eroakirkosta.fi

lauantai 4. elokuuta 2012

Ihmiset talouden neljän ratsastajan jaloissa

YLE on esittänyt mielenkiintoisen dokumenttifilmin talousjärjestelmämme tilasta ja kehityksestä.   Se on puutteistaankin huolimatta erinomainen lisä tämänhetkisen kriisin ymmärtämiseen.  Toivottavasti YLE jatkaa tällä tiellä.
 
Olen usein arvostellut YLEn ohjelmia mutta nyt toisinkin päin.  YLE:n TV 1 esitti tänään päivällä Dokumenttiprojekti-sarjassaan filmin "Four Horsemen" (suomeksi "Talouden madonluvut").  Kyseessä on brittiläinen pitkä dokumenttifilmi kapitalistisen talouden  kehityksestä nykyiseen uusklassiseen muotoonsa. Sen on ohjannut ja käsikirjoittanut Ross Ashcroft.   Filmin näkökulma on kovin USA-lähtöinen ja monet siinä haastatellut asiantunijat sikäläisiä.  Sen kriittinen informaatio on kuitenkin osuvaa myös täältä Suomesta katsottuna.   Dokumentin neljä ratsastajaa eli valloitus, sota, nälkä ja kuolema ovat viittaus Raamatun ilmestyskirjaan ja sen tuhonmerkkeihin.  Ilmeisesti anglo-saksisessa maailmassa ei voi taloustieteitä käsiteltäessäkään olla viittaamatta uskonnollisiin symboleihin.

Filmissä esitetään kuinka klassisen kansantaloustieteen käsityksistä on Milton Friedmanin ja n.s. Chigacon poikien johdattelemana siirrytty n.s. uusklassineen kansantaloustieteelliseen malliin eli kuinka talous erkani reaalimaailmasta.  Samalla se on johtanut tuloerojen hervottomaan kasvuun ja pankkien valtaan.  Aikoinaan filosofi Platon opetti, että rikkaimpien ja köyhimpien tulojen suhde pitäisi olla 6:1.  Myöhemmin pankkiiri J.P Morgan opetti, että oikea suhde on 20:1 mutta nykyisin suhde on 500:1 tai jopa 1000:1.  Dokumentissa esitetään, että sen seurauksena rikkaimmat ja köyhimmät tuskin ovat enää edes samaa eläinlajiakaan.

Dokumentissa muistutetaan myös kuinka kapitalismi tässä kehityksessään on eronnut aikaisemmista ihanteistaan.  Sitä kehitystä verrataan USAn perustamisvaiheen ideoihin ja osoitetaan kuinka kaukana niistä ollaan niin valtion aseman kuin  verotuksenkin suhteen.

Nykytilanteeseen ja tähän johtaneen kehityksen esityksenä ja analyysinä dokumentti on tarkka ja analyyttinen.  Nykykehityksellä he eivät näe kapitalismilla paluuta normaaliin tilaan eli "business as usual" -tilaan.  Joitakin lapsuksia siellä kuitenkin.  Käsikirjoittajalla ja muutamilla haastatelluilla näyttää olevat hatarat tiedot sosialismista kun he väittivät nykymenoa rikkaiden sosialismiksi ja köyhien markkinataloudeksi.  Siinä on sosialismin ymmärrys lipsahtanut pahemman kerran vaikka ovatkin medrkittävän ilmiön äärellä: suurten kapitaalikasauminen omistajat käyttävät valtiota turvaamaan suuret voittonsa ja valtion avulla ja köyhät joutuvat tulemaan toimeen yksityisillä markkinoilla kun USA:ssa ei julkisen vallan sosiaaliturvaa juurikaan ole ja Euroopasta sitä puretaan.  Ilmeisesti he eivät tunne marksilaista käsitystä valtiomonopolistisesta kapitalismista joka selittäisi tilanteen paremmin.  Sen sijaan heidän tietonsa ja ja taitonsa ymmärtää rahan liikkeitä tässä nykyisessä talousjärjestyksessä näyttäisi olevan paremmalla tolalla.

Heidän johtopäätöksensä sen sijaan näyttäisi menevän hieman metsään, ainakin minun mielestäni.  He haluaisivat ikäänkuin palata ajassa taaksepäin, takaisin 1800-luvun kapitalismiin.  Sen esimerkkeinä he kertovat USAn "perustajaisien" ja presidentti Abraham Lincolnin ajatusten unohtamisesta. Historian kääntäminen taaksepäin ei kuitenkaan onnistu ja tämä tilanne missä nyt olemme, on paikka josta pääsee vain eteenpäin.  He eivät myöskään näytä ymmärtävän marksilaisten tapaan yhteiskunta- ja talousjärjestelmien kypsymistä ja sitten vaihtumista seuraavaan.  Tätä muutosta he eivät halua nähdä (tai sanomansa läpimenemiseksi eivät vielä uskalla sanoa).

Puutteistaan ja apokalyptisistä viittauksistaan huolimatta dokumenttifilmi on virkistävä poikkeus YLEn ohjelmistossa, etenkin näin suurten urheiluriekkujaisten aikaan, ja ansaitsee tulla nähdyksi ja kuulluksi mahdollisimman laajasti.  Olisi myös toivottavaa mahdollisimman moni poliitikko sen näkisi ja alkaisi ajatella.  Erityisesti pidin sen lopputiivistyksestä: "Riistokapitalistin pahin vihollinen ja ihmiskunnan paras liittolainen on itseoppinut yksilö joka on lukenut ja ymmärtänyt, on kärsivällinen ja kulkee ympäriinsä silmät auki".  Toivottavasti YLE jatkaa edelleenkin tällä tiellä ja tarjoaa jatkossakin katsojilleen ajattelemisen aihetta.


174 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mikä on perusteltu käsityksesi lähdetietoineen? Miksi maailma ajautuu ydinasesotaan?

Jorma Myyryläinen kirjoitti...

Mielipiteeni perustuu itse muodostamiini käsityksiin joiden taustalla on yritykseni mahdollisimman monipuolisesti seurata maailman tapahtua lähellä ja kaukaa.

Käsitykseni sotiin tulevaisuudessa perustuu siihen, että sodat ovat olleet vuosituhansia ihmisyhteisöjen tapa ratkoa eturistiriitojaan. En pidä todennäköisenä tämän tavan katoamista näköpiirissä olevassa tulevaisuudessa.

Ydinaseet sodankäyntivälineinä ovat "vain" yksi tekninen kehitysaskel tappotekniikassa. Ja sodan logiikka menee niin, että kaikkia välineitä käytetään ennemmin tai myöhemmin, myös ydinaseita. Onhan niitä käytetty jo aiemminkin.

Anonyymi kirjoitti...

Näetkö mitään positiivista? Kenties, että ydinsota ei ala sinun elämäsi aikana?

Jorma Myyryläinen kirjoitti...

Olen aina ajatellut, että pessimisti kokee enemmän postiivisia yllätyksiä joten ...

... olisi siis postiivinen yllätys jos loppuelämästäni, joka ei enää niin kovin montaa vuosikymmentä kestä, selviäisi ilman ydinsotaa. Vielä suurempi lottovoitto olisi, että seuraavatkaan sukupolvet eivät sitä kokisi.

Kaiken kaikkiaan postiivinen yllätys olisi, jos ihmisten demokraattinen herääminen tapahtuisi ennenkuin se on liian myöhäistä. Tarkoitan demokraattisella heräämisellä, että tavalliset ihmiset tajuaisivat heillä olevan enemmän yhteistä toisten maitten tavallisten ihmisten kanssa kuin omien eliittiensä kanssa.

Molempien aiempien Maailmansotien alla on toivottu, että työläiset eivät olisi niin tyhmiä, että lähtisivät sotimaan toisen maan työläisiä vastaan. Toive on molemmilla kerroilla ollut turha.

Viime kerralla Maailmansodan finaalissa räjäytettiin kaksi atomipommia. Jos (kun) seuraava tulee niin todennäköisesti se laajenee a-aseiden käyttöön jo paljon aiemmin. Yllättäkää minut positiivisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Voimmeko uskoa hyvään tulevaisuuteen siksi, että Ilmestyskirja on tarua?

Jorma Myyryläinen kirjoitti...

Tulevaisuudella ja Ilmestyskirjalla ei ole tekemistä keskenään. Ensinmainittu on tulossa olevaa historiaa ja jälkimmäinen erään seemiläisen kansan folkloristiikkaa. Ne eivät nähdäkseni korreloi toistensa kanssa mitenkään, ei suoraan eikä käänteisesti.

En myöskään käyttäisi sanaa "uskoa" tulevaisuutta arvioitaessa. Pikemminkin tulevaisuutta "ennustetaan", "tutkitaan" ja "tehdään".

Anonyymi kirjoitti...

Miksi ihminen on niin yksinkertainen, että se perusti YK:n silmänlumeeksi?

Anonyymi kirjoitti...

Voimmeko uskoa hyvään tulevaisuuteen?

Anonyymi kirjoitti...

Korvaan kaksi edellistä tällä:

Onko YK hyvällä asialla?

http://occupycorporatism.com/the-un-plan-to-remake-the-world-unveiled-at-rio-summit-2012/

"The UN plans to reshape global society, the world’s economy and give itself new encompassing powers that will march the international body toward one world governance. To pay for their one world government, the UN plans to impose increases on consumer prices of food, energy, and housing; just to name a few."

Jorma Myyryläinen kirjoitti...

Tulevaisuus on juuri sellainen joksi pystymme sen yhdessä muiden ihmisten kanssa tekemään. Sama koskee myös YK:ta. jos ja kun joillakin on ylivaltapyrkimyksiä, he käyttävät ihan mitä keinoja haltuunsa saavat, myös YK:ta. Heitä ei kuitenkaan tunnisteta eikä kukisteta YK:ssa tai muista "työkaluistaan" vaan seuraamalla rahaa. Maailman talouden kiemuroissa. Ja ase heitä vastaan on ihmisten oma-aloitteinen valistuneisuus ja demokratia.

Anonyymi kirjoitti...

Mikä on realistinen näkemyksesi tulevaisuudesta?

http://www.exohuman.com/wordpress/2012/02/why-most-people-wont-wake-up/

Jorma Myyryläinen kirjoitti...

Realistinen käsitys on, että tulevaisuus tulee, universumi jatkaa laajenemistaan ja evoluutio etenistään. Kaikki muu on enemmän tai ehkä hieman vähemmän spekulatiivista.

Anonyymi kirjoitti...

Tuliko ihminen/elämä tyhjästä ja palaako hän/se tyhjään?

Lakkaako henkilössä ollut henki olemasta henkilön kuoltua?

Mistä ja miten henki tulee uuteen henkilöön/ihmisyksilöön?

Jorma Myyryläinen kirjoitti...

Ei tyhjästä vaan maailmankaikkeuden historiassa sopivissa olosuhteissa tapahtui sopivia kemiallisia ja sähkäisiä reaktioita j.n.e. Mitään henkiä ei ole olemassa vaan hermosolujen, ml. aivo-, välistä kemiallisten ja sähköisten ärsykkseiden välitystä. Ne lakkaavat liikkumasta kuolemassa. Tietoisuuden siirtymisestä uuteen ihmisyksilöön taas kertovat vanhan kansan kukka- ja mehiläistarinat, ainakin alkeet.

Anonyymi kirjoitti...

Mistä, milloin, miten ja mihin tuli ensimmäinen ajatus?

Jorma Myyryläinen kirjoitti...

Määrittele "ajatus" fyysisellä, loogisella ja käsitteellisellä tasolla.

Anonyymi kirjoitti...

NDE-kokemusten mukaan ajatus, aistit ja persoonallisuus eivät ole riippuvaisia ruumiista. Sen mukaan ajatus on ns. hengentuote.

Anonyymi kirjoitti...

Persoonasta tuli mieleeni kysyä:
Koetko olevasi persoona vai sattumanvaraisen tuurin vaikutuksesta koossapysyvä atomikasauma?

Anonyymi kirjoitti...

Persoonamietintää:
Nuori persoona teki rikoksen ja sai pitkän kakun. Hän tiesi, että hänen solunsa uusiutuvat. Koska hän uskoi olevansa pelkkää ainetta, päätti hän muutaman vuoden päästä anoa vapautusta, koska hän oli muuttunut toiseksi persoonaksi.

Jorma Myyryläinen kirjoitti...

Ajatuksen määrittäminen hengen tuotteeksi ei määritä ajatuksen olemusta vaan kertoo vain yhden väitteen ajatuksen ajattelijasta. Mitä konkreettista siis syntyy kun ajattelija ajattelee? Vaihtoehto sattumanvaraisesta atomikasautumasta on kuin kysymys oletko jo lakannut hakkaamasta vaimoasi. Nykyisen kaltainen ihminen tietoisuuksineen ei ole sattumanvaraisesti koossa pysyvä kasa atomeja vaan pitkän valikoivan sopeutumisen tulus. .siinä ei ole sattumanvaraista kuin yksittäiset perintötekijoiden muutokset. Muu on soputuvimman valintaa kulloisiinkin olosuhteisiin. Persoona ei ole silloin poissulkeva ihmisten eikä monien muidenkaan eliölajien kohdalla. Toki silloinkin tilanne riippuu miten kukin "persoonan" käsitteenä määrittelee. (Tämä nokialainen käyttöliittymä ei näytä osaavan kappaleenvaihtoja)

Anonyymi kirjoitti...

Mitä tarvitaan ennen kuin tehdas on pystyssä ja käyttökuntoinen? Mitä tarvitaan tehtaan ylläpitoon?

Jotta asian laajuus ja monimutkaisuus tulisi ilmi, pyydän niin perusteellista vastausta kuin ikinä pystyt antamaan.

Anonyymi kirjoitti...

Jos lähtökohtana olisi spontaanisti syntynyt elämä, mikä solun osa olisi ilmestynyt ensin?

Kehittyikö kasvisolusta eläinsolu vai toisinpäin?

Syntyykö jatkuvasti uutta elämää spontaanisti elottomista alkuaineista?

Kun elävä solu laitetaan elämän kannalta ihanteelliseen liuokseen ja solukalvoon tehdään reikä, solu hajoaa. Kokeet eivät puhu spontaanin elämänsynnyn puolesta.

Anonyymi kirjoitti...

Pasteur 1865: "Elämää syntyy elämästä."
Unohdettua historiaa

Yli 2000 vuotta uskoteltiin ihmisille, että elämä syntyy mudasta ja esim. pilaantuneesta lihasta. Tämä näkemys on peräisin kreikkalaisilta filosofeilta, joista vieläkin vaikutusvaltaisin on Aristoteles (384-322 eKr). Hänen oppinsa maailmankaikkeuden itsestään syntymisestä on vieläkin Darwinin kehitysuskon peruspilareita.

Kuuluisa ranskalainen tiedemies Louis Pasteur (1822-95) kuitenkin todisti käytännön kokein, että elämää ei synny mudasta eikä muustakaan materiaalista. Hänen tutkimuksensa ja kaikki vakavasti otettavat tutkimukset hänen jälkeensä ovat osoittaneet, että vain elämä tuottaa elämää.

http://www.kp-art.fi/taustaa/taustaa1/20.htm

Anonyymi kirjoitti...

Miten chemtrails ja Project Bluebeam liittyvät toisiinsa?

Miksi em. juttuja on pakko toteuttaa?

Jorma Myyryläinen kirjoitti...

Pasteur oli todella etevä tiedemies aikanaan mutta oman aikansa pohjatiedon varassa sitä toki huimasti laajentaen. Tiede on kuitenkin edistynyt kaikilla aloillaan huimasti ja edistyy kokoajan. Enää ei kuvitella elämän syntyvän mudasta eikä sen synnyn selittäjäksi tarvita sen enempää yliluonnollisia luojahenkiä kuin kotkan muniakaaan. Sellaisiin eivät vetoa kuin kretionismia vakavasti otettavana pitävät. Muut, jårkiperäisemmin asioihin suhtautuvat tietävät enemmän ja luulevat vähemmän. Uutta elämää taitaa syntyä koko ajan merten syvänteissä n.s. mustien savuttajien luona.

Anonyymi kirjoitti...

Logiikka:
Raamattua ei ole kumottu. Pahat henget vaikuttavat maailmassa. Ne eksyttävät ja yrittävät turhentaa pelastavan armon.

Anonyymi kirjoitti...

Louis Pasteur. Hänen tutkimuksensa ja kaikki vakavasti otettavat tutkimukset hänen JÄLKEENSÄ ovat osoittaneet, että vain elämä tuottaa elämää.
---
Kun elävä solu laitetaan elämän kannalta ihanteelliseen liuokseen ja solukalvoon tehdään reikä, solu HAJOAA. Kokeet eivät puhu spontaanin elämänsynnyn puolesta.
---
Mitä tarvitaan ennen kuin tehdas on pystyssä ja käyttökuntoinen? Mitä tarvitaan tehtaan ylläpitoon? Jotta asian laajuus ja monimutkaisuus tulisi ilmi, pyydän niin perusteellista vastausta kuin ikinä pystyt antamaan.
---
Kysyn paljon. Tutki rauhassa. Tärkeintä on nähdä spontaanin elämän alun mahdottomuus ja se, että pahuuteen on olemassa ratkaisu. Miksi juuri sinä haluaisit torjua hyvän tarjouksen?
---
Miten chemtrails ja Project Bluebeam liittyvät toisiinsa? Miksi em. juttuja on pakko toteuttaa? Onko asialla pahikset?
Miksi hyvikset tuhlaisivat varoja/verovaroja moiseen toimintaan?

Jorma Myyryläinen kirjoitti...

Raamattu on juutalaisiksi kutsutun seemiläisen paimentolaiskansan folkloristinen antologia joka on koottu Roomassa ajanlaskumme ensimmäisen vuosituhannan puolenvälin tienoilla osaksi uuden uskonnon rakentamista. Ei sen enempää mutta sellaisena arvokasta kulttuuriperintöä. Maailmankaikkeuden tai elämän historian tai ihmisen elämän kannalta sillä ei kuitenkaan ole mitään annettavaa. Sitä varten meillä on tiede jonka avulla voimme selvittää asioita ja lisätä tietämystämme. Raamattu kuuluu historiaan mutta ei ehkä kuitenkaan roskatynnyreihin mutta ei kaapin påållekåån.

Anonyymi kirjoitti...

Miksi maailma on mieletön ja väärä? Kääntäen: Miksi maailma ei ole mielekäs ja oikea?

Tarkkaan ottaen ateistilla ei ole kanttia esittää miksi-kysymyksiä, koska tyhjästä tulleella (absurdi ajatus) maailmankaikkeudella ei ole valmistuspiirustuksia.

En halua loukata sinua. Haluan vain sinun ymmärtävän, että jos kaikki olisi tullut ilman alkusyytä, ei millään olevaisella olisi syytä olla.

Jorma Myyryläinen kirjoitti...

Solujen puhkomisella ei todisteta yhtään mitään elämän synnystä. Siihen tarvitaan kemiallisia reaktioita jotka muodostavt elämän synnyssä tärkeitä yhdisteitä. Niitä pystytään jo luomaan erillisissä kokeissa. Tietämys alalta kasvaa koko ajan ja on vain ajan kysymys koska oikeasti vakavasti otettava tiede luo elämää n.s. koeputkessa. mitä taas pahuuteen tulee niin siihen oi taatusti ole yhtä ratkaisua vaan joka kerta ihmisen on itse ja omakohtaisesti valittava hyvien ja pahempien kesken. Siinä ihmisen on itse ymmärrettävä tekojensa merkitykset ja seuraukset ja tehtävä itse ratkaisunsa. Häntä voidaan yrittää ohjailla yliluonnollisten henkien uhkalla mutta kestäviä ratkaisuja saadaan vain ihmisen oman ymmärryksen kautta. Ihminen on siis saatava ymmärtämään tekojensa seuraukset ja humaanin elämän edut. Parhaimmaksi ja toimivimmaksi malliksi siinä suhteessa olen havainnut n.s. sekulaarin humanismin.

Jorma Myyryläinen kirjoitti...

Maailmankaikkeuden ja elämän syntyminen ilman etukäteissuunnitelmaa ei poista ihmisen tietoisuudessa olevia syitä. Silloin myös ateistilla on kanttia esittää myös miksi-kysymyksiä. Itse asiassa meidän kysymyksemme ovat mielekkäämpiä koska emme kelpuuta helppoja vastauksia joiden mukaan kaiken syyksi voidaan heittää joku henkiolento jonka olemassa oloa ei mukamas tarvitse perustella tai yritetään hätäpäissään perustella kehäpäätelmillä P.s. Et näillä pysty loukkaamaan.

Jorma Myyryläinen kirjoitti...

Maailma ei ole joko mieletön ja väärä tai mielekäs ja oikea vaan maailmassa on hyviä ja pahoja asioita joista jotkut tuntuvat joskus mielekkäiltä ja joskus mielettömiltä. Maailma ei ole mustavalkoinen vaan koko spektrin kirjo on käytössä. Mitä enemmän ihmiset itse ajattelevat tekojensa ja tekemättäjättämiensä seurauksia itselle ja muille ilman henkimaailman keksittyjä olioita, sitä enemmän on hyviä asioita.

Anonyymi kirjoitti...

Logiikka:
Olemattomuudesta ei saa ulos mitään. Tyhjästä saa ulos tyhjää. Miten on mahdollista, Ilman Eksyttäjää, uskoa olemattomasta/tyhjästä syntyneeseen aika-avaruuteen/maailmankaikkeuteen?

Käsittääkseni humanisti uskoo ihmiseen eli pelkkään aineeseen, koska oletuksen mukaan henkiä ei ole. Katso mitä ihmiset tekevät. Katso miten he elävät. Tappavat, sotivat, kiduttavat, raiskaavat, ryyppäävät, sekoilevat, riitelevät, tappelevat, ovat rahanhimon orjia, varastavat, pettävät, riistävät toisiaan ja luontoa jne. Ateismiin perustuvassa aineessa on ihmeen paljon henkisiä ja sielullisia ominaisuuksia.

Näyttää siltä, että humanisti uskoo yksipuolisesti/sinisilmäisesti hyvään ihmiseen. Kommunismikin näytti hyvältä. Paperilla.

Huomaan, ettet jaksa/ehdi paneutua haastaviin kysymyksiini. Pahoittelen vaativuuttani, mutta fyysisen kuoleman jälkeinen olotilamme on ihmiskunnan tärkein kysymys. Toivon sinun avaavan toivorikkaat linkkini. Katoamattoman sielusi tähden.

Anonyymi kirjoitti...

Pohdintaa:
Ei oteta Raamattua lukuun. Mikä muuttui? Ei mikään. Globalismi etenee edelleen ja huoli pärjäämisestä lisääntyy. Sotia käydään. Eriarvoisuus kasvaa. Väestö lisääntyy. Kulutus kasvaa. Luonnonvarat hupenevat. Maailma saastuu. Nämä tapahtuvat Raamatusta riippumatta, sillä maailmanhallituksen rakentajat eivät usko Raamattuun. Ihmiskunta jatkaa kohti suurempaa katastrofia. Vain toivo puuttuu.

http://www.koemuutos.fi/

https://www.google.fi/search?q=JEESUS+PARANSI&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:fi:official&client=firefox-a

Jää vain yksi kysymys: Onko toivo katteeton?

http://www.finbible.fi/jakeittain/UT/Ilmestyskirja_9.htm

http://www.kolumbus.fi/rov.o.peltola/vt/vt7c.html

(Mahdollisesti/todennäköisesti) viimeinen kutsu on alkanut.

http://www.pelastussanoma.fi/Profetiat/Miekka%20Suomelle.htm

Ennenkin on rukoiltu. Suomen presidentin rukous.

http://blog.jeesusonherra.se/?p=8170

(En tiedä kuinka suurta ahdinkoa tarvitset kääntyäksesi. Tärkeintä on, että olet kuullut Vapahtajasta ja tiedät kenen puoleen voit kääntyä tarpeen tullen.)

Anonyymi kirjoitti...

Kylkiluu kasvaa

http://www.luominen.fi/kylkiluu/

DNA

http://pienoinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/103667-raamattu-puhuu-dnasta-eli-kahdentumisesta-ja-kopioitumisesta

http://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/tiede/2258/pekka_reinikainen_dna_on_avaintodiste_jumalan_olemassaolosta

TAV/TAU, merkki, 400

http://koti.phnet.fi/petripaavola/Raamattu_puita8.html

Kuun ja auringon suhde, merkki, 400

http://www.ursa.fi/yhd/komeetta/esitelma/juhuovelin.htm

1Moos. 1:14 Ja Jumala sanoi: "Tulkoot valot taivaanvahvuuteen erottamaan päivää yöstä, ja olkoot ne merkkeinä osoittamassa aikoja, päiviä ja vuosia,

Anonyymi kirjoitti...

Kylkiluu kasvaa

http://www.luominen.fi/kylkiluu/

DNA

http://pienoinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/103667-raamattu-puhuu-dnasta-eli-kahdentumisesta-ja-kopioitumisesta

http://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/tiede/2258/pekka_reinikainen_dna_on_avaintodiste_jumalan_olemassaolosta

TAV/TAU, merkki, 400

http://koti.phnet.fi/petripaavola/Raamattu_puita8.html

Kuun ja auringon suhde, merkki, 400

http://www.ursa.fi/yhd/komeetta/esitelma/juhuovelin.htm

1Moos. 1:14 Ja Jumala sanoi: "Tulkoot valot taivaanvahvuuteen erottamaan päivää yöstä, ja olkoot ne merkkeinä osoittamassa aikoja, päiviä ja vuosia,

Anonyymi kirjoitti...

Pahoittelen tuplavahinkoa.

Hieman kevennystä väliin:

http://antikvaari.fi/naytatuote.asp?id=932657

Anonyymi kirjoitti...

En moiti sinua enkä muita tavallisia ateisteja. En voi moittia muita kuin korkeastikoulutettuja tutkijoita, jotka eksyttävät ihmisiä enemmän tai vähemmän tahallaan.

http://www.luominen.fi/petos-paljastuu-uudelleen/

Anonyymi kirjoitti...

TÄRKEÄÄ

Mitä jos uskovien tempaus yllättäen toteutuisi? Ymmärtäisitkö yhteyden valetempaukseen?

Paneudu.
Miten chemtrails ja Project Bluebeam liittyvät toisiinsa? Miksi em. juttuja on pakko toteuttaa? Onko asialla pahikset?
Miksi hyvikset tuhlaisivat varoja/verovaroja moiseen toimintaan?

Jorma Myyryläinen kirjoitti...

Eikö Raamattu väitä luojahemmon luoneen tyhjästä? Tiede sen sijaan olettaa jonkun räjähtäneen, ei siis tyhjästä. Selvitettävää toki tieteellä riittää muttta asiat on selvitettävissä kun ei selitä tietämättömyyttään yliluonnollisella. Mitä taas maailmanmenon epäoikeudenmukaisuuteen tulee niin se lienee oikeasti vähentynyt yhteiskunnissa jotka ovat kaikkein sekularisoituneimpia. Kannattaisi ihan oikeasti vertailla yhteiskunnallisia suhteita nykyisyyteen ajoilta jolloin kristillinen tai muu uskonto oli pakollinen ysteiskunnallinen voima. Meilläkin ihmisoikeuksista on alettu puhua ja sosiaaliturvaa rakennettu vasta pakkouskonnon jälkeen. Tämän hetkinen lievä taantuma sosiaalisessa mielessä liittyy oikeistolaiseen (lue: "koti, uskonto ja isänmaa") aaltoon, tavallaan "takatalveen" sekularisoitumisessa. En kuitenkaan ole menettänyt positiivista mieltäni uskonnottomuuden mahdollisuuksien suhteen. P.s. Olen matkoilla ja nokialaisen varassa enkä viitsi tällä juurikaan surffailla sekä viestien muotoilun mahdollisuudet ovat rajalliset ensi viikonloppuun saakka..

Jorma Myyryläinen kirjoitti...

Mitkä ihmeen tempaukset ja valetempaukset?

Anonyymi kirjoitti...

OK. Kun katsoo ihmiseen, niin suuttuu. Kun katsoo Jeesukseen niin muuttuu. Uskonnolliset ihmiset eivät ole koskaan olleet Kristuksen uskossa se on uudestisyntyneitä Jumalan lapsia. Jeesus: "Hedelmistään puu tunnetaan."

Kiitos kun kun jaksat kirjoittaa ja turvallista matkaa.

Bäktudöbeisiks

Mikään ei toimi ilman ohjeita.
Peliä ei voi pelata ilman sääntöjä.
Yhteiskuntaa ei olisi ilman lakia.
Aika-avaruutta ei olisi ilman luonnonlakeja.

Absoluuttisen totuuden puuttuminen mahdollistaa vahvemman oikeuden.
Kun kaikki ottavat, vahvat saavat. Kun kaikki antavat, kaikki saavat.
Mitään jaettavaa ei olisi, ellei Luoja olisi antanut ensin.
Rakkaus on lain täyttämys, koska agape-rakkaus, erotuksena fileosta ja eroksesta, ei voi rikkoa lakia.
Jeesus täytti lain uhriverellään.

"Kaikkiin ihmisiin voi suhtautua rakkaudella vain ne, jotka ovat ottaneet vastaan Jumalan todistuksen omasta pahuudestaan. Hän, joka tuntee oman pahuutensa ja on saanut siitä vapautuksen Jeesuksessa, kykenee näkemään kaikkien ihmisten pahuuden. Totuus ihmisestä vapauttaa vaatimasta tai odottamasta inhimilliseltä rakkaudelta liikaa."

http://www.icon.fi/~erkkik/rakkaus.html

KOKEMUS
Ohjeet, säännöt ja lait eivät synny itsestään. Ne laaditaan/luodaan.

TEKNOLOGIA
"Energiansaanti on yksi perusasioista, jotta saataisiin elämää helpottavat laitteet toimimaan. Jos ihmiskunta olisi sata vuotta sitten kysynyt Jumalalta energiaratkaisunsa, niin käyttäisimme nyt kaikessa kokonaan erilaista teknologiaa. Ydinenergian käyttö todistaa teknologian väärästä suunnasta. Atomista voidaan sanoa, että "minkä Jumala on yhdistänyt, sitä älköön ihminen erottako". Ydinaseet ovat ihmiskunnan itsemurhavälineitä, joilla se aikoo rangaista itseään ennen kuin Jumala ehtii tehdä sen. Itsemurhaa hautova aikoo teollaan viedä muilta mahdollisuuden tuomita häntä."

http://www.icon.fi/~erkkik/tiede.html#1

KOODAUS
http://www.icon.fi/~erkkik/jkohjel.html#1

Tähtään vain ja ainoastaan siihen, että sinä ja muut mahdolliset lukijat löytäisivät armon. Aikaa ei ole hukattavaksi. Kellään ihmisellä ei ole niin hyvää annettavaa, että se syrjäyttäisi Herran.

Anonyymi kirjoitti...

TEMPAUS
- 1 Tess 4:
15 Sillä sen me sanomme teille Herran sanana, että me, jotka olemme elossa, jotka jäämme tänne Herran tulemukseen, emme suinkaan ehdi ennen niitä, jotka ovat nukkuneet.
16 Sillä itse Herra on tuleva alas taivaasta käskyhuudon, ylienkelin äänen ja Jumalan pasunan kuuluessa, ja Kristuksessa kuolleet nousevat ylös ensin;
17 sitten meidät, jotka olemme elossa, jotka olemme jääneet tänne, temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan yläilmoihin; ja niin me saamme aina olla Herran kanssa.

Jeesus vastasi Matt 24 luvussa milloin Hän tulee, Hän ei sanonut päivää ja hetkeä, vaan ajanmerkit ja tapahtumat, jonka jälkeen Hän tulee. Me emme voi tietää päivää ja hetkeä, mutta ajan merkeistä voimme tietää milloin se on lähellä.

http://koti.phnet.fi/petripaavola/tempaus2.html

Jorma Myyryläinen kirjoitti...

Jonkun henkiolennon ylivallan puuttuminen ei yksinään aja meitä vahvimman valtaan. Eihän erilaiset uskomusrakennelmat ole sitä missään estäneetkään. Riistosuhteet ovat riippumattomia erilaisista uskonnollisista uskomuksista. Sen sijaan toisinpäin riippuvuussuhde on olemassa: uskonnolliset oppirakennelmat on tehty tukemaan vallassa olevien valta-asemaa: anna keisarille mikä keisarin kuten asia Raaamatussa ilmaistaan. Ja ihmisten väliset raamatulliset suhteet on esitettu Jeesuksen suullla kuvaelmassa palvelijoista ja heille uskotuista leivisköistä. Sen mukaan kapitalisti suosii omaisuutensa kartuttajia mutta syrjäyttää ne jotka eivät edistä hänen kapitaalejaan. Elämme siis siinä mielessä hyvin raamatullisesti. Minun mielestäni sekulaarimpi, demokraattisempi ja humaanimpi meno olisi paikallaan. Käsittääkseni erilaisia energialähteitä on rukoiltu monenlaisilta yliluonnollisilta hengiltä eikä mitään turvallista ole oikein saatu syntymään. Ydinenergiaakin ovat kehittäneet hyvinkinkin kristilliset tahot. En siis luottaisi siihen tahoon yhtään enempää. Pikemminkinkin meidän tulisi ajatella järjellä mitä teemme itsellemme. Ympäristöllemme ja tulevaisuudelle. On varsin ylimielistä, röyhkeää ja törkeää varata erilaiset rakkauden lajit vain omalla tavalla uskovaisten käyttöön. Mutta sehän tuntuu olevan uskovaisten toinen luonto. Minusta rakastaminen eritavoin on kaikkien ihmisten oikeus riippumatta maailmankatsomuksesta, m.l. uskonnolliset. P.s. Tunnen toki Raamatun tarinat taivoon tempaamisesta mutta ihmettelin niiden yhteydessä valetempauksia. Temmataanko niissa jotenkin jekuttaen johonkin muualle kuin Jahve-uskovaisten taivaaseen?

Anonyymi kirjoitti...

Miten valitset sinulle sopivat todistajat?

http://www.koemuutos.fi/

https://www.google.fi/search?q=JEESUS+PARANSI&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:fi:official&client=firefox-a

Anonyymi kirjoitti...

Pitäkäämme jalkamme maan pinnalla. Käyttäkäämme vapaata mediaa. Pian antikristillinen maailmanhallitus ottaa sen meiltä pois. Arvostakaamme uurastavia paljastajia.

SEURAKUNNAN YLÖSOTTO JA JEESUKSEN TOINEN TULEMUS
http://www.reinosav.net/kokkonen.htm

FAKE RAPTURE
https://www.google.fi/search?q=FAKE+RAPTURE&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:fi:official&client=firefox-a

Jorma Myyryläinen kirjoitti...

Valitsen todisteet sen perusteella, että perustuvatko ne useisiin riippumattomiin havaintoihin ja mieluusti niin, että havainnointi voidaan toistaa riippumatta sen ensimmäisestä esittäjästä. Yliluonnollisten jumalhenkien ilmestymiset ja puheet jäävät silloin omaan arvottomuuteensa. En myöskään usko mihinkään yksittäiseen salaperäiseen maalilmanhallitukseen vaan sen sijaan ymmärrän maapalloistunutta maailmaa johdettavan suurten kapitaali-imperiumien hoitajien verkostolla jossa kohtaavat niin kapitaalien hallitsijoiden, ei välttämättä enää aina niiden omistajien, edut kuin ristiriidatkin.

Anonyymi kirjoitti...

"P.s. Tunnen toki Raamatun tarinat taivoon tempaamisesta mutta ihmettelin niiden yhteydessä valetempauksia. Temmataanko niissa jotenkin jekuttaen johonkin muualle kuin Jahve-uskovaisten taivaaseen?"
---
Tämänhetkisen käsitykseni mukaan väärän tempauksen uhrit höyrystetään. Ellei pidä kiinni Jumalan sanasta, eksyy.

Mark. 13:22
Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät tunnustekoja ja ihmeitä, eksyttääkseen, jos mahdollista, valitut.
2.Tess. 2:7-10
Sillä laittomuuden salaisuus on jo vaikuttamassa; jahka vain tulee tieltä poistetuksi (temmatuksi) se (uskovat), joka nyt vielä pidättää, niin silloin ilmestyy tuo laiton, jonka Herra Jeesus on surmaava suunsa henkäyksellä ja tuhoava tulemuksensa ilmestyksellä, tuo, jonka tulemus tapahtuu saatanan vaikutuksesta valheen kaikella voimalla ja tunnusteoilla ja ihmeillä ja kaikilla vääryyden viettelyksillä niille, jotka joutuvat kadotukseen, sentähden etteivät ottaneet vastaan rakkautta totuuteen, voidaksensa pelastua.
Ilm. 13:13
Ja se tekee suuria ihmeitä, niin että saa tulenkin taivaasta lankeamaan maahan ihmisten nähden.
---
Mammonavalta pyörittää myös mediaa ja viihdeteollisuutta. Sillä on tapana näyttää merkkejään ja paljastaa suunnitelmiaan.

LOGAN'S RUN
http://www.youtube.com/watch?v=LSUAAKFLoL0

LIEKEHTIVÄ TORNI
http://www.youtube.com/watch?v=JOaxuRvlymo

SYMBOLIT
http://www.youtube.com/watch?v=PBKDZhu-EZw

3. ASTEEN YHTEYS
http://www.youtube.com/watch?v=iHN1RIK8Tkg

INVADERS FROM MARS
http://www.youtube.com/watch?v=Ury5b-qtI1Y

INDEPENDENCE DAY
http://www.youtube.com/watch?v=NZZvtQtdbzM

WAR OF THE WORLDS
http://www.youtube.com/watch?v=ol3NRuMOEGk

PANIIKKI USASSA
http://www.war-of-the-worlds.org/Radio/Newspapers/Oct31/NYT.html

Anonyymi kirjoitti...

Kaikella on hengellinen taustansa. Mitään ei tapahdu Luojamme sallimatta. Herraan luottavat eivät saisi olla fatalisteja. Heidän soisi seuraavan aikoja ja merkkejä. Ohje kuuluu kaikille kirkon jäsenille. Pappien kuuluisi olla etunenässä. Mutta koska me tavikset luovuimme Herrastamme, olemme saaneet kirkon johtoon perkeleen lähettämät noituuden harjoittajat. Olemme suoraansanoen ansainneet kadotuksen, mutta jos käännymme, tulee Herra kääntämään kohtalomme.

http://www.koivuniemi.com/raamattu/?tila=pikahaku&kokoluku=1&hakuehto=nah+3%3A4

TAPAUS JUHANI JULIN
http://revisionistit.wordpress.com/tag/juhani-julin/

KANSAN PITÄÄ KÄÄNTYÄ
http://www.kotisatama.net/fi/raamattujasana/viikonsana/sana.php?paivays=2002-02-18

ELÄVÄ JUMALA ON PUHUVA JUMALA
http://www.kavasto.net/ (Suosikit oikeassa reunassa: "Kielletty saarna")

Olen tullut uskoon vuonna 1969 Amerikassa, jossa olin sen kesän vieraana. Tultuani Suomeen näin heti, 19-vuotiaana, juuri uskoon tulleena, mistään mitään tietämättömänä uutukaisena uskovaisena, näyn, jota olen parhaan taitoni mukaan yrittänyt ravistella pois niskoiltani, sillä olen pitänyt sitä epämukavana muistutuksena, aina näihin päiviin saakka.
Näyssä Suomen yllä riippui musta, uhkaava aalto, jossa oli vielä kuohuva pääkin. Se oli romahtamaisillaan Suomen päälle. Mutta samassa Suomen ylle lankesi kirkas, valtava valo, joka valaisi koko Suomen aivan sen itäisintä nipukkaa myöten. Samassa kuulin myös äänen: ”Vain uskovien esirukoukset estävät tuon aallon romahtamasta teidän päällenne.”
Viime vuonna näin toisen näyn. – Olkaa huoleti, en minä jatkuvasti mitään näkyjä näe. Tuossa näyssä oli pieni punainen sievä mökki kirkkaassa pälvessä, mutta nyt sitä ympäröi mustat aallot joka puolelta.
Mitä tämä tarkoittaa? Tulkitsin tilanteen sellaiseksi, missä Suomi nyt on. Aivan kuten sodan päivinä, meitä ei kukaan tullut auttamaan.
Kahden näyn välillä on siis neljäkymmentä vuotta. Tilanne Suomen kohdalta on siis hälyttävästi muuttunut huonompaan suuntaan.
Nyt tarvitaan kaikki rukoilemaan.
Nyt tarvitaan kaikki kymmenen kiittämään pelastuksen lahjasta! Nyt tarvitaan rikkumaton rintama Jumalan valtakuntaan, yhtenäinen joukko huutamaan Taivaan isän puoleen! Romukoppaan on nyt heitettävä sovinnaisuus, empiminen, pelkuruus, sovinnaiset tavat! Nyt on herättävä kiittämään! Aamen.

Anonyymi kirjoitti...

AIKAA EI ENÄÄ ANNETA
http://keskustelu.suomi24.fi/node/5004776

ILMESTYS SOINISSA V. 1989
Tammikuussa 1989, helluntaisurakunnan talvipäivien aikaan, Herra ilmoitti eräälle Soinin helluntaiseurakunnan vanhimmistoveljelle, että pian Jumala antaa jollekin toiselle seurakunnan vanhimmistoveljistä ilmoituksen, joka koskee koko Suomen kansaa, ja tämä sanoma tulee antaa julkisuuteen. Noin kuukauden kulutta eräs vanhimmistoveljistä näki valveilla ollessaan seuraavanlaisen ilmestyksen:
Hänen silmiensä eteen tuotiin Suomen kartta. Se oli ikään kuin pöydällä, jossa oli mullikka teurastusta varten. Kaksi teurastajaa aloitti työnsä ja paloitteli mullikan. Lihat asetettiin kahteen eri kasaan. Toiseen laitettiin syötäväksi kelpaavat, hyvät lihat ja toiseen huonot, jätteet ja sisälmykset. Sen jälkeen Suomeen tuli kaksi henkilöä ulkomailta, ja poistuessaan Suomesta peräjälkeen nämä vieraat veivät mukanaan syötäväksi kelpaavat lihat ja jättivät jäljelle vain arvottomat jätteet.

Mitä tämä ilmestys tarkoittaa?
Keväällä 1989 tulivat Suomeen vierailulle peräjälkeen PLO:n johtaja Jasser Arafat ja Rooman paavi. Molemmat vierailut saivat osakseen hyvin suurta huomiota tiedotusvälineissä. Vieraiden isäntinä toimi valtiovallan ja kirkon korkeinta johtoa.
NL:n politiikka oli juuri muuttunut myötämielisemmäksi juutalaisten maastamuutolle, ja muuttovirta Israeliin oli myös hyvin voimakkaassa kasvussa. Tämä seikka oli saanut arabimaat hyvin vihaisiksi niitä maita kohtaan, jotka olivat myötämielisiä tätä muuttoa ajatellen, ja varsinkin niitä maita kohtaan, jotka edesauttoivat tätä muuttoa. Suomen virallinen taho antoi ymmärtää, että myös meidän maamme on avaamassa ovet NL:sta tuleville juutalaisille. Reitti Lappeenranta - Tel Aviv oli juutalaisten suunnittelema ja valmistelema hanke.

Tarkkaavainen tiedotusvälineiden seuraaja huomasi kuitenkin, että jotain epäilyttävää oli neuvotteluissa, koska ne eivät näyttäneet johtavan mihinkään, vaikka paine Leningradin juutalaisten kohdalla muuttoon Suomen kautta oli hyvin suuri. Jälkikäteen on selvinnyt, kuinka kulissien takana oli otettu niin vakavasti Jasser Arafatin uhkaukset terrorivaaran leviämisestä myös Suomeen, että kansainvälisistä sopimuksista huolimatta Suomi sulki ovensa juutalaisilta. Suomalaiset jäivät siihen uskoon, että Suomi on avoin kauttakulkumaa juutalaisille, koska oli pieni kiintiö joka salli muutaman kymmenen juutalaisen kuukaudessa kulkea Suomen kautta. Tarve olisi ollut SATAKERTAINEN!
Kiintiö on ollut voimassa koko ajan, paitsi että kevään 1993 aikana sitä hiukan nostettiin (50 juutalaista viikossa saa tulla Suomen kautta).

Tämä ovien sulkeminen on paljon vakavampi asia kuin Suomen poliitikot ymmärtävät. Se on sohaisu JUMALAN SILMÄTERÄÄN (Sak.2:8). Kaiken lisäksi Jumala oli varoittanut tästä Suomen päättäjiä keväällä 1983. Silloin eräs uskovainen kansanedustaja oli järjestänyt Suomessa vierailevalle amerikanjuutalaiselle profeetalle, Steven Lightlelle, tilaisuuden puhua eduskunnan kahviossa. Hän oli saanut muutamia vuosia aikaisemmin Jumalalta ihmeellisen sanoman koskien NL:sta tulevaa juutalaisvirtaa. Jumala oli kehottanut ihmisiä auttamaan omaisuuskansansa paluuta eikä estämään sitä. Tämä oli Steven Lightlen sanoma kokoustilaisuuksissa Suomen kansalle ja kansanedustajille eduskunnan kahviossa: TAISTELETKO JUMALAA VASTAAN, KOVAKORVAINEN SUOMEN JOHTO?!

Olen tavannut vuosien varrella (vuoden -89 jälkeen) henkilöitä, joille Jumala on puhunut samaa minkä olen itse voimakkaasti kokenut, että SUOMEN ROMAHDUKSEN SUURIN SYY ON JUURI TÄSSÄ!

Anonyymi kirjoitti...

Pohdintaa:
Kuvittele ettet koskaan olisi nähnyt värejä, eläimiä ja kasveja.
- Millaisia muotoja ja värejä osaisit kuvitella tai suunnitella.
- Mistä saisit päähäsi alkaa luoda eläimiä ja kasveja?
- Jos sinulla olisi edessäsi kaikki luodut alkuaineet/rakennustarpeet, mitä osaisit rakentaa niistä?

Anonyymi kirjoitti...

Onko vesi vain vettä?

http://fi.wikipedia.org/wiki/Vesi

http://fi.wikipedia.org/wiki/Veden_kiertokulku

http://virtuaaliyliopisto.jyu.fi/oppi/ako/Veden%20ominaisuudet/

http://www.avoin.helsinki.fi/oppimateriaalit/ravitsemustieteen_perusteet/04_venakaklo_vesi.shtml

Jorma Myyryläinen kirjoitti...

Värien eli valon spektrin osien tai elämän olemassaololla ole mitään tekemista sen kanssa mitä osaan tai en osaa suunnitella. meidän tuntememme elämänmuotojen synty ei ole vaatinut mitään etukäteissuunnittelua vaan kulloinkin sopivia oloshteita jotka ovat johtaneet kehityksen tälläiseen. Samaten vedenkiertokulku on hyvinkin selvitetty eikä siinä tarvita selittäjänä yliluonnollisia. Toisenlaiset olosuhteet olisivat saattaneet johtaa toiseenlaiseen tai olla johtamatta. Samoin värit ovat "vain" tälläisiksi kehittyneiden aistimiemme ja hermostomme havaintoja valosta tietyissä olosuhteisssa. Toisenlaisin aistein, esimerkiksi monilla eläimillä tai näkövammaisilla, värit ovat ihan erilainen ja monasti tarpeeton juttu. Samoin toisenlaisissa olosuhteissa värit vaihtuvat. Ei tietyistä väreistä siis ole todisteeksi minkään luojahenkien olemassaolosta saati tekosista. Erilaiset näyt jätän aistiharhina omaan arvottomuuteensa. Mitä taas juutalaisten muuttokiintiöön tulee niin en suostu pitämään sitä erityisen tärkeänä asiana Suomen ja suomalaisten kehityksen kannalta. Toki ymmärrän Arafatin huolen juutalaisten invaasion suhteen palestiinalaisten kotiseuduille. Periaatteessa olen kaikkinaisen vapaan muutto-oikeuden puolella mutta tässä tapauksessa sitä käytetään härskisti jsiionistisen imperialismin välikappaleena. On jokseenkin iljettävää perustella sellaista uskonnollisella pelottelulla.

Anonyymi kirjoitti...

"Toki ymmärrän Arafatin huolen juutalaisten invaasion suhteen palestiinalaisten kotiseuduille. Periaatteessa olen kaikkinaisen vapaan muutto-oikeuden puolella mutta tässä tapauksessa sitä käytetään härskisti jsiionistisen imperialismin välikappaleena. On jokseenkin iljettävää perustella sellaista uskonnollisella pelottelulla."

Mikä on tietolähteesi?
Millaista kohtaloa toivot Israelille?

Anonyymi kirjoitti...

Olen varoittanut New Agesta. Siihen kannattaa tutustua, koska tutun vihollisen hyökkäykset voi ennaltatorjua.

http://video.google.com/videoplay?docid=6272335793596892362

Anonyymi kirjoitti...

Vaikka koko maailma yrittäisi syöstä Israelin mereen, yritys olisi tuhoontuomittu.
Jumala ei muutu. Raamattu ei muutu. Koko maailman eduksi. Pelastus on löydettävissä.
http://www.exodus.fi/fikama.html

Anonyymi kirjoitti...

Anteeksi pitkät juttuni, mutta on hyvä nähdä kuinka monin tavoin henkimaailma vaikuttaa.

Toivon lukijoiden ymmärtävän, että pelastava usko annetaan YLHÄÄLTÄ. Biologiset vanhemmat eivät synnytä kristittyjä vauvoja. Aivopesu ei anna Kristuksen uskoa. Kirkon jäsenyys ei pelasta. Kaste ei pelasta. Uskonnot eivät pelasta. Uskonnollisuus ei pelasta.

Luomakunta todistaa Luojasta. Juutalaisten ja uskovien olemassaolo todistaa Luojan puhuvan Raamatussa.

Room. 10:17 Usko tulee siis kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta.

Järjestys: Luoja loi maan ja siementä tuottavan viljan. Viljelijä korjaa siemenet ja kylvää osan niistä takaisin maahan ja Luoja antaa uuden sadon. Vastaavasti kristitty kylvää Luojan sanaa ihmismaaperään ja Luoja antaa sadon. Toisin sanoen Luojan armon vastaanottaneet heittävät pelastusrenkaita hukkuville ja Luoja antaa halun tarttua pelastusrenkaaseen.

Takaisin perusasiaan. Maanpäällisen pyrähdyksemme idea:
ANTAKAA SOVITTAA ITSENNE
http://www.oulu.svk.fi/?sid=10&tid=436

ILOUUTINEN:
Jumala tietää syntimme. On helpompaa kertoa vaivat lääkärille, joka tietää ne jo ennalta. Emme ole itse kehittäneet syntisyyttämme. Syntipandemian alku on esivanhemmissamme. Jumala on lääkäri. Menemme Hänen luokseen parantumaan. Lääkäriin meno ei ole helppoa suomalaiselle miehelle. Suomalainen mies ei hevillä vaivojansa valittele. Vaimoni joutuu ylensä raahaamaan minut lääkäriin. Onneksi olen kertonut syntivaivani Hyvälle Lääkärille. Hän kuuli ja antoi vaivani anteeksi. Hyvä Lääkäri ei veloittanut mitään. Hän oli armollinen ja paransi minut ilmaiseksi.

Parantuminen on lähellä. Se on ulottuvillamme. Luuk. 18:13 Mutta publikaani seisoi taampana eikä edes tahtonut nostaa silmiään taivasta kohti, vaan löi rintaansa ja sanoi: 'Jumala, ole minulle syntiselle armollinen.'

Herran armo kohtasi Suomen. Hän antoi meille vapaan median ja monet auttavat kädet.
PALJON LINKKEJÄ (Huom. kaikki hengelliset ilmiöt eivät ole Jumalasta. Asiat ja tapaukset on punnittava Raamatulla)
http://www.sunpoint.net/~nettitieto/linkkikokoelma.html

Viikon Sana: Herran siunaus rikkaaksi tekee, ei oma vaiva siihen mitään lisää. (Sananl. 10:22)

DAVID WILKERSON
http://www.worldchallenge.org/fi/node/8870

JUMALA ON RAKKAUS

Anonyymi kirjoitti...

Pohdintaa:
Jos emme pysty löytämään ihmistä, jolla olisi hallussaan TOTUUS, kuinka voisimme luottaa OMAAN totuuteemme?

Anonyymi kirjoitti...

Hyödyllistä vilkaista

UUSI ROOMA
http://www.jariiivanainen.net/viimeiset_paivat7.html
http://www.onkosetotta.net/artikkeli/35
http://fi.wikipedia.org/wiki/Rooman_valtakunta

SUOMI, EU, AGENDA 21
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=3146
http://paavovirtaniemi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/77350-agenda-21-tie-orjuuteenko
http://whatisagenda21.net/

VIHREÄ AGENDA
http://thegeorgiaguidestones.com/1010.htm
http://www.patmos.fi/blogi/?entityId=381

G20
http://commieblaster.com/nwo-cfr-bilderberg/index.html

KOMMUNISMI NYT
http://commieblaster.com/misinformation/media.html

RAHA
http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2012/09/19/tata-menoa-keskuspankit-ja-valtiot-tuhoavat-rahan/201238014/170
http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2011/01/20/hata-keinot-keksii-irlanti-painaa-jo-omia-euroja/2011854/12

UUSI RAHA
http://kauppa.tv7.fi/Eurot-pois-siru-tulee

Anonyymi kirjoitti...

EVOLUUTION RISTIRIITA
Oletettu evoluutio tuotti olennon, joka alkoi uskoa luomiseen ja älykkääseen suunnitteluun.
Oletettu, ilman syytä alkanut, evoluutioelämä tuotti olennon, joka alkoi etsiä alkuperäänsä ja syytä elämälleen.

VAARA JA RISTIRIITA
Luomisen kieltäjät ovat vaarassa joutua uskomaan (monet uskovat jo) Maan ulkopuoliseen älylliseen elämään.
Ateisti voi uskoa ufoihin, mutta kieltäytyy uskomasta Luojaan.

Anonyymi kirjoitti...

Onko täällä muita kuin Jorma. Tulkaa mukaan. Kertokaa mielipiteenne. Oletteko jo ratkaisseet valoilmiö- ja ufokysymyksen?

https://www.google.fi/search?q=UFOS&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:fi:official&client=firefox-a

https://www.google.fi/search?q=valoilmi%C3%B6t&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:fi:official&client=firefox-a

Anonyymi kirjoitti...

Pohdintaa:
Kaksi solua yhdistyy ja alkaa kasvaa jakautuen kohdussa.
Sattumanvaraiseen aine-elämään uskovan ateistin mielestä se on vain paisuva solumöykky.
Koska ateisti ei tiedä milloin solumöykystä tulee persoona, voi solumöykyn tuhota ilman omatunnon vaivoja.
Koska ateisti ei tiedä milloin ja miten persoona tulee aine-elämään, voi ateisti tuhota yksi-, viisi- tai satavuotiaan elämän ilman omatunnon vaivoja.

https://www.google.fi/search?q=abortti&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:fi:official&client=firefox-a

BILL GATES
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=3&id=4773
http://www.jesus-is-savior.com/Evils%20in%20Government/AIDS%20and%20Population%20Elimination/gates.htm

EUTANASIA
http://koti.phnet.fi/petripaavola/eutanasia.html

JACQUES COUSTEAU
http://interview.sweetsearch.com/2011/01/jacques-cousteau.html

PAKKOABORTTI
http://areena.yle.fi/tv/1463228
http://stopforcedabortions.com/

MUUN AINE-ELÄMÄN ARVOJA
http://www.ymparisto.fi/default.asp?node=1729&lan=fi

Anonyymi kirjoitti...

URSA:
Alussa oli nuppineulanpään kokoinen kaikkeus (mistä lie tullutkaan) eikä sen ympärillä ollut mitään, ei edes avaruutta/tilaa. Sitten, ilman syytä, kaikkeus räjähti ja alkoi muodostaa avaruutta eli tilaa. Sitten kaikkeus alkoi järjestyä muodostelmiin... jne.

MAALAISJÄRKI:
- Mikään ei räjähdä, ellei ole tilaa räjähtää.
- Räjähdys aiheuttaa kaaosta, ei järjestystä.

Jorma Myyryläinen kirjoitti...

Ateismi ei ota kantaa maailmankaikkeuden syntyyn tai lisääntymisen biologiaan millään tasolla. Se on vain käsitys, että yliluonnollisia jumalolentoja ei ole olemassa yhtään kappaletta. Kaikki muita aihealueita koskettavat käsitykset ovat muiden alojen kysymyksiä ja ateistien käsitykset niistä vaihtelevat. Esimerkiksi käsitys maailmankaikkeuden synnystä n.s. Big Bang:nä on kosmologinen kysymys. Se tosin ei teorian hyväksyvien mielestä tapahtynyt ilman syytä. Käsitys räjähdyksestä ilman syytä on erikaisten kreationistien joko tarkoituksellista vääristelyä tai ymmärtämättömyyttä. Samaten Anonyymin käsitys alkion solukehityksestä on omituisen vääristynyt. Anonyymin väite ateistien omastatunnosta on pöyristyttävä, käsittämätön osoitus Anonyymin itsensä vääristyneistä moraalikäsityksistä. En olisi uskonut, että kukaan voi rakentaa itselleen noin vinksahtaneita ajatuksia.

Jorma Myyryläinen kirjoitti...

Anonyymi on sikäli oikeassa, että lapset eivät synny kristittyinä uskovaisina. Siten jokainen uskovainen kriistitty on joko uskonnollisella propagandalla aivopesty tai sortunut ihan itsekseen uskomaan satuja ja tarinoita joille ei ole pystytty todistamaan minkäänlaista todellisuuspohjaa. Reaalimaailma ympärillämme kun ei todista yhtään eikä mitään mistään luojahengestä tai -hengistä. Sen sijaan tieteen kautta on pustytty selvittämään erilaisia kehityskulkuja yhä paremmin. Ja työ jatkuu.

Anonyymi kirjoitti...

Minkä ikäisenä oletetusta aine-ihmisestä tulee persoona?

Jos ateistilla on omatunto, ei hänellä ole perustetta olla ateisti, sillä aine-elämä on vain ainetta ilman aineettomia ominaisuuksia ja arvoja.

Anonyymi kirjoitti...

Haluan tuoda esiin maailmanmenoa monipuolisesti, jotta näkisimme Raamatun pätevyyden. Ei ole epätieteellistä tutkia kaikkia kirjoja. Raamattuakin.

Vaikka usko olisikin henkilökohtainen asia, ei se kuitenkaan ole yksityisasia, koska usko vaikuttaa kanssaihmisiin tekojen kautta.
Esimerkki: Ateisti-opetusministeri määrää opettamaan perusteetonta makroevoluutiota. Hänen uskonsa kautta pyritään viemään suuri määrä hallintoalamaisia ikuiseen kadotukseen. Mitä muuta voisimmekaan odottaa eksytetyltä ministeriltä? Hänet on valittu tehtäväänsä luopumuksessa elävän kansan riveistä. Rukoilematon kansa ei voi saada viisaita johtajia.

http://www.kotisatama.net/fi/raamattujasana/viikonsana/sana.php?paivays=2002-02-18&printable=1&pagewidth=560

Ilm. 13:9 Jos kenellä on korva, hän kuulkoon.

Was 9/11 a Warning from God? Amazing Biblical Secrets of America's Future
http://www.youtube.com/watch?v=hHSs73IAoPs

Was 911 a Masonic Ritual Sacrifice?
http://www.youtube.com/watch?v=khrc1vgAva0

Former Satanist shows everyday occultism.
http://www.youtube.com/watch?v=r5vZ14Ozqzw&feature=related

Jorma Myyryläinen kirjoitti...

Anonyymi kirjoitti: "Jos ateistilla on omatunto, ei hänellä ole perustetta olla ateisti, sillä aine-elämä on vain ainetta ilman aineettomia ominaisuuksia ja arvoja."

Väärin. Ihmisellä ja ilmeisesti monilla muillakin eläinlajeilla on tietoisuus jonka avulla me ja ne kykenemme abstraktiin ajatteluun. Omaksitunnoksi nimetty ajattelun osa-alue on tuota tietoista toimintaa. Sen selittämiseksi ei tarvita yliluonnollisia jumalolentoja.

Sääntöjä hyvän puolesta toimimiseksi pahaa vastaan voidaan johtaa ihan ilman yliluonnollisia auktoriteettejakin. Voimme aivan järkiperäisesti päätellä miksi kannattaa elää sovussa toisten ihmisten kanssa. Sen sijaan ihmiskunnan historiassa on aivan riittävästi kokemuksia kuinka yliluonnollisiin auktoriteetteihin turvaavat ovat olleet hyvin julkia erilaisia ja eritavalla uskovia tai uskonnottomia kohtaan.

Anonyymi kirjoitti: "Ei ole epätieteellistä tutkia kaikkia kirjoja. Raamattuakin."

Ei tietenkään. Myös kansatiede ja kansanrunouden tutkimus on aiheellista tieteellistä työtä. Sen enempään Raamatussa ei ole aihetta.

Anonyymi kirjoitti: "Ateisti-opetusministeri määrää opettamaan perusteetonta makroevoluutiota. Hänen uskonsa kautta pyritään viemään suuri määrä hallintoalamaisia ikuiseen kadotukseen."

Väärin. Evoluutioteoria, jossa ei erikseen erotella makro- ja mikrotasoa, on parhaiten perusteltu käsitys elollisten olioiden kehityksestä. Kun ministeri ja ministeriö pitävät kiinni sen opettamisesta joidenkin kiistattomasti perättömiksi osoitettujen satujen ja tarinoiden asemesta, he ylläpitävät opetuksen parempaa tasoa. Toivottavasti he jaksavat erilaisten uskonkiihkoilijoiden edessä.

Anonyymi kirjoitti...

Rehellisesti, avoimesti ja välittävästi pyydään sinua avaamaan silmäsi. Parempi ennemmin kuin myöhemmin. Jos tutkit, huomaat ettei makroevoluutiota eikä spontaania elämän alkua koskaan todistettu. Päin vastoin ne todistettiin mahdottomiksi.(Kertoisitko käsityksesi ufoista ja valoilmiöistä, jotka eivät liity aurinkoon ja kuuhun?)

Anonyymi kirjoitti...

VALHEELLA PÄÄHÄN

Herraan luottavaksi ei voi aivopestä ketään. Ts. Raamatulla päähänlyönti on turhista turhinta toimintaa. Sen sijaan langennut maailma uskoo mielellään valheen. Siksi se on ja on ollut helppo saalis pettäjille ja tyranneille.

Room. 10:17 Usko tulee siis kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta.

Room:
1:18 Sillä Jumalan viha ilmestyy taivaasta kaikkea ihmisten jumalattomuutta ja vääryyttä vastaan, niiden, jotka pitävät totuutta vääryyden vallassa,
1:19 sentähden että se, mikä Jumalasta voidaan tietää, on ilmeistä heidän keskuudessaan; sillä Jumala on sen heille ilmoittanut.
1:20 Sillä hänen näkymätön olemuksensa, hänen iankaikkinen voimansa ja jumalallisuutensa, ovat, kun niitä hänen teoissansa tarkataan, maailman luomisesta asti nähtävinä, niin etteivät he voi millään itseänsä puolustaa,
1:21 koska he, vaikka ovat tunteneet Jumalan, eivät ole häntä Jumalana kunnioittaneet eivätkä kiittäneet, vaan ovat ajatuksiltansa turhistuneet, ja heidän ymmärtämätön sydämensä on pimentynyt.
1:22 Kehuessaan viisaita olevansa he ovat tyhmiksi tulleet
1:23 ja ovat katoamattoman Jumalan kirkkauden muuttaneet katoavaisen ihmisen ja lintujen ja nelijalkaisten ja matelevaisten kuvan kaltaiseksi.

Jorma. Miten sinulle on todistettu Raamatun pätemättömyys. Ole armollinen ja pelasta minut mahdollisesta väärästä opista. Olethan välittävä ihminen. Kertoisitko samalla mistä (haitallisesta) mihin (hyödylliseen) pelastaisit minut.

Opetus: Uudestisyntyneet Jumalan lapset eivät perustaneet inkvisitiota, ristiretkiä eivätkä Third Reichia. Herraan luottavat rakastavat Jaakobin sukua eivätkä ole voineet vainota juutalaisia. Eivätkä muitakaan kansoja. Uskovat ovat saaneet pelastavan uskonsa Jumalan silmäterän toimittaman kertakaikkisen syntiuhrin kautta. Kristityt, joille usko on annettu ylhäältä, tietävät olevansa velassa. Velkaa "maksetaan" viemällä vapautuksen hyvää sanomaa kaikkeen maailmaan.

Joh. 19:30 Kun nyt Jeesus oli ottanut hapanviinin, sanoi hän: "Se on täytetty", ja kallisti päänsä ja antoi henkensä.
Joh. 3:3 Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: joka ei synny uudesti, ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa."
Room 8:11,12 Jos nyt hänen Henkensä, hänen, joka herätti Jeesuksen kuolleista, asuu teissä, niin hän, joka herätti kuolleista Kristuksen Jeesuksen, on eläväksitekevä myös teidän kuolevaiset ruumiinne Henkensä kautta, joka teissä asuu. Niin me siis, veljet, olemme velassa, mutta emme lihalle, lihan mukaan elääksemme.
Matt. 24:14 Ja tämä valtakunnan evankeliumi pitää saarnattaman kaikessa maailmassa, todistukseksi kaikille kansoille; ja sitten tulee loppu. (Kyseessä on pahan ajan loppu, jonka jälkeen perustetaan tuhatvuotinen valtakunta.)

Jos olet aikuinen, on kohtuullista odottaa sinulta omaehtoista ja kriittistä (historian)tutkimusta. Jos silmäsi väsyvät, tulee radio apuun. Kuuntele ja mieti onko JUKKA NORVANTO huru-ukko. Paremman käsityksen saa kun kuuntelee useamman jakson. Voit punnita Norvantoa vaikka miettimällä, onko joku pannut sanat hänen suuhunsa, vai onko hän tehnyt omaehtoista taustatyötä. Radio Dei 89MHz arkisin 21-21.30. Uusinnat arkisin klo 2 ja 6.
Myös netissä:
http://www.matkahalkiraamatun.fi/raamattuluennot

Anonyymi kirjoitti...

Mitä ajattelet "virallisesta" tiedemaailmasta?

URSA:
Alussa oli nuppineulanpään kokoinen kaikkeus (mistä lie tullutkaan) eikä sen ympärillä ollut mitään, ei edes avaruutta/tilaa. Sitten, ilman syytä, kaikkeus räjähti ja alkoi muodostaa avaruutta eli tilaa. Sitten kaikkeus alkoi järjestyä muodostelmiin... jne.

MAALAISJÄRKI:
- Mikään ei räjähdä, ellei ole tilaa räjähtää.
- Räjähdys aiheuttaa kaaosta, ei järjestystä.

Anonyymi kirjoitti...

Jorma:
"Väärin. Evoluutioteoria, jossa ei erikseen erotella makro- ja mikrotasoa, on parhaiten perusteltu käsitys elollisten olioiden kehityksestä. Kun ministeri ja ministeriö pitävät kiinni sen opettamisesta joidenkin kiistattomasti perättömiksi osoitettujen satujen ja tarinoiden asemesta, he ylläpitävät opetuksen parempaa tasoa. Toivottavasti he jaksavat erilaisten uskonkiihkoilijoiden edessä."

Jyrki:
Annoin vain yhden esimerkin. On muitakin. Maailma on täynnä erilaisiin valheisiin uskovia ihmisiä, jotka tekevät pahaa, tahallaan tai tarkoittamatta, ihmisille ja luonnolle. Lue ja kuuntele uutisia. Vastaavasti hyväsydämiset ihmiset auttavat ympäristöään. Niistä vähemmän kirjoitetaan.

Ministerit saattavat toimia hyvässä uskossa, mutta nyt juuri ei siltä näytä. Heitä ei kiinnosta kansan asiat. He edustavat maailmanhallitusta.

En voi odottaa että ehdit vastata kaikkiin kysymyksiini. Enkä voi vaatia, että ymmärtäisit kaikkea mitä tuon eteesi. Haluankin pääasiassa herättää mielenkiintoa ja saada näkemään Jumalan tarjoamat mahdollisuudet.

Olenko itsekäs vai epäitsekäs, jos haluan jokaisen luottavan Luojaansa. Nimittäin jos ympäristö voisi hyvin, viihtyisin itsekin paremmin. Mikä erottaa paratiisin muista maailmanjärjestyksistä? Saat vastata käsityksesi mukaan. Oma käsitykseni: Paratiisissa on vain yksi kuningas. Se oikeamielinen.

Anonyymi kirjoitti...

MITOKONDRIO-EEVA, TEMPAUS
http://www.evoluutio.com/?o=18&a=0&st=0

Ihmiskunnan ikä on hyvin suurella varmuudella (sukuluetteloiden antama) n. 5768 vuotta. MtDNA artikkeli Science-lehdessä 1998 arvioi myös mitokondrio-Eevan iäksi n. 6000 vuotta. (* Gibbons, "Calibrating the Mitochondrial Clock", (Science 279 2.2.1998) 28.) Tässäkin asiassa on hyvä katsoa kokonaiskuvaa, enkä nyt puhu paljon mainostetuista "aukoista" ko. luettelossa vaan siitä, että Raamattu on profeetallinen informaatiopaketti. Eli Raamattu katsoo vahvasti tulevaisuuteen.

Viikunapuun merkin sukupolvi (Israelin valtion syntyminen 1948) on se sukupolvi jonka aikana seurakunta temmataan ennen kuin Pedon merkki / antikristus alkaa kyseenalaisen missionsa ihmiskunnan suurimpana harhauttajana. Noin seitsemän vuotta tempauksen jälkeen Kristus tulee takaisin ja ihmiskunnan suurin sota Harmageddon päättyy. Tämän jälkeen alkaa Ilmestyskirjan mukaan 1000-vuotinen valtakunta jonka jälkeen ihmiskunnan ikä (Aatamin suku) alkaa olla vajaassa 7000-vuodessa. Raamatussa mainitaan, että Jumalalle yksi päivä on kuin 1000-vuotta ja 1000-vuotta kuin yksi päivä.

Ateistisesta näkökulmasta kristittyjen tempaus saattaa kuulostaa oudolta, mutta tuo tapahtuma toimii myös viimeisenä vihjeenä ateisteille. Kun muutama miljardi ihmistä katoaa maan päältä silmänräpäyksessä niin sitä on aika hankala selittää vaikkapa luonnonvalinnalla tai itsekkäillä geeneillä. Tempaus tapahtuu n. 7 vuotta ennen Harmageddonin taistelun loppua, eli käytännössä Israelin valtion syntymävuosi plus sukupolven maksimimitta 80 vuotta, miinus 7 vuotta vie meidät vuoteen 2021. Raamatun mukaan päivää ja hetkeä ei tiedä kuin Isä (Jumala), mutta muuten meille on annettu selvät "aikain merkit". Lopun ajat on oleva kuten Nooan päivinä ennen globaalia tuhotulvaa. Raamattu ei kehota piiloutumaan kannon alle vaan valvomaan.

---
Tempaus on todellakin lähellä. Älä anna uskosta osattomien lahkolaisten vesittää Raamatun ilmoitusta. Saatana, se eksyttäjä, oli jopa alkuseurakunnassa Juudas-kavaltajan hahmossa. Raamatun mukaan sitä mitä oli ennen, kuten harhaanjohtajia, on vastakin. Se, että muka-tietäjät ovat erehtyneet keksiessään päivämääriä Herran paluulle, ei poista Raamatun lupauksia tulevasta pelastuksen hetkestä.

Jokainen, joka uskoo, tulee välttämään vaivanajan.

Ilm. 3:10 Koska sinä olet ottanut minun kärsivällisyyteni sanasta vaarin, niin minä myös otan sinusta vaarin ja pelastan sinut koetuksen hetkestä, joka on tuleva yli koko maanpiirin koettelemaan niitä, jotka maan päällä asuvat.

Jorma Myyryläinen kirjoitti...

Anonyymi kirjoitti: "MAALAISJÄRKI:
- Mikään ei räjähdä, ellei ole tilaa räjähtää.
- Räjähdys aiheuttaa kaaosta, ei järjestystä."

Anonyymin maalaisjärki on hieman hakoteillä sillä alkuräjähdyksessä oli tilaa niin räjähtää, että laajenemisen ääriä ei ole vieläkään saavutettu.

Myöskin järjestys on hieman kaksipiippuinen juttu. Räjähdyksessä toki rikkoituu räjähdystä edeltävä järjestys. Se kuitenkin korvautuu uudella sitä mukaa kun räjähdyksestä kuluu aikaa. Räjähdyksen liikkeelle laskemiin kappalaisiin ja ainesosiin vaikuttavat niiden väliset voimat ihan niinkuin suhteellisuusteorioissa on osoitettu. Kyseiset voimat asettavat kappalaita paikoilleen kiertoradoilleen ja joskus törmäilemään toisiinsa ja joutumaan toinen toistensa vetovoimien piiriin j.n.e.

Anonyymi kirjoitti: "Maailma on täynnä erilaisiin valheisiin uskovia ihmisiä, jotka tekevät pahaa, tahallaan tai tarkoittamatta, ihmisille ja luonnolle. Lue ja kuuntele uutisia. Vastaavasti hyväsydämiset ihmiset auttavat ympäristöään. Niistä vähemmän kirjoitetaan."

Tuossa Anonyymi on oikeassa. Pahan ja hyvän tekijöitä ei kuitenkaan kyetä erottamaan toisistaan heidän uskonnollisten käsitystensä perusteella. Ne eivät kuvasta tai rajaa ihmisiä hyviin ja pahoihin.

Anonyymi kysyi: "Olenko itsekäs vai epäitsekäs, jos haluan jokaisen luottavan Luojaansa."

Jos Anonyymi haluaa, että muilla on samanlaiset uskonnolliset käsitykset kuin itsellään ja pitää niitä oman niihin uskomisensa takia oikeampina ja parempina kuin muiden muunlaisia käsityksiä, hän on todella itsekäs. Jos hän vielä syyttää muita huonommiksi ihmisiksi ja pahuuden vallassa oleviksi heidän erilaisten uskonnollisten käsitystensä perusteella niin hän on vielä ylimielinenkin.

Anonyymi kirjoitti: "Nimittäin jos ympäristö voisi hyvin, viihtyisin itsekin paremmin."

Tuollainen ajattelu on monille luonteenomaista. En pidä sitä itsekkään itselleni vieraana. Se ei kuitenkaan ole mitenkään riippuvainen omaksutuista uskonnollista käsityksistä vaan on johdettavissa useampien päättelyketjujen kautta.

Anonyymi kysyi: "Mikä erottaa paratiisin muista maailmanjärjestyksistä?"

Jos Anonyymi tarkoittaa tuolla paratiisillä Raamatussa ja muissa kristillisuskonnollissa tarinoissa kuvattua Paratiisia niin se on yksi yliluonnollinen utopiakuvaus muiden joukossa. Sellainen on hyvin yleinen käsitys monissa folkloristisissa tarinakokonaisuuksissa: Joskus on ollut joku autuas ja onnellinen olotila joka on kadotettu mutta sinne pääsee takaisin jos alistuu sen markkinoijien vallan alle. Malli on ollut, on edelleenkin ja tulee varmaan olemaankin yleinen niin uskonnollisten kuin poliittistenkin utopiakäsitysten keskuudessa.

Anonyymi viittaa virheellisesti Gibbons:n artikkeliin "Calibrating the Mitochondrial Clock". Siinä ei väitetä "mitokondrio-Eevan" iäksi 6000 v. Siinä sanotaan, että jos hänen jälkeensä kaikki mutaatiot olisivat tapahtuneet samalla nopeudella kun Romanovien perheessä 1900-luvulla niin voitaisi laskea tuollainen ikä. Hänen mukaansa kukaan ei kuitenkaan niin väitä. Sen sijaan hän viestinsä on, että mutaatioiden määrä vaihtelee yksilöllisesti eri aikoina ja olosuhteissa; että suoraviivaiseen laskemiseen ei ole välineitä. Erityisesti hän kiinnittää huomiota siihen, että on yksilöitä joilla mitokondrio-DNA voi vaihdella (n.s. "heteroplasmy") ja heidän tunnistamisensa DNA:n avulla on riskaabelia. Gibbons nimen omaan kieltää ottavansa kantaa evoluution nopeuteen ja lainaa siinä suhteessa oxfordilaista geneetikkoa, Martin Richardsia: "This is all a fuss about nothing".

Anonyymi kirjoitti: "Ateistisesta näkökulmasta kristittyjen tempaus saattaa kuulostaa oudolta, ..."

Tässä Anonyymi on oikeassa. Anonyymin selitykset tempauksesta aikalaskelmineen ja merkkeineen kuulostavat tosi oudolta. Tuolla perusteellako pitäisi uskoa, että Anonyymin uskonnolliset käsitykset ovat niitä oikeita miljoonien ja taas miljoonien muiden käsitysten joukossa?

Anonyymi kirjoitti...

Jorma:
Anonyymi kysyi: "Olenko itsekäs vai epäitsekäs, jos haluan jokaisen luottavan Luojaansa."

Jos Anonyymi haluaa, että muilla on samanlaiset uskonnolliset käsitykset kuin itsellään ja pitää niitä oman niihin uskomisensa takia oikeampina ja parempina kuin muiden muunlaisia käsityksiä, hän on todella itsekäs. Jos hän vielä syyttää muita huonommiksi ihmisiksi ja pahuuden vallassa oleviksi heidän erilaisten uskonnollisten käsitystensä perusteella niin hän on vielä ylimielinenkin.

Jyrki:
Pelastava usko annetaan ylhäältä. Siksi Herraan luottavien yhteiskunta on paras vaihtoehto ennen Oikeamielisen Kuninkaan perustamaa tuhatvuotista maailmanrauhaa. Vain Luoja tuntee täysin motiivimme. Tärkeintä on hyvä lopputulos.

Fil. 1:18
Vaan mitäpä tuosta, kunhan Kristusta vain tavalla tai toisella julistetaan, joko näön vuoksi tai totuudessa! Ja siitä minä iloitsen, ja olen vastakin iloitseva.

Anonyymi kirjoitti...

Ateismiin perustuva tiede ei voi löytää elämän periaatetta.

http://www.youtube.com/watch?v=Fjr3A_kfspM

Anonyymi kirjoitti...

Löysin vastikään. Suomesta. Suosittelen.

http://critica.fi/vastine2.html

Anonyymi kirjoitti...

RISTIRIITAISUUS ON TOIVONMERKKI

On hyvä, ettei tiedemaailma ole yksimielinen. Nyt ateistillakin on mahdollisuus kiinnostua Luojasta. Ilman ristiriitaa hänen täytyisi luottaa vain yhteen tiedemaailman tulkintaan, vaikkei se antaisikaan hänen elämälleen tarkoitusta eikä poistaisi hänen masennustaan tai turhautuneisuuttaan.

Anonyymi kirjoitti...

MONESKO PERSOONASI OLET?

"Soluja kuolee ja uusia rakentuu kehossa jatkuvasti niin, että itseasiassa kaikki kehon solut uusiutuvat koko elämän ajan noin seitsemän vuoden välein."

http://www.mollerkotiin.fi/rasvahapot/

Hyödynnä ilmaista hakukonetta

http://raamattu.koivuniemi.com/?tila=pikahaku&hakuehto=seitsem%E4nten%E4&kirjat=kr

Anonyymi kirjoitti...

Jos emme pysty löytämään ihmistä, jolla olisi hallussaan totuus, kuinka voisimme luottaa omaan totuuteemme?

Raamatun mukaan kaaos lisääntyy ennenkuin Antikristus tulee lanseeraamaan totuutensa. Sekaisin oleva maailma tulee hyväksymään hänet johtajakseen.

Anonyymi kirjoitti...

URSA: Alkuräjähdys alkoi muodostaa aika-avaruutta.

Jorma:
"Anonyymin maalaisjärki on hieman hakoteillä sillä alkuräjähdyksessä oli tilaa niin räjähtää, että laajenemisen ääriä ei ole vieläkään saavutettu."

Jyrki:
Tarkoitatko, että avaruus laajeni avaruudessa?

Anonyymi kirjoitti...

Oletko varmasti kolunnut merten syvyydet, Maan sisukset ja maailmankaikkeuden kolkat, jotta voit varmuudella todeta: "Ei ole Jumalaa."?

Anonyymi kirjoitti...

Jos ihminen ei halua nähdä, hän ei näe.

Luuk. 16:31
Mutta Aabraham sanoi hänelle: 'Jos he eivät kuule Moosesta ja profeettoja, niin eivät he usko, vaikka joku kuolleistakin nousisi ylös.'

ONKO SIELLÄ KETÄÄN?
http://www.jariiivanainen.net/onkosiellaketaan.html

"Galaksien syntyä ei ole pystytty todistamaan. Usko niiden syntyyn itsestään on hataralla pohjalla: En halua väittää että todella ymmärtäisimme galaksien syntyprosessin. Galaksien syntyteoria on yksi astrofysiikan suurista ratkaisemattomista ongelmista ja ratkaisu näyttää tänä päivänä olevan kaukana." (Steven Weinberg: Kolme ensimmäistä minuuttia, s. 88)

Aurinkokunnan synnystä on useita teorioita, mutta kaikki ovat epävarmoja: "Nykyäänkin, vaikka astrofysiikka on edistynyt suunnattomasti, monet teoriat aurinkokunnan alkuperästä ovat epätyydyttäviä. Tiedemiehet ovat yhä erimielisiä yksityiskohdista. Yleisesti hyväksyttyä teoriaa ei ole näkyvissä." (Jim Brooks: Näin alkoi elämä, s. 57)

"Kaikki esitetyt olettamukset aurinkokunnan alkuperästä sisältävät vakavia puutteita. Tämänhetkinen johtopäätös onkin, että aurinkokuntaa ei voi olla olemassa." (Jeffreys, H., The Earth: Its Origin, History and Physical Constitution, 6th edition, Cambridge University Press, 1976, p. 387)

Elämän syntyä ei ole voitu todistaa edes laboratoriossa. Elävän ja elottoman aineen välillä on valtava kuilu:
Harvardin yliopiston biologian professori Andy Knoll: "Yrittäessämme koota yhteen sen, mitä tiedämme elämän syvähistoriasta maaplaneetalla, elämän alkuperästä ja sen muodostumisen vaiheista, jotka johtivat ympärillämme näkyvään biologiaan, joudumme myöntämään, että se on hämärän peitossa. Emme tiedä, kuinka elämä alkoi tällä planeetalla. Emme tiedä tarkalleen, milloin se alkoi, emmekä tiedä missä olosuhteissa." (4)

Armotalous on voimassa. Vielä. Käytä eduksesi. Joko olet perehtynyt NEW AGEEN. Se vaikuttaa maailmassa. Tuhoisasti.

http://thegeorgiaguidestones.com/Depopulation_Cover.htm
http://thegeorgiaguidestones.com/Vaccines.htm#Ingredients
http://thegeorgiaguidestones.com/Flouride.htm

Joko maailman johtajat ovat kertoneet sinulle siivous-ohjelmistaan? Onko heillä sellaisia?

https://www.google.fi/search?q=trash+vortex&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:fi:official&client=firefox-a

Anonyymi kirjoitti...

Pohdintaa:
Kun sijoittajat omistavat terveydenhuollon, tulevat he asettamaan porttikiellon Jeesuksen nimessä rukoileville ihmisille. Uskon Jeesuksen parantavan monia siitä huolimatta. Se luonnollisesti tulee lisäämään uskosta osattomien sijoittajien vihaa Herraan luottavia kohtaan.

Anonyymi kirjoitti...

NEW AGE NAKERTAA SEURAKUNTIA
2Tim. 4:3
Sillä aika tulee, jolloin he eivät kärsi tervettä oppia, vaan omien himojensa mukaan korvasyyhyynsä haalivat itselleen opettajia

http://raamattu.koivuniemi.com/?tila=pikahaku&kokoluku=1&hakuehto=2ti+4%3A3

http://www.kristitynfoorumi.fi/jlaavastaan.htm

Ote:
1. Ihmisen nostaminen jumalaksi on hyökkäys Jumalan aitoa tuntemista vastaan

Nykyiselle ajallemme on kuvaavaa ja hämmentävääkin, että Hes28:2 kuvaus sopii siihen mitä nykyisessä kristillisyydessä laajalti harjoitetaan ja puhutaan.

”Koska sinun sydämesi on ylpistynyt ja sinä sanot: Minä olen jumala... ja olet kuitenkin ihminen, et jumala, vaikka omasta mielestäsi olet jumalan vertainen ...”

Aikamme karismaattiset menestysteologit eivät näitä kohtia lue eivätkä opeta. Heidän New Age opeista lainattu käsityksensä, että me olemme jumalia, me olemme kristus, on hyökkäys Jumalan tuntemista vastaan.

Kokouksen ilmapiiri (tunne)

Ei-kristilliset uskonnot, kultit ja okkulttiset liikkeet ovat aina tiedostaneet ilmapiirin eli tunnelman luomisen tärkeyden, ilmapiiri luodaan ihmistoimin suunnitellen, se ei ole kiistaton todiste Jumalan läsnäolosta. Ajatellaanpa esim. miksi “parantaja” Benny Hinn tarvitsee omien kokoustensa “ilmapiirin” jotta ihmiset paranisivat? Miksi hän ei mene sairaaloihin ja koteihin, joissa sairaat ovat ja palvele heitä siellä missä tarve on (ilmaiseksi).

Jumala on valmistanut tien yhteyteensä uskon kautta Kristukseen ja sen omistamalla Jumalan läsnäolo on hengessä ja se koetaan kuten Raamattu opettaa Gal 4:6 ”Ja koska te olette lapsia, on Jumala lähettänyt meidän sydämeemme Poikansa Hengen, joka huutaa: "Abba! Isä!” Tähän kokemukseen liittyy tuntemus Jumalan pyhyydestä, jonka tähden Kristuksen teko tulee kristitylle aina tärkeämmäksi ja tärkeämmäksi: minulla syntisellä ei ole mitään asiaa Jumalan lapseuteen paitsi Kristuksessa. Jumala on meille Isä vain Kristuksen tähden.

Anonyymi kirjoitti...

Jorma:
"Anonyymin selitykset tempauksesta aikalaskelmineen ja merkkeineen kuulostavat tosi oudolta. Tuolla perusteellako pitäisi uskoa, että Anonyymin uskonnolliset käsitykset ovat niitä oikeita miljoonien ja taas miljoonien muiden käsitysten joukossa?"

Elämämme ylläpitäjä:
1Kor. 2:14
Mutta luonnollinen ihminen ei ota vastaan sitä, mikä Jumalan Hengen on; sillä se on hänelle hullutus, eikä hän voi sitä ymmärtää, koska se on tutkisteltava hengellisesti.
Joh. 14:17
totuuden Hengen, jota maailma ei voi ottaa vastaan, koska se ei näe häntä eikä tunne häntä; mutta te tunnette hänet, sillä hän pysyy teidän tykönänne ja on teissä oleva.
Room. 8:5
Sillä niillä, jotka elävät lihan mukaan, on lihan mieli, mutta niillä, jotka elävät Hengen mukaan, on Hengen mieli.
1Kor. 1:18
Sillä sana rististä on hullutus niille, jotka kadotukseen joutuvat, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima.
1Kor. 1:23
me taas saarnaamme ristiinnaulittua Kristusta, joka on juutalaisille pahennus ja pakanoille hullutus,
Juud. 1:19
Nämä juuri saavat aikaan hajaannusta, he ovat sielullisia, henkeä heillä ei ole.

Jormalle ja tutkijoille: Mitkä Raamatun kohdat tiedätte vääriksi?

Anonyymi kirjoitti...

Jorma:
"Kyseiset voimat asettavat kappalaita paikoilleen kiertoradoilleen ja joskus törmäilemään toisiinsa ja joutumaan toinen toistensa vetovoimien piiriin j.n.e."

Jyrki:
Mikä on voiman ja luonnonlakien alkuperä?

MUISTUTUS
Olemattomuudesta ei tule mitään. Tyhjästä tulee tyhjää. Räjähdys ei luo järjestystä. Tieto ei synny itsestään. Tietokone ei rakennu itsestään. Kirja kirjoitetaan. Tehdyllä on tekijä. Syntyneellä on synnyttäjä... jne.

Jorma. Kertoisitko seikkaperäisesti mitä kaikkea tarvitaan ravinto- ja jätehuollon luomiseen ja ylläpitoon?

Anonyymi kirjoitti...

Mikä muu erottaa paratiisin langenneesta maailmasta kuin aito Kuningas?

Paratiisi on puhdas. Se on vapaa huumaavista aineista, viruksista ja taudeista. Se on vapaa turmeluksesta.

Langennut maailma on vapaa vain Jumalasta. Paitsi että Jumala pitää elämää yllä. Hänellä on suunnitelma, jonka Hän ilmoittaa Raamatussa.

Room:
5:18 Niinpä siis, samoin kuin yhden ihmisen lankeemus on koitunut kaikille ihmisille kadotukseksi, niin myös yhden ihmisen vanhurskauden teko koituu kaikille ihmisille elämän vanhurskauttamiseksi;
5:19 sillä niinkuin yhden ihmisen tottelemattomuuden kautta monet ovat joutuneet syntisiksi, niin myös yhden kuuliaisuuden kautta monet tulevat vanhurskaiksi.
5:20 Mutta laki tuli väliin, että rikkomus suureksi tulisi; mutta missä synti on suureksi tullut, siinä armo on tullut ylenpalttiseksi,
5:21 että niinkuin synti on hallinnut kuolemassa, samoin armokin hallitsisi vanhurskauden kautta iankaikkiseksi elämäksi Jeesuksen Kristuksen, meidän Herramme, kautta.

Room. 6:23 Sillä synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme.
1Kor. 15:21 Sillä koska kuolema on tullut ihmisen kautta, niin on myöskin kuolleitten ylösnousemus tullut ihmisen kautta.
1Kor. 15:22 Sillä niinkuin kaikki kuolevat Aadamissa, niin myös kaikki tehdään eläviksi Kristuksessa,

Ps. Missä kohtaa Raamattu erehtyy?

Anonyymi kirjoitti...

Miten sinulle on todistettu Raamatun pätemättömyys. Ole armollinen ja pelasta minut mahdollisesta väärästä opista. Olethan välittävä ihminen. Kertoisitko samalla mistä (haitallisesta) mihin (hyödylliseen) pelastaisit minut ja monet muut. Olen valmis levittämään perusteltua ilosanomaasi.

Jorma Myyryläinen kirjoitti...

Anonyymi kirjoitti: "Siksi Herraan luottavien yhteiskunta on paras vaihtoehto ennen Oikeamielisen Kuninkaan perustamaa tuhatvuotista maailmanrauhaa."

Jospa Anonyymi todistisi tieteellisesti kestävin perusteluin, että hänen "herranaan" ja "oikeamielisenä kuninkaanaan" pitämä jumalhahmo tai -hahmot ovat oikeasti olemassa ja sellaisia kuin hän väittää niiden olevan sekä, että hän tai he ovat parempia kuin joidenkin muiden itsellään pitämien jumalhahmojen.


Anonyymi kirjoitti: "On hyvä, ettei tiedemaailma ole yksimielinen. Nyt ateistillakin on mahdollisuus kiinnostua Luojasta. Ilman ristiriitaa hänen täytyisi luottaa vain yhteen tiedemaailman tulkintaan, vaikkei se antaisikaan hänen elämälleen tarkoitusta eikä poistaisi hänen masennustaan tai turhautuneisuuttaan."

On todellakin hyvä, että tiedemaailma epäilee. Se on kehityksen edellytys. Sen sijaan usko joihinkin joidenkin aiemmin pyhiksi määrittelemiin uskomuksiin estää kehittämästä itseään ja tietojaan.

Ateisti voi ihan hyvin olla kiinnostunut erilaisista luojataruista. Minäkin olen. Ne selittävät hyvin ihmisen tietoisuuden liikkeitä sekä niitä mekanismeja joilla meitä yritetään hallita. Elämän tarkoitus tai tarkoituksettomuus ovatkin sitten ihan eri juttuja.

Anonyymi kirjoitti: "Olemattomuudesta ei tule mitään. "

Missä Jahve Anonyymin tarinan mukaan luomistyönsä teki ja mistä hän sinne ilmestyi? Mistä ja miksi ja miten ne paikat olivat ilmestyneet?

Anonyymi kirjoitti: "Miten sinulle on todistettu Raamatun pätemättömyys."

Olen sen itse havainnut vertaamalla Raamatun tekstejä havaintoihin ympäröivästä todellisuudesta: Taivaallamme ei ole kantta johon tähdet olisi ripustettu, jänikset eivät märehdi, suomuttomat kalat eivät ole saastaisia, naisten ei tarvitse olla miehilleen alamaisia vaan he ovat tasavertaisia j.n.e.

Anonyymi kirjoitti: "Jos emme pysty löytämään ihmistä, jolla olisi hallussaan TOTUUS, kuinka voisimme luottaa OMAAN totuuteemme?"

Mitähän totuutta Anonyymi mahtaa tarkoittaa? Kaksiarvologiikan totuusarvoja väittämistä vai kansanomaista käsitystä jonkin asian tai teorian tai käsityksen todenperäisyydestä vai jotain muuta? Pitääkö Anonyymin kelpuuttamalla ihmisellä olla kaiken kattava koko totuus vai voiko hänellä olla hallussaan vain totuuksia joistakin asioista?

Mitä ihmisellä on hallussaan kun hänellä on totuus? Minkä muotoinen ja värinen totuus on? Paljonko se painaa? Missä olomuodossa se on, nestettä, kiinteää vai kaasumaista, tai peräti plasmaa?

Onko edes olemassa vain yksi kaiken kattava totuus vai onko monia, eri asioita käsittäviä totuuksia? Voivatko ne olla päällekkäisiä ja limittäisiä totuuksia? Voiko jäädä aukkoja tai ristiriitoja? Voiko silloin yhdellä ihmisellä olla hallussaan sekä totuuksia että epätotuuksia? Kukä pystyy määrittämään niistä mitkä ovat mitä?

Anonyymi kirjoitti: "Ole armollinen ja pelasta minut mahdollisesta väärästä opista. Olethan välittävä ihminen. Kertoisitko samalla mistä (haitallisesta) mihin (hyödylliseen) pelastaisit minut ja monet muut. Olen valmis levittämään perusteltua ilosanomaasi."

Minulla ei ole mitään lähetystehtävää enkä ole perustamassa mitään uskonlahkoa joka tarvitsisi minkään sanoman, ilo- tai suru-, levittäjiä. Sen sijaan provosoidun joskus kehottamaan järjen käyttöön jotta sadut ja tarinat erotettaisi faktoista jotka voidaan todistaa paikkaansapitäviksi alan ja ajan parhaan tietämyksen ja keinojen avulla. Sellaisia ovat m.m. evoluutio, maailmankaikkeuden laajeneminen niin, että se voidaan johtaa taaksepäin yhteen pisteeseen, jumalhenkien olemassaolon todisteiden puute. Toki tieteellinen työ voi johtaa noiden tieteellisten tietojen muuttumiseen mutta mikään ei tällä hetkellä viittaa siihen, että ne perusolemukseltaan kumoutuisivat.

Jorma Myyryläinen kirjoitti...

Anonyymi kirjoitti: "Kun sijoittajat omistavat terveydenhuollon, tulevat he asettamaan porttikiellon Jeesuksen nimessä rukoileville ihmisille. Uskon Jeesuksen parantavan monia siitä huolimatta. Se luonnollisesti tulee lisäämään uskosta osattomien sijoittajien vihaa Herraan luottavia kohtaan."

Kun sijoittajat omistavat terveydenhuollon niin he hoitavat niitä joiden hoitamisesta tulee heille voittoa tai hoitamatta jättämisestä tappiota. Siinä ei ratkaise uskonnolliset käsitykset vaan maksukyky ja -halu.

Jonkun jumalhahmon parantavaan voimaan uskominen parantaa vain lumesairauksia, siinä kuin mikä tahansa placebo.

toivottavasti terveyden- ja sairaudenhoitoa ei uskota kummankaan tahon haltuun vaan hoidetaan ne tieteeseen ja järkeen perustuvana sekulaarina toimintana.

Anonyymi kirjoitti...

Olisin toivonut lähdetietoja. Siis tieteellistä otetta maailmantarkkailuusi. Ja loogisuutta. On järkevää uskoa Luojaan, vaikkei voisikaan selittää Luojan alkuperää. Onhan kokeellisesti todennettu, että elämää syntyy vain elämästä. Ja makroevoluutio oli pelkkä olettamus.

Ei ole noloa lakata olemasta petoksen uhri. Käytännössä me kaikki olemme olleet petoksen uhreja siitä alkaen, kun koulu pantiin opettamaan perusteetonta kehitysoppiteoriaa. Onneksi monet koulun käyneet ovat käyttäneet etsikkoaikansa hyödykseen ja etsineet elämäntarkoitusta Raamatusta.

Kaikki eivät ole käyttäneet etsikkoaikaansa omaksi edukseen, vaan ovat hurahtaneet mm. idän uskontoihin. Ikävää ja vaarallista on, että itämainen hengellisyys on tunkeutunut kristillisiin piireihin ja seurakuntiin.

Ajankohtaista. Jos olet tutustunut okkultistieliitin äiti-maan pelastussuunnitelmiin, mitä miltä olet heidän tavastaan valita poistettavat ihmiset? Miten sinä valitsisit ylimääräiset tai turhat ihmiset? Mielestäni valintaa ei voisi tehdä demokraattisesti. Vaihtoehdoksi jäisi diktatuuri. Historia todistaa diktaattorien pätevyyden.

Anonyymi kirjoitti...

SALALIITTO ONNISTUU, JOS KANSA NUKKUU TAI HERÄÄ LIIAN MYÖHÄÄN.

Jos ja kun salaliitto paljastuu, se lakkaa olemasta salaliitto ja sen hankkeet voidaan lopettaa joko aseellisesti tai demokraattisesti. Edellyttäen, ettei salaliittolaisilla ole ylivoimaa hallussaan.

Yhdysvaltojen epädemokraattinen/laiton hallitus on jo luonut itselleen suuren aseellisen voiman riistämään kansalaisilta vapauden. Se käyttää verovaroja veronmaksajia vastaan. Suomenkin valehteleva hallitus käyttää verovaroja väärin. USA:n laiton hallitus on itse provosoinut väkivaltaa ja aseellista levottomuutta yhteiskunnassaan, voidakseen perustella kansalaisten aseriisunnan. Se pyrkii vähentämään vapauden puolustajien vastarinnan aseellista tehoa.

USA:n perustuslaki laadittiin suojaamaan kansalaisten vapautta tyranniaa vastaan. Siksi kansalaisten aseiden laillinen omistaminen on ensiarvoisen tärkeää. Tärkeää on myös sananvapaus. Sen turvin voivat aktiiviset ihmiset valistaa passiivisia ihmisiä. Vaarallista onkin, elleivät passiiviset ihmiset kuuntele eivätkä aktivoidu.

PETOS
https://www.google.fi/search?q=OBAMA+DECEPTION&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:fi:official&client=firefox-a

KOMMUNISMI ASTUI LÄNTEEN
http://commieblaster.com/

POLIISIVALTIO
http://www.hermes-press.com/police_state.htm

FEMA-LEIRIT
https://www.google.fi/search?q=FEMA+CAMP&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:fi:official&client=firefox-a

OBAMAN HALLITUKSEN GILJOTIINIT
https://www.google.fi/search?q=U.S+GUILLOTINE&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:fi:official&client=firefox-a

JATKETTU PIDÄTYS
https://www.google.fi/search?q=PROLONGED+DETENTION&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:fi:official&client=firefox-a

MISSAAMMEKO VAROITUKSET?
http://www.zerohedge.com/contributed/liberty-freedom-are-we-missing-warning-signs

Jorma Myyryläinen kirjoitti...

Anonyymi kirjoitti: "Onhan kokeellisesti todennettu, että elämää syntyy vain elämästä. Ja makroevoluutio oli pelkkä olettamus."

Tieteellisesti on osoitettu miten elämä on syntynyt ja sen prosessin eri osat on kokeellisesti pystytty todentamaan. Kokeellisesti ei ole todettu elämän syntyä mahdottomaksi vaan koko prosessia ei vielä ole pystytty yhtenäisenä toistamaan.

Jako mikro- ja makroevoluutioon on keinotekoinen kreationistien yritys selvitä siitä, että evoluutio on myös luonnosta suoraan havainnoitu.

Anonyymi kirjoitti: "Kaikki eivät ole käyttäneet etsikkoaikaansa omaksi edukseen, vaan ovat hurahtaneet mm. idän uskontoihin. Ikävää ja vaarallista on, että itämainen hengellisyys on tunkeutunut kristillisiin piireihin ja seurakuntiin."

Anonyymi on siis huolissaan omien uskonnollisten käsitystensä mukaisten tuotteiden pärjäämisestä elämysmarkkinoilla. Minusta ihmisten pitäisi todellakin päästä eroon itsepetoksistaan ja järjellään tajuta nuo markkinat turhuuden markkinoiksi. Niin luotankin kehityksen kehittyvän mutta järki näyttää edistyvän tuskastuttavan hitaasti näin yksilön elinkaarella mitattuna.

Anonyymi kirjoitti: "Ajankohtaista. Jos olet tutustunut okkultistieliitin äiti-maan pelastussuunnitelmiin, mitä miltä olet heidän tavastaan valita poistettavat ihmiset? Miten sinä valitsisit ylimääräiset tai turhat ihmiset?"

Mitähän "okkultistieliittiä" Anonyymi mahtaa tarkoittaa? Omasta mielestäni turhia ihmisiä ei ole ja Anonyymin tämä ajattelu on tässä suhteessa päätöntä olkiukkojen rakentelua.

Anonyymi kirjoitti: "USA:n laiton hallitus on itse provosoinut väkivaltaa ja aseellista levottomuutta yhteiskunnassaan, voidakseen perustella kansalaisten aseriisunnan. Se pyrkii vähentämään vapauden puolustajien vastarinnan aseellista tehoa."

Aserajoituksissa USA:ssa tai muualla, m.l. täällä, ei ole kyse ihmisten puolustautumiskyvyn karsimisesta vaan päättömän ja hillitsemättömän väkivallan estämisestä. Aserajoitukset pikemminkin turvaavat ihmisten mahdollisuutta olla eri mieltä USA:n ja Suomen kaltaisissa yhteiskunnissa.

Tavallisten ihmisten aseellinen puolustautuminen n.s. systeemiä ja yhteiskunnallista väkivaltaa vastaan ei ole nykyolosuhteissa toimiva ja tehokas keino. Aseettomat, asiasisältöihin pohjaavat humaanit keinot ovat. Ne rapauttavat väkivaltakoneistot sisältäpäin.

Minä näen vapaan aseenkanto-oikeuden kannattajat nimen omaan uhkana demokratialle. Erilaiset aseelliset yhteenliittymät, militiat, ovat osoittaneet pyrkivänsä totalitarismiin ja niitä näyttää pääasiassa synnytetyn aikoinaan feodaaliherrojen toimesta ja nykyään vaalimaan kapitaaleja silloin kun niiden omistajat eivät luota rakentamansa valtion yhteiskunnallisiin väkivaltakoneistoihin (eräiden aseharrastajien kurkkusalaattipukuiset pyssykerhot ovat poikkeuksia). Kapitalismin oloissa alalle on myös syntynyt kaupalliset markkinat.

Yksittäiset pyssyjen kantajat sen lisäksi ovat lähinnä vaarallisia itselleen, läheisilleen ja satunnaisille ohikulkijoille.

Jorma Myyryläinen kirjoitti...

Anonyymi kirjoitti: "Olisin toivonut lähdetietoja. Siis tieteellistä otetta maailmantarkkailuusi. Ja loogisuutta."

Anonyymi voi aloittaa vaikka tästä: http://www.helsinki.fi/~enqvist/suomi.htm ja jatkaa: http://old.richarddawkins.net/pages/books. Sen jälkeen Anonyymi voi palata logiikan puutteisiin jos niitä vielä luulee havaitsevansa.

Anonyymi kirjoitti...

Mielestäni Enqvist ja Dawkins eivät ole päivittäneet tietojaan.

http://www.kolumbus.fi/petteri.haipola/evo2.shtml

Ote:
Molekyylibiologian tutkimus on erityisesti viimeisten kahdenkymmenen vuoden aikana antanut mahdollisuuden kurkistaa näihin laatikoihin, jolloin on paljastunut niiden sisällön hämmästyttävä monimutkaisuus. Tämä on johtanut ajatukseen älykkäästä suunnittelusta. Tältä pohjalta syntynyttä koulukuntaa kutsutaan "Intelligent Design"(=Älykäs Suunnittelu)-liikkeeksi ( katso http://www.arn.org/). Sattuman ainoa vaihtoehto on logiikan mukaan ei-sattuma eli suunnittelu. Tämän liikkeen edustajat eivät pyri perustelemaan näkemyksiään Raamatun tekstien avulla, vaan ovat kehittäneet tieteellisiä menetelmiä havaita ja erottaa suunnitellut asiat luonnonlakien avulla selitettävistä asioista. Todennäköisyyslaskenta on tärkeimpiä työkaluja tässä työssä. Jos jonkin biojärjestelmän sattumaan ja luonnonvalintaan perustuva syntyselitys on hyvin epätodennäköinen, niin tällainen selitys on epätieteellistä toiveajattelua.

---
Allekirjoittanut edelleenkin ihmettelee, että tutkijat pitävät aika-avaruutta itsestäänselvyytenä ja pohtivat vain elämän ominaisuuksia.

Anonyymi kirjoitti...

Jorma:
Minä näen vapaan aseenkanto-oikeuden kannattajat nimen omaan uhkana demokratialle. Erilaiset aseelliset yhteenliittymät, militiat, ovat osoittaneet pyrkivänsä totalitarismiin ja niitä näyttää pääasiassa synnytetyn aikoinaan feodaaliherrojen toimesta ja nykyään vaalimaan kapitaaleja silloin kun niiden omistajat eivät luota rakentamansa valtion yhteiskunnallisiin väkivaltakoneistoihin (eräiden aseharrastajien kurkkusalaattipukuiset pyssykerhot ovat poikkeuksia). Kapitalismin oloissa alalle on myös syntynyt kaupalliset markkinat.

Jyrki:
Näyttää siltä, että demokratiaa käytetään väärin. Ja silloin demokratiaa ei ole. EU:kaan ei ole demokratia. EU:n kansalaisia viedään kuin pässiä narussa. Emme voi ymmärtää maailmaa, ellemme tunnusta henkimaailman todellisuutta. Okkultistit, kuten Hitler, toimittavat veriuhreja jumalalleen Lusiferille. Maailmansodat ovat suurimittaisia veriuhreja. Jumala sallii syyn ja seurauksen lain toimia. Onneksi Hän on luvannut lopettaa pahan ajan ja aloittaa tuhat vuotta kestävän maanpäällisen rauhan. Silloin saatana on kahleissa. Vain Jumala voi antaa tulevaisuuden ja kuolemattomuuden. Ne ovat tarjolla kaikille. Armosta. Jokainen voi tutkia Raamattua. Rauhassa. Vielä vähän aikaa. Tempauksen jälkeen pelastuu vain kieltäytymällä pedonmerkistä.

Henkimaailman juttu: Selittämätön sokeus estää ihmisiä näkemästä, että antikristillinen teknologia on jo olemassa.

Arvostatko itsesi ja läheistesi intimiteettisuojaa? Ihonalainen mikrosiru tulee poistamaan sen. Kokonaan. Se on vain pienen askelen päässä. Nyt jo rahaliikenne on käytännössä bittimuodossa. Kun setelit ja kolikot poistuvat, emme voi ostaa emmekä myydä mitään ilman, että pankki ja kaupan keskusliike tietävät mitä, milloin ja mistä ostimme tai möimme. Kehoon istutettu kaikenkattava asiointiväline tulee varmistamaan, että asialla on oikea henkilö eikä korttivaras tai kortinhaltijan tuttu. Kaikilla tulee olemaan varma alibi. Joko hyödyksi tai haitaksi.

Ps. Katso USAA tarkemmin. Kysymys on vapaiden kansalaisten vapaudenriistosta. USAN kansa ei käytännössä päätä enää mistään. USAA onkin kutsuttu, kansan sijasta, laboratorioksi, jonka tuloksia sovelletaan mm. Euroopassa. Esim. talous: Eliitti romutti FED:iä käyttäen USAN talouden. Nyt FED, EKP ja EVM romuttavat/orjuuttavat Euroopan. Talous ja elämä pannaan tahallaan sekaisin, jotta voidaan perustaa uusi bittiraha/mikrosirutalous.

RAHAPUMPPU
http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2012/09/19/tata-menoa-keskuspankit-ja-valtiot-tuhoavat-rahan/201238014/170

SIRU TULEE
http://kauppa.tv7.fi/Eurot-pois-siru-tulee

EIKÖ KUKAAN PANE VASTAAN?
http://yle.fi/mot/030599/kasis.htm

UNISSAKÄVELLEN KONTROLLIN ALLE
http://www.ifla.org/publications/sleepwalking-toward-a-control-society-ten-must-know-trends

ISOVELI
http://www.youtube.com/watch?v=MDSCC5iR_DE&feature=related

Jorma Myyryläinen kirjoitti...

Sattuman vastakohta ei ole suunnittelu. Sattuman vastakohta on syy tapahtumalle. Suunnittelun vastakohta taas on suunnittelemattomuus.

ID on eräiden kreationistien Discovery instituutissa Seattlessa kehittämä oppirakennelma korvaamaan hataraksi huomaamaansa kreationistististä luojakyhäelmää. Siinä yritetään naamioida valheellisesti teleologinen selitys tieteellisyyden kaapuun mutta tieteen kannalta sillä ei ole mitään tekemistä koska sen perusolettamus on harha.

Käsittääkseni Enqvist ja Dawkins ovat hyvinkin ajantasalla tietoineen. Ainakin paremmin kuin uskonnollisista käsityksistä tietonsa hakevat.

Anonyymin salaliittorakennelma on käsittämätön sekasotku. Bittirahatiedon säilyttämisellä mikrosirulla ei ole mitään tekemistä intimiteetin kanssa. Se menee ihan muuten. Erilaisten valtakoneistojen harjoittama ihmisten valvonta on toki totta ja on myös totta, että siinä pyritään käyttämään moderneinta teknologiaa. Mutta minkään yliluonnollisten henkiolentojen kanssa sillä ei ole mitään tekemistä. Lähtökohta on ihan raadolliset taloudelliset edut.

Myöskään maailman- tai muiden sotien takana ei ole mitkään "veriuhrit" yliluonnollisille henkiolennoille vaan siinäkin resurssien ja markkinoiden hallinta taloudellisten etujen turvaamiseksi.

Anonyymi kirjoitti...

Huomaan sinun välttelevän ufo-aihetta. "Ufot" ja valoilmiöt näyttävät tulleen jäädäkseen. Niihin kannattaa paneutua. Nikola Teslan työn tulokset anastettiin ja hänen laboratorionsa tuhottiin. Uskon "valaistuneen" eliitin käyttävän niitä pettääkseen tietämätöntä maailmaa. Toki he käyttävät myös tunnettuja keksintöjä, kuten mikroaaltoja, pahoihin tarkoituksiinsa. Ufoilla vain käännetään suuren yleisön katseet väärään suuntaan. Uskon heidän hyödyntävän ufoissaan Teslan "keksintöjä". Tesla ei välttämättä keksinyt mitään uutta, sillä maapallolla on merkkejä muinaisista korkeakulttuureista.

PYRAMIDIT
https://www.google.fi/search?q=WORLD%27S+PYRAMIDS&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:fi:official&client=firefox-a

KUOLEMANSÄDE
https://www.google.fi/search?q=DEATH+RAY&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:fi:official&client=firefox-a

UFO Attacks & Kills 9 Hikers In Russia For Real Pictures
http://www.youtube.com/watch?v=Rudq1bC2cQI&feature=related

MIKROAALLOT
https://www.google.fi/search?q=MICROWAVE+WEAPON&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:fi:official&client=firefox-a

IRAKIN SOTA
http://www.youtube.com/watch?v=xuXnYXBOmfA

VOIMATORNI
https://www.google.fi/search?q=WARDENCLYFFE&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:fi:official&client=firefox-a

HAARP
https://www.google.fi/search?q=HAARP+KILLS&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:fi:official&client=firefox-a

ELÄINKUOLEMAT
http://www.youtube.com/watch?v=YmBWD33cyJk

PAISTETUT VALAAT
http://www.youtube.com/watch?v=YSubC55KI2c&feature=related

On hyvä hyödyntää vapaata mediaa. Kohta se otetaan pois.

http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=3832

Jorma Myyryläinen kirjoitti...

UFOt ovat tunnistamattomia lentäviä esineitä. Niitä taatusti lentelee ympäriinsä sillä kaikkea lentävää ei ikinä ehditä tunnistaa, eikä ole tarpeenkaan. Sen sijaan mitä tulee ulkoavaruudesta avaruusaluksilla tuleviin vieraisiin olioihin niin epäilen suuresti sellaisten käyneen koskaan tällä Telluksella. Ainakaan mitään julkisuuteen tulleita vakuuttavia todisteita ei ole olemassa. Pelkät salaliittoepäilyt eivät ole mitään todisteita mistään vaan vain epäilyjä. En kuitenkaan pidä tuollaisia vierailuja ihan mahdottomina, "vaan" vain hyvin epätodennäköisinä. Sen sijaan maapallon ulkopuolista elämää hyvinkin monimuotoisena, alykästäkin, pidän enemmän todennäköisenä kuin epätodennäköisenä sillä maailmankaikkeudessa on tilaa ja vaihtoehtoja monenlaiselle ja monenikäiselle kehitykselle.

Nikola Tesla oli aikanaan merkittävä tiedemies ja insinööri. Mutta toisaalta hän myös oli liike- ja showmies joka yritti tieteellisellä työllään lyödä näyttävästi rahaksi. Kaikki hänen saavutuksensa eivät siis ole sitä miltä ne hänen esittämänään aikoinaan näytti. merkittävä mies kuitenkin. Hänen töidensä ja tulostensa salailuun ei liittyne mitään sen kummempaa kuin ihan normaalia sotilaallisten salaisuuksien säilyttämistä. Hänen työnsähän liittyi energiaan ja tiedonsiirtoon jotka ovat aina kiinnostaneet sotilaita. On syytä muistaa, että hänen elinaikaansa liittyi yksi Maailmansota ja kahteen varustautuminen.

Mitä taas erilaisiin taivaalla näkyviin valoilmiöihin tulee niin ilmasto ja ilmakehän prosessit ovat vieläkin pitkälle hämärän peitossa. Niihin liittyvät optiset ilmiöt saavat aikaan monenlaisia valoilmiöitä. Niitä vielä muuntelee ilmastonmuutos ja maan magneettikentän luonnolliset muutokset. Väheksyä ei voi myöskään saasteiden ja muiden ihmisen toiominnan tuloksena ilmakehään pääsevien aineiden vaikutusta. Valonlähteitäkin on paljon sillä auringon lisäksi ihmisen toiminta tuottaa taivaalle "valosaastetta". Kokonaisuutena on mahtava valoilmiöiden kirjo salaliittoteorioihin viehtyneiden materiaaliksi.

Anonyymi kirjoitti...

En odota sinun ehtivän ottaa kantaa kaikkiin kysymyksiini, mutta ehkä pohdit asioita.

Olevaiseen liittyviä kysymyksiä:
Mikä "klik" aiheutti atomin?
Mikä "klik" aiheutti fuusion?
Mikä "klik" aiheutti fission?
Mikä "klik" aiheutti kasauman?
Mikä "klik" aiheutti molekyylin?
Mikä "klik" aiheutti pyörimisen?
Mikä "klik" aiheutti kiertämisen?
Mikä "klik" aiheutti galaksin?
Mikä "klik" aiheutti aurinkokunnan?
Mikä "klik" aiheutti kasvisolun?
Mikä "klik" aiheutti eläinsolun?
Mikä "klik" aiheutti jakautumisen?
Kumpi solu ilmestyi ensin?
Muuttuiko kasvisolu eläinsoluksi vai toisinpäin?
Mikä "klik" aiheutti sukupuolen?
Onko syytä kieltää ID?

Ymmärrykseni mukaan ID-ajattelun perustana on todennäköisyyslaskenta. ID:tä ei ole luotu tyhjästä.

LOGIIKKA: Jos kieltää "ylemmän voiman", ei voi vastata kysymykseen: Miksi? Jos ylempi voima vaikenee, ei luomakunta voi tietää miksi se on olemassa.

Anonyymi kirjoitti...

Koska emme ole luoneet aine-energiaa ja elämää, emme voi ymmärtää/tietää niiden syvintä olemusta.

Minulla on hyvät perusteet uskoa pian tapahtuvaan tempaukseen. Siksi pyydän, ettet ottaisi sirua oikeaan käteesi tai otsaasi. Tiesitkö, että Raamattuun luottavat odottivat Israelin (Jaakobin suku) valtion perustamista (tärkeä merkkipaalu ennen Jeesuksen paluuta), "Euroopan Yhdysvaltoja" ja rautaesiripun hajoamista (NL:n juutalaisten pääsy Israeliin). Ao. linkkeihin kannattaa tutustua. Vapaassa netissä tieto lisääntyy nopeasti. Pettävät hallitukset ja heidän kontrolloimansa mediat vaikenevat.

HUIJARIT PALJASTUIVAT
http://www.luominen.fi/petos-paljastuu-uudelleen/

ID
http://www.pekkareinikainen.info/fi/index.php?option=com_content&task=view&id=25&Itemid=27

Ote: "Albert Einstein oli nöyrempi maailmankaikkeuden arvoituksen edessä. Hän huomasi, että luonnonvakiot, kuten painovoima ja atomeja koossa pitävät voimat ovat miljoonasosien tarkkuudella oikein valitut, jotta elämän kannalta välttämättömiä aineita kuten hiiltä ja happea voi olla olemassa ja elämän mahdollistavat valkuaisaineet voivat laskostua entsyymeiksi. Jumala on Einsteinin käsityksen mukaan valinnut toimivan luonnonvakioiden yhdistelmän äärettömän suuresta vaihtoehtojen joukosta, muita mahdollisuuksia ei ole, siteeraa professori John D. Barrow kirjassaan, The Constants of Nature, Einsteinin kirjeenvaihtoa.

Peter D. Ward ja John Brownlee puolestaan toteavat kirjassaan Rare Earth, että todennäköisyyslaskelmien perusteella maapallo on ilmeisesti ainoa planeetta maailmankaikkeudessa, missä olosuhteet ovat sellaiset, että biologista elämää voi esiintyä. Nämä tiedemiehet EIVÄT OLE tunnustavia kristittyjä eivätkä heidän kirjansa ole kristillisiä kirjoja. "

KUULUISIA TIEDEMIEHIÄ
http://www.godandscience.org/apologetics/sciencefaith.html

MUINAISIA KORKEAKULTTUUREJA (Saarn. 1:9 Mitä on ollut, sitä vastakin on; ja mitä on tapahtunut, sitä vastakin tapahtuu. Ei ole mitään uutta auringon alla.)

http://www.s8int.com/

https://www.google.fi/search?q=WORLD%27S+PYRAMIDS&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:fi:official&client=firefox-a

MYSTISET PYRAMIDIT
http://www.youtube.com/watch?v=ooy2LTJoMVM&feature=related

http://beforeitsnews.com/space/2012/02/redux-worlds-pyramids-beaming-energy-to-mysterious-space-cloud-1733112.html

JAPANIN VALOPYLVÄÄT
http://www.youtube.com/watch?v=Qpr2KRVz_ts

NIKOLA TESLA
https://www.google.fi/search?q=NIKOLA+TESLA&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:fi:official&client=firefox-a

ILMAINEN ENERGIA
https://www.google.fi/search?q=FREE+ENERGY&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:fi:official&client=firefox-a

SÄHKÖMAGNETISMI JA SEN VÄÄRINKÄYTTÖ
http://www.youtube.com/watch?v=iytn9FoXB3M

VÄÄRYYS: Professorit palvelevat hallitusta eivätkä kansalaisia eli palkanmaksajiaan.

Anonyymi kirjoitti...

TÄRKEÄT KYSYMYKSET
- Mikä on hyväveliverkoston idea?
- Arvostatko intimiteettisuojaa?

Anonyymi kirjoitti...

KEHITYSOPPI RAPAUTUI
http://koti.mbnet.fi/jrambon/RV13062012.html

Jorma Myyryläinen kirjoitti...

Anonyymi kyselee "klikkailuista". Kysymyksen asettaminen noin osoittaa, että hän ei jostakin syystä ymmärrä evoluution perusmekanismeja. Mitään yksittäisiä "klikkauksia" ei ole tarvittu vaan kehittyminen on vähittäistä.

N.s. älykäs suunnittelu ei perustu todennäköisyyslaskentaan vaan ajatukseen, että nykymaailma monimutkaisena ja tällä tavalla toimivana ei voi syntyä itsekseen vaan tarvitsee suunnittelijansa. Ajatus on perusteiltaan ainakin kolmella tavalla virheellinen: 1) meidän tietämättömyytemme kaikista kehityksen koukeroista ei todista mitään suunnittelusta vaan vain meidän tietämättömyyttämme, 2) nykyisenkaltainen elämän rakenne ei ole ainut mahdollinen vaan yksi yhdenlaisen kehitysjatkumon, toki monipolvisen, lopputulos. Myös muunlaiset ja muulla tavalla polveilleet kehityskulut ovat mahdollisia ja 3) mitään konkreettisia todisteita jostakin suunnittelijasta tai suunnitelman toimeenpanijasta ei ole löydetty.

Sitä paitsi jos tämän meidän rupisen maailmamme elämänmuodot olisi joku suunnitellut niin älykäs hän ei taatusti ole ollut tai sitten suunnattoman pahantahtoinen ja ilkeä. Jos ajattelemme maailmaamme suunnittelun näkökulmasta niin tämä on pullollaan pikemminkin yön pimeiden tuntien kikkakakkosia ja hätäratkaisuja sekä virheiden paikkailuja kuin älykkyyttä.

Todennäköisyyslaskennat elämän mahdollisuuksilla maapallon ulkopuolella osoittavat pikemminkin mahdolliseksi tuhannet ja taas tuhannet erilaiset elämät. Sen sijaan jos lasketaan todennäköisyyttä juuri tismalleen meidän kaltaisellemme meidän ikäiselle elämälle niin mahdollisuudet tietenkin supistuvat.

Einsteinin olettamukset vakioista vaihtelivat. Joitakin aiempia käsityksiään hän piti vanhemmalla iällä elämänsä suurimpina munauksina. Tämän hetkiset käsitykset taitavat perustua ajatukseen, että monet vakioista muuttuvat maailmankaikkeuden laajetessa. Lopulta Maailmankaikkeuden tiheus harvenee liiaksi ja se romahtaa kasaan.

Nyt jo Saharan tutkiminenkin todistaa evoluutiota vastaan ja vedenpaisumuksen puolesta, hehheh. Ensinnäkin tieto kosteammasta Saharasta on jo vuosikymmeniä vanhaa kun sieltä on löydetty fossiileja jotka kuuluvat aikoihin kymmeniä tuhansia vuosia sitten. Mikään evoluutioteoriassa ei perustu ikiaikaiseen Saharan aavikkoon joten ei sen ikä voi teoriaa kumotakaan. Pikemminkin sieltä tehdyt fossiililöydöt tukevat evoluutioteoriaa.

Samoin Saharan pohjavesivarannotkin ovat olleet tiedossa jo vuosikymmeniä. Esimerkiksi Libyassa niitä on hyödynnetty jo pitkään kunnes kristillisen maailman pommikoneet kävivät hävittämässä kastelulaitteet viime vuonna ja aiheuttivat hirvittävää kärsimystä libyalaisille. Mikään noista Sahara-löydöistä ei todista yhtään mitään vedenpaisumuksesta vaan siitä, että siellä on ollut järviä ja jokia ja niihin liittyviä sateita eläimineen ja kasveineen mutta ne ovat jääneet ilmastonmuutoksen ja aavikoitumisen jalkoihin. Tuo aavikoituminen jatkuu edelleenkin, etenkin Sahelin alueella laajentaen aavikkoa edelleenkin. Samaten egyptiläiset tekevät paljon töitä Niilin laakson pelastamiseksi m.m. metsityksillä.

Mitä taas vedenpaisumukseen tulee niin miksi sivistyneet ja kirjoitustaitoiset egyptiläiset eivät huomanneet mitään vaan jatkoivat elämäänsä Niilin tulvia odotellen kuten aiemminkin?

Anonyymi kirjoitti...

KAIKKI ON MAKSETTU
Joh. 1:29 Seuraavana päivänä hän näki Jeesuksen tulevan tykönsä ja sanoi: "Katso, Jumalan Karitsa, joka ottaa pois maailman synnin!"

Minulla on paljon kysymyksiä ja ymmärrän, että on vaikea käsitellä nykymaailman hämmentäviä ilmiöitä. Siksi haluan kannustaa etsimään turvaa Raamatusta. Tuskin kukaan ihminen pystyy selittämään kaikkea, mutta vilpittömät etsijät saavat pelastavan uskon Kristuksen sanan kautta. (Room. 10:17 Usko tulee siis kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta.)

"mitään konkreettisia todisteita jostakin suunnittelijasta tai suunnitelman toimeenpanijasta ei ole löydetty."

Luomakunta todistaa Luojasta. Ainoa kysymys kuuluukin: "Ilmoittaako Luoja itsensä muilla tavoin?" Vastaus: Hän puhuu monin tavoin. Mm. parantamalla ja lohduttamalla. Hän antaa myös yliluonnollisen uskon ja rauhan vilpittömien etsijöiden sydämiin sanansa kautta. Hän myös antoi ennustuksia profeettojensa kautta. Hän ilmoittaa asioita kaikkina aikoina palvelijoilleen. (Aamos: 3:7 Sillä ei Herra, Herra, tee mitään ilmoittamatta salaisuuttaan palvelijoillensa profeetoille.)

https://www.google.fi/search?q=300+profetiaa&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:fi:official&client=firefox-a

https://www.google.fi/search?q=david+wilkerson&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:fi:official&client=firefox-a

SUOMELLE
http://www.kuvajasana.fi/fi/tuotteet/?id=18&selProduct=1419&selGroup=43

"Mitä taas vedenpaisumukseen tulee niin miksi sivistyneet ja kirjoitustaitoiset egyptiläiset eivät huomanneet mitään vaan jatkoivat elämäänsä Niilin tulvia odotellen kuten aiemminkin?"

He, niinkuin mekin, olivat/ovat Nooan jälkeläisiä.

"Sitä paitsi jos tämän meidän rupisen maailmamme elämänmuodot olisi joku suunnitellut niin älykäs hän ei taatusti ole ollut tai sitten suunnattoman pahantahtoinen ja ilkeä. Jos ajattelemme maailmaamme suunnittelun näkökulmasta niin tämä on pullollaan pikemminkin yön pimeiden tuntien kikkakakkosia ja hätäratkaisuja sekä virheiden paikkailuja kuin älykkyyttä."

Jos jumalallinen tieto kelpaisi, selitykset löytyisivät. Toisaalta: Jos evoluutio olisi tuottanut luovan ihmisen, voisi ihminen itse luoda paremman maailman.

"Samoin Saharan pohjavesivarannotkin ovat olleet tiedossa jo vuosikymmeniä. Esimerkiksi Libyassa niitä on hyödynnetty jo pitkään kunnes kristillisen maailman pommikoneet kävivät hävittämässä kastelulaitteet viime vuonna ja aiheuttivat hirvittävää kärsimystä libyalaisille."

Jeesus: "Hedelmistään puu tunnetaan." Uskovat valloittavat maailmaa evankelioimalla, eivät pommittamallla. Jos olisi olemassa oikeasti kristillinen maailma, se luottaisi Luojaansa eikä käsivarteensa. ISLAMin epäjumala on itse niin heikko, että se panee ihmiset pommittamaan puolestaan. KORAANI: "Tapa juutalainen sapattina ja kristitty sunnuntaina."

1.Piet:
1:22 Puhdistakaa sielunne totuuden kuuliaisuudessa vilpittömään veljenrakkauteen ja rakastakaa toisianne hartaasti puhtaasta sydämestä,
1:23 te, jotka olette uudestisyntyneet, ette katoavasta, vaan katoamattomasta siemenestä, Jumalan elävän ja pysyvän sanan kautta.
1:24 Sillä: "kaikki liha on kuin ruoho, ja kaikki sen kauneus kuin ruohon kukkanen; ruoho kuivuu, ja kukkanen varisee,
1:25 mutta Herran sana pysyy iankaikkisesti." Ja tämä on se sana, joka on teille ilosanomana julistettu.

Anonyymi kirjoitti...

Jatkoa edelliseen.

LANKEEMUS TOI EPÄJUMALAT
http://www.koivuniemi.com/raamattu?tila=pikahaku&kirjat=kr&hakuehto=ep%E4jumal

(Fil. 1:21 Sillä elämä on minulle Kristus, ja kuolema on voitto.)
http://historianet.fi/henkilot/uskonnolliset-merkkihenkilot/kristityt-nousivat-vainosta-voittoon

http://www.sana.fi/artikkelit/nain_kristittyja_vainotaan_pommi-iskuja_syrjintaa_kuolemantuomioita/

https://www.google.fi/search?q=kristittyjen+vainot&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:fi:official&client=firefox-a

VALMISTAUDU USKONVAINOIHIN
http://avatkaa.com/AP6.html

Ps. Ateisti ei ole sanonut minulle, että hän asuisi mielummin P-Koreassa kuin maassa, jossa on kirkko keskellä kylää.

Anonyymi kirjoitti...

Ajankohtaista: ISLAMIN maailmanvalloitus.

VILLIAASI ON MÄÄRÄTTY RIEHUMAAN
https://www.google.fi/search?q=islamic+europe&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:fi:official&client=firefox-a

Pommeilla uhkaamaton kristinusko oli helppo latistaa. Mutta miten humanismi latistaisi ISLAMIN? Raamattu paljastaa sukulinjat ja miten perimä vaikuttaa. Humanismi ei voi muuttaa perimää. Perimän ylläpitämä pahuus poistuu vain tappamalla (pahuutta sekin) tai eristämällä (väkivalloin) vastakkaiset sukupuolet toisistaan niin, että ko. sukulinja lakkaa olemasta (kansanmurha?). Onneksi Jeesus tulee lopettamaan pahan aikakauden ja perustamaan 1000-vuotisen rauhan.

ISMAELIN TAPPAMISINTO ON GEENEISSÄ (kts. alk. 4min kohdalta)
http://www.youtube.com/watch?v=I9OiCrIhdnQ

KAIKKI ON SÄÄDETTY JA ENNUSTETTU
https://www.google.fi/search?q=googin+sota&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:fi:official&client=firefox-a

Venäjän ja arabien öljyvarat eivät ole sattumanvaraisia asioita. Niillä rahoitetaan valloitusretket.

TULEEKO SOTA SUOMEEN?
http://lopunaika.nettisivu.org/tuleeko-sota-suomeen/

Raamattu seisoo. Edelleen. Toivo ja tulevaisuus ovat tarjolla.

Jorma Myyryläinen kirjoitti...

Anonyymi kirjoitti: "Luomakunta todistaa Luojasta."

Ei todista. Mistään ei löydy "Made by JHWH" leimaa. Mistään ei myöskään löydy autenttista Jahven ilmoitusta vaan kaikki hänen suuhunsa laitetut viestit on muiden ylös merkitsemiä, valitsemia, tulkisemia ja välittämiä. Sen sijaan kaikkialta löytyy todisteita pitkistä kehitysketjuista.

Anonyymi kirjoitti egyptiläisistä: "He, niinkuin mekin, olivat/ovat Nooan jälkeläisiä"

Heidän kirjoitettu historiansa on paljon pidempi kuin tuo laskelma vedenpaisumuksen tapahtumisesta. Samaten Eufratin ja Tigrisin laaksossa, Intiassa ja Kiinassa korkeakulttuurien jatkumot kirjoitustaitoineen ovat katkeamattomina pidempiä.

Anonyymi kirjoitti: " Jos evoluutio olisi tuottanut luovan ihmisen, voisi ihminen itse luoda paremman maailman."

Tarkoittaako Anonyymi Raamatullista luomista ja ihmisen kykyä innovatiivisuuteen ja uuden, ennenkokemattoman tekemiseen. Ne ovat kaksi eri asiaa ja jälkimmäiseen ihminen ja jotkut eläinlajitkin rajoitetummin ovat tietoisuudellaan kykeneviä.

Anonyymi kirjoitti: " ISLAMin epäjumala on itse niin heikko..."

Itse asiassa Islamin Allah on ihan sama jumalhenki ja siis yhtä epätodellinen kuin kristittyjen ja juutalaisten Jahve (JHWH).

Anonyymi kirjoitti: "Pommeilla uhkaamaton kristinusko oli helppo latistaa."

Kristinuskon monet haarat, etenkin suurimmat, ovat valtaosin ihan yhtä julmia ja sotaisia kuin Islamkin. Kristityt ovat julistaneet käyvänsä ristiretkeä Islamia vastaan ja USAn edellinen presidentti julisti saaneensa jumalaltaan siihen tehtäväksiannonkin. Anonyymi tietenkin kieltää heidän olevansa tosi kristittyjä koska vain hänellä on oikea oppi ja muut eritavalla uskovat kristityt ovat kerettiläisiä mutta se ei poista kristittyjen yhtäläistä vastuuta.

Anonyymi kirjoitti: "Perimän ylläpitämä pahuus poistuu vain tappamalla (pahuutta sekin) tai eristämällä (väkivalloin) vastakkaiset sukupuolet toisistaan niin, että ko. sukulinja lakkaa olemasta (kansanmurha?). "

Pahuus on siis kristittyjen oppien mukaan peräisin Nooalta? Oikeasti ihmisen käyttäytyminen on perimän ja ympäristön vaikutuksen summa. Meidän saamamme kasvatus, opetus ja ympäristön havainnointi muokkaa meidän käyttäytymistämme enemmän kuin perimä sitä ohjaa.

Väite perimästä jonkin kansan tai etnisen ryhmän tai maailmankatsomuksen, uskonnollisenkaan, jäsenten väkivaltaisuuden syynä on julman rasistinen ja paikkaansa pitämätön väite. Yhtään kokonaan ja kaikilta osin tuolla tavalla käytökseltään yhteneväistä ryhmää ei ole löydetty. Kaikki tunnetut ihmisryhmät ovat heterogeenisiä ja heidän yhtenäisiltä näyttävät käyttäytymismallinsa ovat kulttuurin ja kasvatuksen tuotoksia. Väkivaltageeniä ei ole löydetty (joidenkin osalta on toki löydetty biologista taustaa kyvyttömyydelle hillitä itseään. Silloin on kuitenkin kyse sairaalloisesta häiriöstä yksilöllä).

Anonyymi kirjoitti...

Näkemykseni: Jos Suomi olisi itsenäinen, sillä olisi velanhoito-ohjelma ja oma rahapolitiikka. Nyt oma ohjelma puuttuu. On vain globalistien ohjelma.

https://www.google.fi/search?q=verichip&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:fi:official&client=firefox-a

Koska aikaa on vähän, pyrin keskittymään mielestäni oleelliseen. Pian tulevaa maailmanaikaa varten on käyty kenraaliharjoituksia kommunismin ja kansallissosialismin toimesta.

ATEISMI
http://en.wikipedia.org/wiki/Mass_killings_under_Communist_regimes

YLIMÄÄRÄISET
http://www.regent.edu/acad/schedu/uselesseaters/markers.html
http://www.regent.edu/acad/schedu/uselesseaters/history.html
http://www.regent.edu/acad/schedu/uselesseaters/today.html
http://www.regent.edu/acad/schedu/uselesseaters/

VÄHENNYS
http://thegeorgiaguidestones.com/Depopulation_Cover.htm

https://www.google.fi/search?q=depopulation&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:fi:official&client=firefox-a

http://www.youtube.com/watch?v=HgiMqgjS-zM&feature=related

TÄNÄÄN MUUALLA. HUOMENNA MEILLÄ?
https://www.google.fi/search?q=police+brutality&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:fi:official&client=firefox-a

UUSI AIKA
http://www.kristitynfoorumi.fi/kundalini-varoitus.pdf

https://www.google.fi/search?q=new+age+warning&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:fi:official&client=firefox-a

JÄRJESTYS

1. Kor 14:32,33 Ja profeettain henget ovat profeetoille alamaiset; sillä ei Jumala ole epäjärjestyksen, vaan rauhan Jumala. Niinkuin kaikissa pyhien seurakunnissa,

1.Piet 2:13,14 Olkaa alamaiset kaikelle inhimilliselle järjestykselle Herran tähden, niin hyvin kuninkaalle, joka on ylin, kuin käskynhaltijoille, jotka hän on lähettänyt pahaa tekeville rangaistukseksi, mutta hyvää tekeville kiitokseksi;

http://www.onkosetotta.net/artikkeli/13
http://koti.phnet.fi/petripaavola/kritiikkikristinuskoavastaan.html
http://onkosetotta.net/artikkeli/41

Ps. Onko ateistilla lupa omistaa asetehtaan ja/tai asekaupan osakkeita? Ovatko kyseiset osakkeet uskonnollisten ihmisten hallussa? Saako ateisti ja/tai humanisti valmistaa aseita tai muita tappamiseen tarkoitettuja välineitä?

http://www.sanansaattaja.com/SIVU112.htm

Jorma Myyryläinen kirjoitti...

Anonyymi kirjoitti: "Onko ateistilla lupa omistaa asetehtaan ja/tai asekaupan osakkeita? Ovatko kyseiset osakkeet uskonnollisten ihmisten hallussa?"

Ateistin ateismi ei ota kantaa tuollaisiin kysymyksiin. Se ottaa kantaa vain kysymykseen yliluonnollisten jumalhenkien määrästä katsoen sen olevan nolla.

Epäilen, että valtaosa asetehtaiden omistajista maailmanlaajuisesti on n.s. nimikristittyjä. Sen lisäksi erilaisten yhteisöjen kautta omistajina on sellaisiakin jotka eivät sitä tunnista. Esimerkiksi Suomen valtion kautta me kaikki Suomen kansalaiset omistamme m.m. Patriaa.

Anonyymi kirjoitti: "Saako ateisti ja/tai humanisti valmistaa aseita tai muita tappamiseen tarkoitettuja välineitä?"

Taaskaan ateistin ateismi ei ota kantaa. Humanistin osalta kysymys onkin sitten aiheellinen. Minun mielestäni humanistin ei pitäisi hankkia aseita muita ihmisiä vastaan. Sen sijaan pidän metsästämistä ruuan hankkimisen tarkoituksessa humanistillekin sopivana.

Toisaalta maailman rupinen meno on sellaista, että tähän saakka puolustautuminen myös aseilla aseellista hyökkäystä vastaan on pitänyt myös humanistin sietää. Niin varmaan jatkuu vielä tulevaisuudessakin. Minun mielestäni humanistien pitäisi pyrkiä pääsemään sellaisestakin eroon.

Humanistien keskuudessa näistä on kovinkin paljon erilaisia mielipiteitä, sekä tiukempia että löysempiä suhtautumisia aseisiin ja niiden tekemiseen kuin myös niiden erilaisiin käyttötarkoituksiin. Onkin hieman hankalaa puhua yhdestä humanistisesta suhtautumisesta.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Jorma asiallisesta kommentistasi. Tiedän nimikristittyjen omistavan osakkeita laidasta laitaan. Henkilökohtainen voitontavoittelu kuuluu langenneen ihmisen ominaisuuksiin. Uskovien kuuluu pyrkiä eroon omaneduntavoittelusta.

Vaikka hyväksyn aseellisen puolustuksen, mielestäni uskovan ei pidä osallistua sellaiseen kotimaiseen asetehtailuun, joka vie aseitaan ulkomaille.

Moni ismi kuulosta hyvältä teoriassa, mutta jos Rauhan Ruhtinas unohdetaan ulkopuolelle, jää pysyvä rauha saavuttamatta. Raamattu on rauhanjulistus.

http://www.koivuniemi.com/raamattu?tila=pikahaku&hakuehto=rauha&kirjat=ut

Anonyymi kirjoitti...

ARGUMENTTI
http://gamma.nic.fi/~jlindell/raam.htm

AIVOPESU EI SYNNYTÄ USKOA

Raamattua kannattaa tutkia, sillä ainoa tieteen toteama varma asia on, että makroevoluutiota ei ole eikä elämä ole voinut syntyä spontaanisti maan päällä. Nämä asiat on mahdollista todentaa tässä ja nyt. KAIKKI MUU ON VAIN SPEKULOITAVISSA.

Miksi on Jeesukseen uskovia? Siksi, että yliluonnollinen usko annetaan ylhäältä. Siksi, ettei ketään voi aivopestä Herraan luottavaksi. Kalloomme voi tehdä aukon ja kaataa sen täyteen Raamatun sanoja, emmekä silti tule uskoviksi. Itsekin todistat, että näin on. Tiedät Raamatulla päähänlyömisen olevan turhaa. Minäkin mielestäni pyrin ensisijaisesti kertomaan, ettei evoluutioteoriaa ole todistettu ja että Raamattu toimii oman määritelmänsä mukaisesti.

Joh:
3:3 Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: joka ei synny uudesti, ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa."
3:7 Älä ihmettele, että minä sanoin sinulle: teidän täytyy syntyä uudesti, ylhäältä.

2.Piet:
1:20 Ja tietäkää ennen kaikkea se, ettei yksikään Raamatun profetia ole kenenkään omin neuvoin selitettävissä;
1:21 sillä ei koskaan ole mitään profetiaa tuotu esiin ihmisen tahdosta, vaan Pyhän Hengen johtamina ihmiset ovat puhuneet sen, minkä saivat Jumalalta.

JUMALAN HENKI
http://www.koivuniemi.com/raamattu?tila=pikahaku&hakuehto=1ko+2&kirjat=kr

Nyt saamme elää armotalouskautta.
http://www.koivuniemi.com/raamattu?tila=pikahaku&hakuehto=armo&kirjat=ut

Usko alkaa Jumalan kutsusta.
- Jes. 55:6 Etsikää Herraa silloin, kun hänet löytää voidaan; huutakaa häntä avuksi, kun hän läsnä on.
- Joh. 6:44 Ei kukaan voi tulla minun tyköni, ellei Isä, joka on minut lähettänyt, häntä vedä; ja minä herätän hänet viimeisenä päivänä.

Seurakunta ei saa vaieta. Oikea seurakunta ei ole fatalistinen. Aasiassa on karmaan uskovia kurjuudessa eläviä ihmisiä.

Hes: 3:18,19 Jos minä sanon jumalattomalle: sinun on kuolemalla kuoltava, mutta sinä et häntä varoita etkä puhu varoittaaksesi jumalatonta hänen jumalattomasta tiestänsä, että pelastaisit hänen henkensä, niin jumalaton kuolee synnissänsä, mutta hänen verensä minä vaadin sinun kädestäsi. Mutta jos sinä varoitat jumalatonta ja hän ei käänny jumalattomuudestansa eikä jumalattomalta tieltänsä, niin hän kuolee synnissänsä, mutta sinä olet sielusi pelastanut.

Anonyymi kirjoitti...

HUOMIOITAVAA

http://gamma.nic.fi/~jlindell/tutk-periaate.htm

Lyhyt ote:
- Raamattu on täynnä profeetallisia ilmoituksia, joita kukaan rehellinen järkevä ihminen ei voi kieltää . Tässä vain muutamia:
- Messias-profetiat VT:ssa. (Kts. muualla näillä sivuilla.)
- Israelia koskevien profetioiden toteutuminen nykyaikana (lopun aikana !).(Yleinen väite, ettei Raamattu ilmoita mitään tämän päivän tapahtumista Lähi-Idässä osoittaa mitä suurinta tietämättömyyttä ja sokeutta. Onko esim Sakarja 12:1-3 toteutumassa lähitulevaisuudessa !?
- Lopun ajan tapahtumia, ilmiöitä ja ihmisten asenteita .
- Jopa nykyajan tekniikka !

Monessa paikassa kuvataan lentokoneita. Kuvauksia atomipommista ja sen kauhuista löytyy Raamatussa sen ajan kieliasussa. Lue myös Ilm. 13:16-17. (Nykyään kokeillaan mikrotietokoneiden "chipsien" asennusta ihon alle, jotta ihmistä voidaan valvoa ja ohjata. Pitkien tutkimusten tuloksena on todettu, että Raamatussa mainitut paikat ovat energiasaannin suhteen sopivimmat suurten lämpötilavaihtelujen takia! Johannes ei silloin tuntenut nykyistä tietokonetekniikkaa.)

Lukiessani, miten "tutkija päättelee", on mieleeni usein tullut Jeesuksen sanat, Matt 22:29. "Te kuljette eksyksissä, koska ette tunne pyhiä kirjoituksia ettekä Jumalan voimaa".

Jorma Myyryläinen kirjoitti...

Anonyymi kirjoitti: "mutta jos Rauhan Ruhtinas unohdetaan ulkopuolelle, jää pysyvä rauha saavuttamatta. Raamattu on rauhanjulistus."

Itse asiassa sotiin on alettu suhtautua sitä moraalisemmin, niitä vastustavin argumentein, mitä sekulaarimmaksi yhteiskunnat ovat muuttuneet. Uskontojen merkityksen vähenemisessä onkin ihmiskunnan mahdollisuus säilyä tuhoamatta itse itseään.

Raamatuun on sijoitettu aivan liian paljon esimerkkejä sotimisesta ja väkivallasta Jahven keinona toteuttaa tavoitteitaan jotta sitä voitaisi pitää rauhanjulistuksena. Jeesuskin on pistetty julistamaan, että ei esivalta turhaan miekkaansa kanna. Se on suora kehotus yhteiskunnalliseen väkivaltaan.

Anonyymi kirjoitti: "Raamattua kannattaa tutkia, sillä ainoa tieteen toteama varma asia on, että makroevoluutiota ei ole eikä elämä ole voinut syntyä spontaanisti maan päällä. "

Tämä on käyty useammankin kerran jo läpi mutta toistettakoon taas kun on päässyt unohtumaan: Evoluutioteoria ei erottele makro ja mikroevoluutiota. Se on vain kreationistien ja ID-ihmisten yritys kiertää se, että he joutuvat väkisinkin hyväksymään osan evoluutiosta. Loppu on pääasiassa heidän spekulointiaan lajikäsitteellä.

Sontaaniudesta ei myöskään puhu kuin kreationistit ja ID-ihmiset. Kyse on sopivista kemiallisista reaktioista sopivissa olosuhteissa. Niissä olosuhteiden muutokset ajavat elämän synnyn kannalta sopiviin reaktioketjuihin. Siis ei sattumanvaraisesti ja ilman aiheuttajaa.

Anonyymi kirjoitti: "Miksi on Jeesukseen uskovia?"

Miksi on muihin uskonnollisiin oppirakennelmiin uskovia? Kristinusko kolmine jumalineen ei ole kuin yksi sellainen vaikka toti yksi laajimmille levinneistä.

Anonyymi kirjoitti: "Siksi, että yliluonnollinen usko annetaan ylhäältä."

Jos "ylhäältä" tarkoittaa yhteiskunnan eliittiä niin väite pitää paikkaansa. Kristinuskohan on Roomassa hallitsemisen välineeksi rakentamalla rakennettu kun aiemmat vastaavaan tarkoitukseen rakennetut uskomusjärjestelmät olivat käyneet tehottomiksi.


Anonyymi kirjoitti: "Siksi, ettei ketään voi aivopestä Herraan luottavaksi."

Väärin, kyllä voi. Eivät kristityt pidä koulujen pakkouskonnosta ja muustakinyhteiskunnan pakkouskonnollisuudesta turhaan kynsin hampain kiinni.

Anonyymi kirjoitti: "Minäkin mielestäni pyrin ensisijaisesti kertomaan, ettei evoluutioteoriaa ole todistettu ja että Raamattu toimii oman määritelmänsä mukaisesti."

Molemmat väärin. Evoluutioteoria on todistettu niin vankasti, että sitä eivät sen vastustajat ole pystyneet horjuttamaan. Ja Raamattu on sisäisesti ristiriitainen ja todistaa jo itsessään itseään vastaan, puhumattakaan sen reaalimaailman vastaisista kohdista.

Anonyymi kirjoitti: "Raamattu on täynnä profeetallisia ilmoituksia, joita kukaan rehellinen järkevä ihminen ei voi kieltää ."

Paljon kun hämärästi ennustaa ja jälkikäteen sopivasti tulkitsee niin usein ennustukset osuvat kohdalleen. Jos ennustaa kansojen ja yhteiskuntien sortumista sekä sotien kauheuksia niin osuu hyvinkin kohdalleen sillä yhteiskunnilla on elinkaarensa ja julmat sodat ovat olleet todellisuutta koko ihmiskunnan olemassaolon ajan. Siihen eivät mitkään uskonnot, m.l. erilaiset kristilliset suuntaukset ja niiden fraktiot.

Anonyymi kirjoitti: "Monessa paikassa kuvataan lentokoneita. Kuvauksia atomipommista ja sen kauhuista löytyy Raamatussa sen ajan kieliasussa."

Nuo ovat juuri niitä "sopivia" tulkintoja. Esimerkiksi Hesekielin tuliset vaunut on tulkittu myös huumausaineiden vaikutukseksi. Noille näyille löytyy luonnollinen selitys muinaisten ihmisten tavasta sekottaa uni- ja valvemaailma keskenään sekä tavoista käyttää erilaisia n.s. tajuntaa laajentavia aineita.

Anonyymi kirjoitti...

Terve mieheen Jorma. Uskon sinun tietävän mitä "ylhäältä" tarkoittaa.

Palataan alkuun. URSA: "Alkuräjähdys loi avaruuden."

Järki: "Mikään ei leviä, ellei ole tilaa levitä."

(Eräiden) ihmisjärjen ylläpitämä tiede: "Jotenkin vain oli olemassa se nuppineulanpään kokoinen juttu, joka vain lähti leviämään ilman syytä."

Raamattu: Room 1:22,23 Kehuessaan viisaita olevansa he ovat tyhmiksi tulleet ja ovat katoamattoman Jumalan kirkkauden muuttaneet katoavaisen ihmisen ja lintujen ja nelijalkaisten ja matelevaisten kuvan kaltaiseksi.

Jos kysyt Luojan alkua, ehkä loppuakin, ainoa mahdollinen tietolähteesi voi olla Raamattu.

2.Moos:
3:13 Mooses sanoi Jumalalle: "Katso, kun minä menen israelilaisten luo ja sanon heille: 'Teidän isienne Jumala on lähettänyt minut teidän luoksenne', ja kun he kysyvät minulta: 'Mikä hänen nimensä on?' niin mitä minä heille vastaan?"
3:14 Jumala vastasi Moosekselle: "Minä olen se, joka minä olen." Ja hän sanoi vielä: "Sano israelilaisille näin: 'Minä olen' lähetti minut teidän luoksenne."
3:15 Ja Jumala sanoi vielä Moosekselle: "Sano israelilaisille näin: Herra, teidän isienne Jumala, Aabrahamin Jumala, Iisakin Jumala ja Jaakobin Jumala, lähetti minut teidän luoksenne; tämä on minun nimeni iankaikkisesti, ja näin minua kutsuttakoon sukupolvesta sukupolveen.

Ilm 1:8 "Minä olen A ja O", sanoo Herra Jumala, joka on ja joka oli ja joka tuleva on, Kaikkivaltias.

Suurin ihme ja käsittämättömyys: Jumala on. Toiseksi suurin ihme: Aika-avaruus ja elämä.

LOHTU
Pelastus ei ole kiinni yksilön aivojen kapasiteetista. Tarvitaan vain Herran kutsu ja kutsuun vastaaminen. Kriisit ovat tyypillisiä etsikkoaikoja. Kriisi voi koskea yksilöä, kansaa tai kansoja. Katson maailmanlaajuisen kriisin jo alkaneen. Raamatun mukaan kriisi tulee pahenemaan ja huipentuu lopulta Harmagedonin taisteluun.

KERTAUS
Herraan luottavat heittävät pelastusrenkaita. Kiinniotto on vapaaehtoista ja siihen tarvitaan Herran kutsu.

Joh 6:44 Ei kukaan voi tulla minun tyköni, ellei Isä, joka on minut lähettänyt, häntä vedä; ja minä herätän hänet viimeisenä päivänä.

Jotkut sanovat Raamatun olevan osittain Jumalan sanaa, mutta eivät kuitenkaan kerro miltä osin. Joidenkin mielestä Raamattu on vanhentunut, mutta eivät kerro miten.

MUISTUTUS
Älä/älkää ottako ihonalaista mikrosirua.

http://nwohavaintoja.blogspot.fi/2012/09/sirutus-tulee-suomeen.html

Anonyymi kirjoitti...

AJANMERKKI?
http://www.aamulehti.fi/Ulkomaat/1194768935726/artikkeli/rajahdykset+ravistelivat+damaskoksen+keskustaa.html

DAMASKO POISTETAAN
http://www.reinosav.net/damasko.htm

http://www.raptureready.com/featured/gillette/Isaiah_17.html

SYYRIA,VENÄJÄ,GOOGIN SOTA
http://www.reinosav.net/russ-syyr.htm

ISRAEL MEREEN!
http://www.patmos.fi/fi/patmosaineisto/syyria/viimeinen_kerta/?id=611

- On merkille pantavaa, että 5 000 vuotta vanha Damaskoksen kaupunki on maailman vanhin jatkuvasti asutettuna ollut kaupunki. Profeetta Jesajan mukaan Damaskos kuitenkin ”poistetaan kaupunkien luvusta” ja se ”luhistuu raunioiksi”. Historian aikana näin ei ole tapahtunut koskaan ennen. Luhistuminen on varattu lopun ajan merkiksi, joka avaa raamatullisen skenaarion.

- Kuten kaikissa nykyisissä arabien ja israelilaisten välisissä konflikteissa, Venäjä on kouluttanut ja varustanut arabijoukkoja auttaakseen arabivaltioita täyttämään islamilaisuudesta johdetun valtuutuksen, jonka mukaan ”Israel pitää ajaa mereen”. Mutta kuten Raamatussa luvataan, Jumala ei anna Israelin vihollisten voittaa – eikä Hän anna Venäjän tuhota juutalaisvaltiota, mitä se yrittää tulevan Syyrian konfliktin jälkeen.

MAAILMANSOTA,JEESUKSEN PALUU
http://www.kolumbus.fi/gematria/mtm008.html

ON HYVÄ OTTAA RAAMATTU TODESTA
http://radiopatriot.wordpress.com/2011/07/23/norwegian-campsite-utoya-was-socialist-and-anti-israel/

Anonyymi kirjoitti...

POHDINTAA

Oletko saanut ihmisarvon? Milloin sinulle annettiin ihmisarvo? Saitko ihmisarvon ennen vai jälkeen syntymäsi? Kuinka paljon ennen tai jälkeen syntymäsi sait ihmisarvon? Kuka antoi sinulle ihmisarvon? Mistä tiedät onko sinulla ihmisarvo? Kuka saa päättää ihmisarvon antamisen ajankohdasta? Jos ihminen muistaa asioita kaksi- tai kolmevuotiaasta lähtien, voidaanko sopia yleiseksi ihmisarvon saamisen iäksi kaksi ja puoli vuotta? Mikä merkitys ihmisarvolla on? Ihmiset itse luovat tilanteita, jolloin ihmisarvolla ei ole merkitystä. MIKÄ ON IHMINEN?

Jorma Myyryläinen kirjoitti...

Anonyymi kyselee ihmisarvon antohetkeä. Minusta kysymys on huonosti muotoiltu. Ihmisen arvo ihmisenä on kulttuurinen arvo jonka ihmisyhteisöt ovat antaneet kaikille ihmiselle (poislukien jotkut rasistiset yhteiskunnat) eikä sillä ole yksilön kohdalla mitään tiettyä ja erityistä ajanhetkeä jolloin se joko annetaan tai ei anneta. (Yrittääkö Anonyymi tällä pedata jatkokysymystä abortista?)

Anonyymi kysyy myös ihmisen olemusta ja kykyä riistää toisen ihmisarvo. Ihminen on eläin jolla on vahva tietoisuus olemassaolostaan ja ympäristöstään sekä joukko vaistoja hengissä pysymiseksi ja geeniperimänsä levittämiseksi madollisimman vastustkykyisinä laumassaan. Siinä suhteessa ihminen on kykenevä sekä toimimaan yhdessä laumansa muiden jäsenten kanssa että kilpailemaan heidän kanssaan. Siinä kilpailussa ihminen todella helposti unohtaa ja priorisoi kulttuurisesti kehittyneitä e.m. tavoitteita tukevia moraalioppejaan vastaan.

Väitteet Israelin mereen ajamisesta ovat hetkellistä hengen nostatusta eikä sellaista pidä sotkea pitkän tähtäyksen strategisiin tavoitteisiin. Samaten pitää kyetä erottamaan strategiset poliittiset tavoitteet operatiivisista poliittista ja operatiivisista sotilaallisista tavoitteista.

P.s: Olisi toivottavaa, että Anonyymi ei toistaisi samoja asioita montaa kierrosta jollei ole jotakin uutta näkökulmaa tai tietoa. Hänen esittämiinsä väitteisiin m.m. alkuräjähdyksestä olen jo kommentoinut aiemmin. Hän voi tarkistaa mielipiteeni niistä siis ylempää jos kiinnostaa.

P.p.s: Moninaiset Raamatun lainaukset ja linkitykset samanmielisten sivustoille ovat tuskastuttavia. Jätän ne omaan arvoonsa eli pyrin lukiessani loikkaamaan niiden ylitse etsiessäni kirjoittajan omia käsityksiä. Niihin pyrin ottamaan kantaa, en kuitenkaan kovin montaa kertaa samoihin teemoihin.

Anonyymi kirjoitti...

Jorma:
"Ihminen on eläin jolla on vahva tietoisuus olemassaolostaan ja ympäristöstään sekä joukko vaistoja hengissä pysymiseksi ja geeniperimänsä levittämiseksi madollisimman vastustkykyisinä laumassaan."

Jyrki:
Arvostan rehellisyyttäsi, mutta olet antanut pettäjien riistää itseltäsi ihmisarvon. Jumala rakastaa sinua ilman ehtoja. Hän antaa sinulle ihmisarvon.

Anonyymi kirjoitti...

Kaipaat omia mielipiteitäni, et Luojasi totuutta. Yritän parhaani mukaan perustaa mielipiteeni realismiin. Saatan sortua sooloiluunkin ja mennä asian sivuun. Se ei ole tarkoitukseni.

POIS SODOMASTA
http://www.tscpulpitseries.org/finnish/ts970922.htm

POHDINTAA

Käsitykseni mukaan humanismi on ihmispalvontaa, koska siinä ihminen on korottanut itsensä Jumalan yläpuolelle. Moiselle korotukselle ei ole tosiasiallista perustetta, sillä ihminen ei ole luonut itseään. Ihmistä ei ole olemassa omana itsenään. Jos luomakunta poistuisi, poistuisi ihminenkin.

Kukaan ei ole itsensä herra, koska jokainen on riippuvainen ympäristöstään. Ensinnä luonnon antimista ja sitten muista ihmisistä. Kukaan ei synny tyhjästä eikä huolehdi itsestään elämänsä alkutaipaleella. Aikuisena voi kyllä pärjätä ilman muita ihmisiä, mutta silloinkin ihminen on luonnon eli Luojan armoilla. Ja vaikka pysyisikin hengissä ilman muita ihmisiä, ei yksinäisyys ole mukavaa. Luoja loi ihmiset elämään vuorovaikutuksessa toisiinsa.

Lähtökohdat huomioonottaen, ei kellään ole syytä ylpeillä omilla saavutuksillaan antamatta kunniaa yhteisölleen ja Luojalle eli kaiken elämän ylläpitäjälle. Ylpeys onkin taivaassa tapahtuneen kapinan alkusyy. Ylpeyden takia Sodomassa ja Gomorrassa harjoitettiin homoseksualismia ja se hyväksyttiin yleisesti. Sitä pidettiin normaalina. Siitä seurasi ko. kaupunkien tuho. Koska syyn ja seurauksen laki pätee luomakunnassa, johtaa homoseksualismin yleisyys ja yhteiskunnallinen hyväksyntä aina onnettomuuteen.

OLLI-PEKKA JALOVAARA:
http://www.kotimaa24.fi/blogit/article/?id=27673&bid=335&start=30

JORI BRANDER:
http://www.kotisatama.net/fi/raamattujasana/viikonsana/sana.php?paivays=2003-08-11

HISTORIALLINEN SODOMA
http://www.arkdiscovery.com/sodom_&_gomorrah.htm

2.Piet 2:6 Ja hän poltti poroksi Sodoman ja Gomorran kaupungit ja tuomitsi ne häviöön, asettaen ne varoitukseksi niille, jotka vastedes jumalattomasti elävät.
1.Moos 19:24 Ja Herra antoi sataa Sodoman ja Gomorran päälle tulikiveä ja tulta, Herran tyköä taivaasta,
1.Moos 19:25 ja hävitti nämä kaupungit ynnä koko lakeuden sekä kaikki niiden kaupunkien asukkaat ja maan kasvullisuuden.
Juud 1:7 samoin kuin Sodoma ja Gomorra ja niiden ympärillä olevat kaupungit, jotka samalla tavalla kuin nekin harjoittivat haureutta ja eksyivät luonnottomiin lihanhimoihin, ovat varoittavana esimerkkinä, kärsiessään iankaikkisen tulen rangaistusta.

SANA PYSYY JA ANTAA TOIVON
Mark 13:31 Taivas ja maa katoavat, mutta minun sanani eivät katoa.
Room 10:17 Usko tulee siis kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta.

KAUPUNKEJA
http://www.jariiivanainen.net/Raamattujahistoria4.html

Ps. Vain välinpitämättömät kristityt vaikenevat eli eivät välitä, vaikka naapuri palaisi talonsa mukana.

http://www.onlyoneway.net/sarjakuva.htm

Anonyymi kirjoitti...

"ALL YOU NEED IS LOVE"

http://koti.phnet.fi/petripaavola/Agape_Rakkaus

Langennut maailma rakastaa, minäkin, kuulla lempeitä kehuja. Kehua saa, jos on syytä kehua. Sellainen on terveellistä arvonantoa. Saatana kyllä tietää sen ja osaa vetää oikeasta narusta. Mairittelemalla se houkuttelee ansioituneita ihmisiä muun muassa vapaamuurarijärjestöön.

Mitä vähemmän kansassa on valveutuneita kristittyjä, sen helpommin saatana saa saalista. Se on raateleva susi lammasten vaatteissa. Saatana paneekin sliipatut agenttinsa asialle. Sellaiset osaavat olla mielinkielin.

Koska Luoja ei luonut ihmisistä robotteja, pysyvät uskovatkin omina persooninaan. Jokaisella on oma tyylinsä evankelioida. Ennenkaikkea rakkaus totuuteen ajaa toimimaan. Mielestäni kristityn kuuluu avata suunsa, vaikka ulosanti olisikin kömpelöä.

Toivon sinun ymmärtävän motiivini ja ottavan minut vakavasti. En huvikseni toistele, ettei ateismille ole perusteita. Toivon sinun kiinnostuvan Raamatusta mielummin ennemmin kuin myöhemmin, sillä aika käy vähiin.

SUUNTAUS: Täsmentyvä luonnontiede ja arkeologia tukevat Raamattua enemmän ja enemmän. Protestanttinen uskonpuhdistus aloitti eurooppalaisen tieteen voittokulun.

Anonyymi kirjoitti...

Jorma: "Raamatuun on sijoitettu aivan liian paljon esimerkkejä sotimisesta ja väkivallasta Jahven keinona toteuttaa tavoitteitaan jotta sitä voitaisi pitää rauhanjulistuksena. Jeesuskin on pistetty julistamaan, että ei esivalta turhaan miekkaansa kanna. Se on suora kehotus yhteiskunnalliseen väkivaltaan."

Mitä muuta historiallinen Jeesus teki?

Raamattu on rehellinen. Se kertoo millainen langennut maailma on. Jos Luoja antaisi ihmisten jatkaa vapaasti valitsemallaan tiellä, ei yksikään pelastuisi. Esivalta edustaa järjestystä. Miekkaa pitää kunnioittaa, jotta maassa olisi rauha. Herraan luottavat ovat rauhan asialla. Heitä tapetaan vain siksi, etteivät he suostu palvomaan luotua vaan Luojaa. Tuhatvuotisessa valtakunnassa ei tule olemaan aseita. Ne taotaan auroiksi. Silloin saatana on sidottuna.

Jorma Myyryläinen kirjoitti...

Anonyymi kirjoitti: "... olet antanut pettäjien riistää itseltäsi ihmisarvon. Jumala rakastaa sinua ilman ehtoja. Hän antaa sinulle ihmisarvon."

Itse asiassa Anonyymi yrittää tässä arvioida kenellä on ihmisarvo ja kenellä ei. Ihmisarvo on yhteisöllinen asia ja on kaikkien muiden ihmisten toisilleen antama. Sitä ei voi joku jotkut yksittäiset, rehellisyydestään tai epärehellisyydestään huolimatta viedä, ei edes Anonyymi pysty tekemään vaikka tässä yrittää (tarkennus: en koe menettäneeni ihmisarvoani ja kun Anonyymi väittää minun sen menettäneen niin silloin hän on se, joka yrittää sitä minulta viedä).

Anonyymi kirjoitti: "Kaipaat omia mielipiteitäni, et Luojasi totuutta. "

Minä en oleta saavanani Anonyymiltä kuin hänen omia "mielipiteitään tai totuuksina pitämiään. Muut kertokoot omansa ja omissa nimissään.

Anonyymi kirjoitti: "Käsitykseni mukaan humanismi on ihmispalvontaa, koska siinä ihminen on korottanut itsensä Jumalan yläpuolelle. "

Väärin, niin väärin kuin vain voi väärin olla. Humanismi on toisten ihmisten huomioon ottamista ja ihmisten toimimista yhdessä, yhteisten tavoitteiden hyväksi. Samalla huomioiden se, että toisen hyvinvointi helpottaa yhteistä hyvinvointia.

Tuo kristittyjen yleinen käsitys, että asioiden järkiperäinen ja luonnollinen hoitaminen ilman yliluonnollisia henkiolentoja olisi jotain ylemmän palvontaa on jonkinlainen omnipotentin harha. Kristityt tuntuvat lähtevän siitä, että aina ja kaikessa on oltava joku ylempi auktoriteetti joksi he ovat korottaneet mielikuvitus olennon, Jahven sivupersoonineen.

Humanistit eivät ajattele niin, että tuollainen omnipotentti on välttämättä oltava vaan, että ihmiset ovat kykeneviä keskenään huolehtimaan asioistaan.

Anonyymi kirjoitti: "Kukaan ei ole itsensä herra, koska jokainen on riippuvainen ympäristöstään. Ensinnä luonnon antimista ja sitten muista ihmisistä. Kukaan ei synny tyhjästä eikä huolehdi itsestään elämänsä alkutaipaleella. Aikuisena voi kyllä pärjätä ilman muita ihmisiä, mutta silloinkin ihminen on luonnon eli Luojan armoilla. Ja vaikka pysyisikin hengissä ilman muita ihmisiä, ei yksinäisyys ole mukavaa. Luoja loi ihmiset elämään vuorovaikutuksessa toisiinsa."

Tuossa osassa Anonyymin kirjoituksessa on tolkkua kun jättää luoja-jupinat pois. Me olemme nimen omaan laumaeläimiä ja riippuvaisia toisista ihmisistä koko elinkaaremme ajan. ei siinä kuitenkaan mitään yliluonnollisia henkiolentoja tarvita vaan toinen toistamme.

Anonyymi kirjoitti: "Toivon sinun kiinnostuvan Raamatusta mielummin ennemmin kuin myöhemmin"

Olen sitä lueskellut, samoin kuin myös Koraania, Mormonin kirjaa ja muiden uskonnollisten suuntausten pyhinä pitämiä kirjoituksia. Tutustuminen niihin on saanut ja saa minut entistä kriittisemmäksi kaikkia erilaisia yliluonnollisiin henkiolentoihin perustuvia uskomusrakennelmia kohtaan.

Jorma Myyryläinen kirjoitti...

Anonyymi kirjoitti: "Täsmentyvä luonnontiede ja arkeologia tukevat Raamattua enemmän ja enemmän. Protestanttinen uskonpuhdistus aloitti eurooppalaisen tieteen voittokulun."

Väärin. Tilanne on toisin päin. Luonnontiede ovat täydellisesti eri linjoilla Raamatun kanssa eikä tietojen lisääntyminen ja täsmentyminen niitä lähennä vaan erottaa. Mitä taas argeologiaan tulee niin se vahvistaa, niinkuin olettaa saattaakin, folklorististen kertomusten historiallista taustaa kaikkialla ja kaikkien kansojen menneisyyttä kuvaavien tarinoiden osalta. Ne osoittavat historiaa kuvaavien sankaritarujen taustalla olevan jonkin verran tosiasiapohjaa mutta samalla tulee riisutuksi legendaarisia aineksia noista tarinoista. Hyviä esimerkkejä tuollaisista ovat m.m. Troijan tutkimukset ja Palestiinan osalta m.m. Israel Finkelsteinin tutkimukset alueen bronssiajasta.

Anonyymi kirjoitti: "Raamattu on rehellinen. "

Ei ole. Se on sisällöltään ristiriitainen ja paisuttelee sankariensa tekemisiä ihan niinkuin mikä muu kansanrunousantologia.

Anonyymi kirjoitti: "Se kertoo millainen langennut maailma on. Jos Luoja antaisi ihmisten jatkaa vapaasti valitsemallaan tiellä, ei yksikään pelastuisi."

JOS oletamme, että joku luojahenki olisi tämän maailmamme luonut niin hän OLISI vastuussa kaikesta pahasta eikä hän voisi sysätä vastuutaan omille luomilleen. Käsittääkseni ihmisten hyvinvointi ja ihmisoikeudet ovat sitä paremmalla tolalla mitä vähemmän eri uskontojen nimissä toimivilla, m.l. kristityt, on valtaa. Hyvä esimerkki tästä on kehitys aimemmasta pakkokristillisyydestä nykyisen "kolmenvartin" sekularismiin. Meillä on vielä paljon tekemistä uskontojen aiheuttamien kauheuksien siivoamisessa.

Anonyymi kirjoitti: "Esivalta edustaa järjestystä. Miekkaa pitää kunnioittaa, jotta maassa olisi rauha."

Esivaltoja on monenlaisia ja valtaosin ne ovat väkivaltakoneistoja jotka pitävät yllä vallassa olevien valtaa ja ajavat heidän etupyyteitään. Hengelliset uskot ja uskonnot ovat yksi työkalu heidän keinovalimoimassaan samalla tavalla kuin monet vallantavoittelijat myös käyttävät samankaltaisia keinoja.


Anonyymi kirjoitti: "Herraan luottavat ovat rauhan asialla. Heitä tapetaan vain siksi, etteivät he suostu palvomaan luotua vaan Luojaa."

Väärin. He eivät ole sen enempää rauhan asialla kuin muutkaan vallantavoittelijat. Uskovaisia on tapettu heidän uskontonsa vuoksi silloin kun he ovat olleet toisten uskontojen harjoittajien kilpailijoita vallasta.


Anonyymi kirjoitti: "Tuhatvuotisessa valtakunnassa ei tule olemaan aseita. Ne taotaan auroiksi. Silloin saatana on sidottuna."

Meillä on jo kokemuksia Natsien yhdestä tuhatvuotisesta valtakunnasta. Siellä kristityt papit olivat liittoutuneet natsien kanssa tavoitteenaan rauha, niinpä niin. Jäljet pelottavat sen verran, että kavahdan kaikkia jotka puhuvat tuhat- tai muuvuotisista valtakunnista maassa tai taivaassa.

Anonyymi kirjoitti...

Hei Jorma. Arvostan vaivannäköäsi, mutta niin kauan kuin sekoitat uudestisyntyneet Jumalan lapset uskonnollisiin ihmisiin et voi ymmärtää Kristusta etkä Hänen sanaansa. Haastan sinua edelleen näkemään maailman sellaisena kuin se on. Ja ennen kaikkea Elämän Ylläpitäjän tarjoaman armon.

Minulle tuli aavistus, että sinulla on ollut etsikkoaika, joka sai sinut lukemaan hengellisiä kirjoja. Pyydänkin Herraa antamaan sinulle uuden etsikkoajan ja että tulisit silloin keskittymään elävään Jumalaan ja unohtaisit väärän hengellisyyden.

Anonyymi kirjoitti...

Jorma. Käsi sydämelle. Tiedätkö varmasti, ettei kukaan humanisti kannata ihmisväestön vähentämistä? Onko humanisteilla yhteinen ohjelma? Millainen?

EPÄKRISTILLINEN OHJELMA ON KÄYNNISSÄ
http://www.youtube.com/watch?v=U33BQwSRfjk

Anonyymi kirjoitti...

Jorma: "Humanistit eivät ajattele niin, että tuollainen omnipotentti on välttämättä oltava vaan, että ihmiset ovat kykeneviä keskenään huolehtimaan asioistaan."

Oletko lukenut historiaa? Näetkö miten maailma makaa nyt?

Jorma. Käsi sydämelle. Tiedätkö varmasti, ettei kukaan humanisti ryhtyisi aktiiviseen ihmisväestön vähentämiseen? Onko humanisteilla yhteinen ohjelma? Millainen?

EPÄKRISTILLINEN OHJELMA ON KÄYNNISSÄ
http://www.youtube.com/watch?v=U33BQwSRfjk

John Lennon: "Imagine there is no religion."

Tietämättään muusikko ennusti tulevan tuhatvuotisen rauhanvaltakunnan. Siellä ei ole uskontoja. Sitä hallitsee oikeamielinen Kuningas. Kaikki on ennustettu. Se perustetaan seitsemän vuotta tempauksen jälkeen. Jeesus tuli ekan kerran niin kuin ennustettiin. Miksei Hän palaisi niin kuin on ennustettu?

Anonyymi kirjoitti...

POHDINTAA

Ellei olisi pyhiä kirjoituksia ja Jeesus olisi tullut selittämään olevansa Messias ja että hänet pitäisi panna ristille kuolemaan, jotta hän voisi pelastaa juutalaiset Rooman ikeestä(1), olisi hänet todennäköisesti naurettu pihalle tai passitettu hourulaan. Silloin olisimme jääneet vaille syntiemme sovittajaa ja olisimme kaikki matkalla helvettiin. Ja vaikka Jeesus olisikin uhrattu(2) ja hän olisi noussut kuolleista vakuuttamaan olevansa Jumalan Poika, ei häntä olisi uskottu. Ilman pyhiä kirjoituksia Aabrahamista, Iisakista ja Jaakobista ei kukaan olisi voinut tietää mistä jumalasta Jeesus puhui. Ilman pyhiä kirjoituksia ei olisi tiettyä Jaakobin sukua/sukukuntia eikä vaalittavaa perintöä. Ei olisi pyhää maata eikä Jerusalemia. Ei olisi ympärileikkausta eikä valittua kansaa. Maailmassa olisi vain epäjumalia palvovia kansoja. Ilman pyhiä kirjoituksia ei olisi Israelin valtiota eikä sitä vastustavia voimia. Muhammed ja Koraani olisivat tarpeettomia. Jne...

(1) Ilman pyhiä kirjoituksia ei juutalaisilla olisi ollut omaa jumalaa. Siksi he olisivat todennäköisesti palvoneet samoja jumalia kuin muutkin, eivätkä Rooman hallitsijat olisi ahdistaneet heitä. Jeesuskin olisi ollut hiljaa, koska kukaan ei olisi tarvinnut pelastajaa eikä uutta kuningasta.

(2) Millähän perusteella hänet olisi tuomittu? Ketkä olisivat halunneet tappaa hänet? Eihän Pontius Pilatuskaan löytänyt Jeesuksesta mitään vikaa. Ilman pyhiä kirjoituksia olisi Jeesusta pidetty vain jonkun jumalan poikana tai ei lainkaan jumalan poikana. Jos Jeesus olisi vakuuttanut olevansa oikea Jumala, mistä syystä Hänet tapettiinkin, eivät monia epäjumalia palvoneet juutalaiset olisi korvaansa lotkauttaneet. Ehkä jotkut mielipuolet olisivat voineet uhrata Jeesuksen salaa, mutta he eivät olisi voineet levittää uskontoaan, koska silloin he olisivat kärynneet murhasta.

Jorma Myyryläinen kirjoitti...

Anonyymi kysyi: " Tiedätkö varmasti, ettei kukaan humanisti kannata ihmisväestön vähentämistä? Onko humanisteilla yhteinen ohjelma? Millainen?"

Humanisteilla ei ole yhtä yhteistä ohjelmaa eikä tavoitetta eikä pyrkimystä sellaista luoda. Sen sijaan humanisteilla on pyrkimys ihmisten yhteiseen hyvään jota kautta löytyy paljon yhteistä.

Humanisteja on myös kovin montaa sorttia eikä raja-aitoja juurikaan ole. Sekulaarit humanistit ovat vain yksi ryhmä, joka ei ole mitenkään yhteneinen. Mutta meillä on riittävästi yhteisiä piirteitä löytääksemme yhteisesti ajettavia asioita. Sellainen on m.m. järkiperäinen, tieteellinen käsitys maailmasta, sellainen joka ei kaipaa selittäjäkseen yliluonnollisia henkiolentoja. Mutta erimielisyydenaiheitakin löytyy.

Käsittääkseni ihmisväestön vähentäminen ei vastaa humanismin määritelmää ja jää siten automaattisesti ulkopuolelle. Sen sijaan erilaisten jumalien kostoa manaaville erilaisille uskovaisille se voisi ehkä mahdollisesti sopiakin esimerkiksi jumalhenkien vihasta.

Anonyymi kirjoitti: "... mutta niin kauan kuin sekoitat uudestisyntyneet Jumalan lapset uskonnollisiin ihmisiin et voi ymmärtää Kristusta etkä Hänen sanaansa. Haastan sinua edelleen näkemään maailman sellaisena kuin se on. Ja ennen kaikkea Elämän Ylläpitäjän tarjoaman armon."

Ilmeisesti Anonyymillä ainoana on oikean uskon ja jumalien malli hallussaan. Kaikki toisin uskovat tai uskonnottomat ovat silloin eksytettyjä.

Anonyymi kirjoitti: "Minulle tuli aavistus, että sinulla on ollut etsikkoaika, joka sai sinut lukemaan hengellisiä kirjoja."

Väärin. Olen lueskellut uskovaisten erilaisia opinkappaleita ja niiden selityksiä ihan sillä samalla mielenkiinnolla jolla olen hakemut tietoa myös muista maailmankatsomuksista. Siinä ei ole ollut mitään erityistä hengellistä etsikkoaikaa vaan uteliaisuutta asioista joita en vielä tunne.

Anonyymi kirjoitti: "Pyydänkin Herraa antamaan sinulle uuden etsikkoajan ..."

Älä suotta tuhlaa kallista aikaasi. Sinulla on sille varmaan hyödyllisempääkin käyttöä.

Anonyymi kirjoitti: "Oletko lukenut historiaa? Näetkö miten maailma makaa nyt?"

Minulla on omasta mielestäni joltinenkin käsitys sekä historiaa omasta mielestäni kohtalaisen laajasti lukeneena että maailman tapahtumia jo pian 1/2 vuosisataa seuranneena.

Anonyymi kirjoitti: "Ellei olisi pyhiä kirjoituksia ja Jeesus olisi tullut selittämään ..."

Maailma on pyhiä kirjoituksia ja ylöskirjoittamattomia uskomusrakennelmia täynnä. Kristittyjen kokoelmat eivät ole siinä suhteessa mitenkään ainutkertaisia. Jos ne olisivat jääneet jostakin syystä puuttumaan niin tilalla olisi joitakin muita. Roomalaiset olisivat silloin rakentaneet valtakunnanuskontonsa jotenkin toisin ja Anonyymi pitäisi pyhinä joitakin muita oppeja ja niiden yliluonnollisia henkiä --- ellei sekularisoitumiskehitys olisi ollut nykyistä nopeampaa ja Anonyymi olisikin uskonnoton.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitän jälleen vaivannäöstäsi, mutta toivon sinun ymmärtävän, etten tahdo takaisin kuolevaiseksi. Uskoni mukaan Luojani on ottanut minut lapsekseen. Vaikka lankeankin, en voi määrätä Luojaani hylkäämään minua. Lapseus on pysyvää. Se on turvallisen Isän käsissä.

Uskon puolustus. Mikään tutkimus ei kumoa sitä, että usko annetaan ylhäältä. Parantajan puolustus. On suuri määrä lääkäreitä, jotka todistavat ihmeparantumisia. Sitä paitsi elämä itse on suuri ihme ja ihohaavan parantuminenkin on ihmeparantuminen. Tiedätkö montako osatekijää osallistuu haavan parantumiseen? Osaatko määritellä kuinka monta kertaa piti ensimmäisten oletettujen verenkierrollisten evoluutio-eläinten valua kuiviin tai kuolla veritulppiin, ennenkuin nuo monimutkaiset järjestelmät kehittyivät?

Nöyrät lääkärit sanovat, että he hoitavat ja Jumala parantaa. Eikö muuten sairauksien parantaminen olekin Luojalle pienempi työ kuin kokonaisen universumin luominen?

JOKAPÄIVÄISEN LEIPÄMME ANTAJA TOIMII
https://www.google.fi/search?q=jeesus+parantaa&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:fi:official&client=firefox-a

Katoamattoman sielusi tähden tahdon kannustaa sinua pääsemään eroon vääristä opettajista. Raamattu on todellinen historiankirja.

POIS EGYPTISTÄ
https://sites.google.com/site/raamatunhistoria/egypti
http://www.bibleandscience.com/archaeology/exodus.htm

SAATTAA LIITTYÄ VEDENPAISUMUKSEEN
https://www.google.fi/search?q=burckle+crater&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:fi:official&client=firefox-a

Ateismiin sisältyy vaara. Se sallii vahvemman/sopeutuvamman oikeuden. Kun kaikki ottavat, vahvat saavat. Kun kaikki antavat, kaikki saavat. Eikä ilman Luojaa olisi annettavaa. Uudestisyntyneet Jumalan lapset antavat humanitaarista apua. He ovat humanisteja ilman ihmispalvontaa.

JOULU LÄHESTYY
http://www.joulunlapsi.fi/tietoa/miksi_autamme_romaniassa_ja_moldovassa

Ps. Löydätkö Jeesuksesta ja Hänen sanastaan hyvää?

Anonyymi kirjoitti...

Seuraatko muuten Damaskon tilannetta?

DAMASKO POISTETAAN
http://www.reinosav.net/damasko.htm

http://www.raptureready.com/featured/gillette/Isaiah_17.html

Jorma Myyryläinen kirjoitti...

Anonyymi kirjoitti: "...en voi määrätä Luojaani hylkäämään minua. Lapseus on pysyvää. Se on turvallisen Isän käsissä."

Lapsenusko hänen saamaansa turvaan on tietysti hyvä asia lapselle mutta aikuisen ihmisen tulee vastata itse tekemisistään ja tekemättä jättämisistään. Sitä ei voi eikä saa yrittää sysätä joillekin yliluonnollisille henkiolennoille. Se on vastuuttomuutta ja välinpitämättömyyttä itseä ja muita ihmisiä kohtaan.

Anonyymi kirjoitti: "Mikään tutkimus ei kumoa sitä, että usko annetaan ylhäältä."

Mikään tutkimus ei todista, että usko tai uskonto tulisi mistään ylhäältä. Sen sijaan tutkimusten tulokset todistavat jo aika pitkälle, että ihmisen aistimuksen olemattomien olentojen läsnäolosta aiheutuvat lievistä aivovammoista ohimolohkossa, muistaakseni vasemmassa. Ihminen sellaisia aistittuaan selittää ne kulttuurisen ja muun aiemman taustansa kautta eli jotkut yliluonnollisten henkien vierailuiksi. Samalla tavalla ihminen käsittelee myös muita aistimuksiaan ovat ne harhoja tai todellisia.


Anonyymi kirjoitti: "On suuri määrä lääkäreitä, jotka todistavat ihmeparantumisia."

Totta, on tapauksia joissa nykyisellä tai silloisella lääketieteellisellä tietämyksellä ei tiedetä miksi parantuminen on tapahtunut. Samalla ei ihan varmasti tiedetä onko sairaus ollut lumetta vai todellista, fysiologista tai psykosomaattista. Se ei kuitenkaan todista mitään yliluonnollisesta vaan vain tietojemme rajallisuudesta eli tietämättömyydestämme. Ei ole nimittäin pystytty todistamaan, että paikalla koskaan olisi ollut mitään yliluonnollisia henkiolentoja.

Anonyymi kirjoitti: "Sitä paitsi elämä itse on suuri ihme ja ihohaavan parantuminenkin on ihmeparantuminen."

Ei ole vaan elollisen olennon haavan parantumisen mekanismi tunnetaan varsin hyvin.

Anonyymi kirjoitti: "Tiedätkö montako osatekijää osallistuu haavan parantumiseen?"

En ole opiskellut lääketiedettä mutta minulla on jonkinlainen haju noista mekanismeista. Toisaalta minun tietämykseni rajojen ylittäminen ei sekään todista mitään yliluonnollisesta vaan vain minun tietämättömyydestäni.


Anonyymi kirjoitti: "Osaatko määritellä kuinka monta kertaa piti ensimmäisten oletettujen verenkierrollisten evoluutio-eläinten valua kuiviin tai kuolla veritulppiin, ennenkuin nuo monimutkaiset järjestelmät kehittyivät?"

Hyvin monien, aivan liian monien. Siihen on pääasiassa syynä uskontojen kielteinen suhtautuminen lääketieteen kehittämiseen. Esimerkiksi kristilliset kirkot rajoittivat lääketieteellistä tutkimusta vuosisatoja ja vieläkin sillä on vaikutuksensa esim. kantasolututkimukseen. Esimerkiksi keskiajalla lääkäreiden piti varastaa hautausmailta öisin ihmisruumiita tutkimuksiinsa kun kristilliset opit kielsivät päiväsaikaan tutkimuksen. Miten paljon pidemmällä tietämys ihmisen elintoiminnoista ja terveyden vaaliminen sekä sairauksien hoitaminen olisikaan ilman kristinuskoa.

Anonyymi kirjoitti: "Seuraatko muuten Damaskon tilannetta? -
DAMASKO POISTETAAN"

Seuraan Syyrian tilannett sen minkä tiedotusvälineistä kohtuullisella vaivalla irti lähtee. Sen sijaan Damaskon poistaminen on huuhaa-juttuja.

Toki kaikilla kaupungeilla on elinkaarensa ja ennemmin tai myöhemmin ne tuhoutuvat tai hylätään syystä tai toisesta. Niin on käynyt kaupungeille aiemminkin ja tulee käymään jatkossakin, kaikille, myös Damaskolle niinkuin Espoollekin. Ja tilalle syntyy uusia kunnes Auringon, planeettajärjestelmämme ja maapallon kehitys johtaa ihmiskunnan tuhoutumiseen kokonaan.

Anonyymi kirjoitti...

Jorma:
"Lapsenusko hänen saamaansa turvaan on tietysti hyvä asia lapselle mutta aikuisen ihmisen tulee vastata itse tekemisistään ja tekemättä jättämisistään. Sitä ei voi eikä saa yrittää sysätä joillekin yliluonnollisille henkiolennoille. Se on vastuuttomuutta ja välinpitämättömyyttä itseä ja muita ihmisiä kohtaan."

Jos kertaisit Raamatun-lukusi, näkisit ettei Jeesus kehoita fatalismiin. Sitävastoin Jeesus on vapauttanut, täällä ajassa, monet fatalismista ja karma-uskosta. Koska olet aikuinen, on minulla oikeus odottaa sinulta realismia. Mutta henkimaailman huomioonottaen, ymmärrän sekulaarin maailman kulkevan peitto silmillään. Raamattu onkin ainoa tuhoon vievän peiton poistaja. Miksi? Koska kuolema ei voinut pitää Jeesusta.

LOGIIKKA: Jos evoluutio olisi totta, olisimme vain ainetta. Voisimme potkia toisiamme ja sanoa: "Älä valita. Olet vain esine."

Kun uskoo Raamattuun, voi vain voittaa. Jos Raamattu pettäisi, olisi kaikilla sama kohtalo. Raamattuun luottavana ei missään tapauksessa menettäisi mitään, sillä oletettu evoluutioelämä olisi tullut tyhjästä ja raukeaisi tyhjään. Mutta jos tutkii Raamattua, huomaa sen antavan ohjeet hyvälle elämälle. Sinä sanot olevan muitakin hyviä ohjeita ja oppeja. Päällisin puolin hyvältä kuulostavia oppeja ja uskontoja onkin, esim. lisääntyvää suosiota niittävä New Age -hapatus. Saatana on ovela. Se tarjoaa paljon näennäista hyvää, mutta laittaa sekaan oman eksyttävän hapatteensa.

Haku: Noin 666 000 000 tulosta (0,17 sekuntia) 31.10.2012

https://www.google.fi/search?q=new+age&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:fi:official&client=firefox-a

Raamatustakin voidaan ottaa kelvolliset lait yhteiskunnan käyttöohjeeksi, mutta jos Rauhan Ruhtinas jätetään ulkopuolelle, jää siunaus saamatta. Pelkkä laki ei tee elämästä sujuvaa, eikä ihmisistä luotettavia. Pelkkä laki ei poista rikoksia. Pelkkä laki ei poista poliisien ja vankiloiden tarvetta. Laki ei paranna sydäntä, pahojen tekojen hautomoa ja lähdettä. Laki ei myöskään poista tarvetta paeta todellisuutta. Mistä luulet pahoinvoinnin johtuvan? Miksi ihmiset päihdyttävät itsensä? Jumala on rauhan ja järjestyksen Jumala. Kristus: "Hedelmistään puu tunnetaan." Raamattu ei ole uskontokirja. Se on elämän leipä. Jos lukisit, tietäisit.

Tietäisit, että lain tarkoitus on herättää synnintunto ja että tunnustamalla syntisyytensä Herralle, saa kaikki syntinsä anteeksi. Armosta. Ilmaiseksi. Samalla saa lahjaksi sen tärkeimmän eli välttää kadotustuomion. Syntien tunnustaminen on helpompaa, kun ymmärtää Luojamme olevan Kaikkitietävä, ja että syntisyytemme on peräisin paratiisin lankeemuksesta. Aatamin jälkeläisinä olemme kaikki syntisiä. On parempi olla armahdettu sellainen.

Ps. Onko sinulla tunne, että yritän kerätä jäseniä johonkin lahkoon? Siitäkö vastustuksesi?

Anonyymi kirjoitti...

Jorma: "Esimerkiksi kristilliset kirkot rajoittivat lääketieteellistä tutkimusta vuosisatoja ja vieläkin sillä on vaikutuksensa esim. kantasolututkimukseen. Esimerkiksi keskiajalla lääkäreiden piti varastaa hautausmailta öisin ihmisruumiita tutkimuksiinsa kun kristilliset opit kielsivät päiväsaikaan tutkimuksen. Miten paljon pidemmällä tietämys ihmisen elintoiminnoista ja terveyden vaaliminen sekä sairauksien hoitaminen olisikaan ilman kristinuskoa."

Olet täsmälleen oikeassa, mutta ellet hyväksy henkimaailman todellisuutta, et voi ymmärtää syitä ja seurauksia.

Anonyymi kirjoitti...

Jorma: "Sen sijaan tutkimusten tulokset todistavat jo aika pitkälle, että ihmisen aistimuksen olemattomien olentojen läsnäolosta aiheutuvat lievistä aivovammoista ohimolohkossa, muistaakseni vasemmassa. Ihminen sellaisia aistittuaan selittää ne kulttuurisen ja muun aiemman taustansa kautta eli jotkut yliluonnollisten henkien vierailuiksi. Samalla tavalla ihminen käsittelee myös muita aistimuksiaan ovat ne harhoja tai todellisia."

Poistavatko yo. lauseet Luojan?

Anonyymi kirjoitti...

KIRURGIA
http://www.ancient-wisdom.co.uk/surgery.htm

Palaan lääketiede-asiaan. Ensin kysyisin, mitä löysit kun luit Raamattua? Käsittääkseni syötyään hyvän- ja pahantiedon puusta, sitoi ihminen itsensä ja siemenensä tiedon vastaanottamiseen. Siitä alkoikin nopea teknologinen kehitys, mutta samalla hengellinen ja henkinen alamäki. Pahuus kasvoi samalla kuin ylhäältä annettu luonnon mekanismien ymmärryskin. Nooan aikainen teknologia, luonnon- ja lääketieteet olivat todennäköisesti pitkälle kehittyneet. Mutta pahuuskin saavutti sellaiset mitat, ettei Jumala voinut sallia sen enää jatkuvan. Hän järjesti vedenpaisumuksen.

Koska, vedenpaisumuksen jälkeenkin, langennut liha himoitsee jumalallista tietoa ja ymmärrystä, johtuen tiedonpuun hedelmästä, alkoivat ihmiset rakentaa taivaaseen ulottuvaa tornia. Se ajan kaupunki-yhteisö edusti silloista globalismia, jonka Jumala tuhosi. Hän hajoitti tornin ja kansat ja pani ne puhumaan eri kieliä. Siitä nimi Baabel ja Baabelin torni. Tiesitkö, ettei kielievoluutiota ole todistettu?

Siispä korkeakulttuurit syntyvät ja tuhoutuvat nopeasti. Onkin hyvä tutustua esim. ympäri maapalloa oleviin pyramideihin ja niiden rakentajien aikaisiin kulttuureihin ja teknologisiin saavutuksiin lentävine laitteineen kaikkineen. Tietoa alkaa olla saatavilla ihan kiitettävästi. Mutta koska kaikki tapahtuu Luojamme aikataulun mukaan, on luonnollista, että Hän salli paavillisen eksytyksen tulla maailmaan. Luoja pani paavin estämään tieteellistä kehitystä, ettemme olisi saavuttaneet nykyistä teknologista tasoamme liian aikaisin. Jeesushan lupasi palata vasta kolmantena päivänä. Jos Lutherin toimittama uskonpuhdistus, joka avasi väylät tieteelle, olisi tapahtunut vaikka 500 vuotta aikaisemmin, olisi kuulennotkin saatettu toteuttaa noin 1500-luvulla. Samaten ihmisten pahuus, yhdistettynä tehokkaisiin tuhovälineisiin, olisi johtanut Ilmestyskirjan ennustusten liian aikaiseen toteutumiseen. Kaikella on aikansa.

LENTÄVIÄ?
http://www.ancient-wisdom.co.uk/flight.htm

Jorma Myyryläinen kirjoitti...

Anonyymi kirjoitti: "Jos kertaisit Raamatun-lukusi, näkisit ettei Jeesus kehoita fatalismiin."

En käsittääkseni ole viitannut fatalismiin vaan ihmisen omaan vastuuseen omista tekemisistään ja tekemättä jättämisistään. Vastuuseen jota ihminen ei voi sysätä jollekin henkiolennolle ja saada sellaiselta anteeksi. Anteeksipyyntö tulee esittää sille tai niille Ihmisille joille pahaa on aiheuttanut.

Anonyymi kirjoitti: "Voisimme potkia toisiamme ja sanoa: "Älä valita. Olet vain esine.""

Tämä on jälleen kristittyjen ääretöntä arroganssia johon olen vastannut jo aiemmin.

Anonyymi kirjoitti: "Mistä luulet pahoinvoinnin johtuvan? Miksi ihmiset päihdyttävät itsensä?"

Pahoinvoinnilla on monta erilaista syytä jotka vaikuttavat yhdessä ja erikseen. Suurimpia niistä on aineellinen puute ja hätä. Samoin turvattomuus ja sen aiheuttama pelko on suuri ongelma. Niiden syitä eikä muitakaan pahoinvoinnin syitä mitkään uskomukset yliluonnollisista henkiolennoista poista. Mutta joissakin tapauksissa sillä voi turruttaa aistejaan oireilta ihan niinkuin erilaisilla kemiallisilla päihteilläkin.

Anonyymi kirjoitti: "Raamattu ei ole uskontokirja. Se on elämän leipä. Jos lukisit, tietäisit."

Olen lukenut ja tiedän, että se on kokoelma kansantaruja jotka on muokattu ja koottu uskonnollisen oppirakennelman pohjaksi, siis "uskontokirjaksi".

Anonyymi kirjoitti: "Onko sinulla tunne, että yritän kerätä jäseniä johonkin lahkoon? Siitäkö vastustuksesi?"

Olen tulkinnut, että Anonyymi kokee hänellä olevan lähetystehtävä niinkuin hänen pyhinä pitämissään kirjoituksissa käsketään.

Jorma Myyryläinen kirjoitti...

Anonyymi kirjoitti aivotutkimuksesta: "Poistavatko yo. lauseet Luojan?"

Eivät, sen todistaa olemattomaksi kaksi asiaa: 1) mistään luojasta tai luojista ei ole ensimmäistäkään kriittistä tarkastelua kestävää todistetta ja 2) maailmankaikkeuden ja elämän olemassaolo selittyy aivan hyvin ilman luojaa tai luojia. Sen sijaan kuvaamani aivotutkimusten tulokset selittävät eräiden ihmisten kokemat erilaisten yliluonnollisten henkiolentojen kohtaamiset järjellisesti.

Anonyymi kirjoitti: " Ensin kysyisin, mitä löysit kun luit Raamattua?"

Löysin sieltä joukon eräiden seemiläisten paimentolaisheimojen historiaa ja elämän eri aloja koskettelevia kansantarinoita jotka on tarkoitushakuisesti koottu ja editoitu uskonnolliseksi dogmikokoelmaksi. Huomasin myös noiden kirjoitusten sisältävän erilaisia vanhemmista uskonnoista lainattuja moraalisääntöjä joista jotkut ovat kelvollisia nykyelämäämme ja jotkut aivan kelvottomia ja osa siltä väliltä. valtaosa säännöistä on tarkoitettu k.o. heimojen jäneten elämän hallitsemiseen. Niiden ristiriitaisuudet kuvaavat myös k.o. yhteiskuntien kehitystä kivikaudesta bronssikauteen.

Anonyymi kirjoitti: "Tiesitkö, ettei kielievoluutiota ole todistettu?"

Jos Anonyymi tarkoittaa kielievoluutiolla kielten kehittymistä niin me todistamme sitä joka päivä. Vähän väliä tarvitsemme uusia sanoja ilmaisemaan uusia asioita ja silloin niitä teemme. Samaten elinpiiristämme pois jääneitä asioita kuvaavia sanoja pikkuhiljaa unohtuu tai siirtyy uuteen käyttöön. Samaten kielen rakenteet ja käyttötavat muuttuvat käyttötarpeiden muuttuessa. Siitä saa oivallisen esimerkin jos vaikka vertailee E.N. Setän Suomen kielioppia vuodelta 1880 (http://sokl.joensuu.fi/aineistot/Aidinkieli/kirjasuomi/setala.html) uuteen Isoon suomen kielioppiin vuodelta 2004 (http://scripta.kotus.fi/visk/etusivu.php).

Me voimme tietenkin havainnoida arkielämässämme itse vain pieniä vähittäisiä muutoksia mutta pidempien ajanjaksojen aikana muutokset kasautuvat ja aiheuttavat kokonaisten kielten muuttumista toisiksi kuten esimerkiksi on todistettu eri kieliryhmien osalta. Esimerkiksi käy vaikka suomalais-ugrilaisten kielten kehitys. Noita kehityskulkuja on selvitetty ja todistettu jo 1800-luvulta saakka ja koko ajan edistytään lisää.

Anonyymi kirjoitti: "Jos Lutherin toimittama uskonpuhdistus, joka avasi väylät tieteelle, olisi tapahtunut vaikka 500 vuotta aikaisemmin, olisi kuulennotkin saatettu toteuttaa noin 1500-luvulla. "

Lutherin uskonpuhdistus ei avannut tietä tieteelle. Se oli tieteen kannalta marginaalinen juttu. Sen sijaan tieteen kehitystä tuolloin oli jo vauhdittanut teknologinen innovaatio eli kirjapainotaidon keksiminen. Guthenbergin keksintö itse asiassa mahdollisti myös Lutherin Wittenbergiä laajemman maineen. Ilman kirjanpainotaitoa hänkin olisi jäänyt paikalliseksi omituisuudeksi.

Tieteelle kirjapainotaito sen sijaan oli valtava ja ratkaiseva piristysruiske koska luostarit menettivät merkityksensä tiedon kopioijina ja siten portinvartijoina valvomassa mitä kirjoihin kirjoitetaan. Samalla poistui laajan jakelun este eli kopioinnin hitaus käsin kirjoittamalla. Gutenbergin jälkeen kirkot eivät enää pystyneet kontrolloimaan mitä tietoa ja minne siirtyy. Tiedemiehet pääsivät silloin laajemmin yhteyteen toistensa kanssa ja ajatukset alkoivat virrata ristiin rastiin ruokkien aina vain uusia aivoja uusiin ajatuksiin.

Anonyymi kirjoitti...

Mielestäni ei ole röyhkeää paljastaa tuhoisa evoluutiovalhe. Elämän spontaania alkua ei ole tähän päivään mennessä voitu todistaa. Sellaista ei tapahdu edes laboratoriossa parhaissakaan olosuhteissa. Miksi muuten oletetun spontaanin elämän aloituskyky poistui heti tultuaan? Voiko olla röyhkeää odottaa aikuiselta ihmiseltä kriittisyyttä ja nykyajan tietoon tukeutumista?

Mukavaa, että otit esille kirjapainon ja GUTENBERGIN. Hän oli uskova mies. Luoja antoi hänelle unessa painokoneen rakennusohjeet. Mitään ei tapahdu sattumalta. Painokone tuli tehostamaan evankeliointia ja Lutherin toimittamaa paavin antikristillisen vallan kutistamista. Lutherin ja Agricolan kautta alkoi Jumala sivistää Suomea.

http://www.teoblogi.fi/2010/11/12-1-lutherin-vakivaltainen-jumala/

MONISTUSKYVYN MERKITYS AJASSAMME (Kts. pvm. 14.11.2011 alapuolelta)
http://www.pelastussanoma.fi/Profetiat/Paivittain_9_2011/index.htm

Raamatun kehityksestä, ihmisväestön rajusta kasvusta ja painotekniikasta

Pohdin nyt sitä, kun ja koska ehkä monikin ajattelee Raamatusta niin, että sen rooli oli sama sen tekoajan ihmisille, kuin tänä päivänä eläville. Lisäksi sellainen ajatus, että mikä rooli Raamatulla on Matteuksen 28 luvun jakeissa 19-20 kuvaukselle lähetyskäskystä. Miksi Jumala ei suurimmassa viisaudessaan antanut ihmisen keksiä painotekniikkaa kuin vasta pimeällä keskiajalla. Onko Raamattu ollut ihmiskunnan väestön kasvun kanssa jossain määrin tekemisissä? Onhan väestömme sentään pysynyt alle miljardissa tuhansia vuosia ja vasta 1800 luvulla kasvu suorastaan räjähtää käsiin. Täsmälleen samalla hetkellä painotekniikan (kaiken tekniikan) kehitys suorastaan räjähtää käsiin. Onko Jumalalla ollut todellakin suurempi suunnitelma juuri tämän ajan ihmisiä varten. Mikä on Jumalamme suuri salaisuus?

Minun mielestäni Raamattu on pääasiallisesti osoitettuna Jumalan testamentti ja ohjekirja nimenomaan lopunajan ihmisille, jossa tuo kirja on ihmiselle joko äärimmäisen vihan kohde tai äärimmäisen suuri pelastusrengas ahdistuksen päivillä, jota ei antaisi edes henkensä uhalla pois.

Raamattua ei vielä ennen 1800 lukua saanut ihmiset juurikaan lukea, lisäksi kun ne tuskin osasivat ylipäätään lukea. Tuota ennen kaikki kristinuskon levittäminen oli täysin kirkkojen varassa ja sen kuulijoiden. Nyt, siis tänä päivänä vasta Raamatulla tulisi olemaan keskeinen rooli, varsinkin kun alkavat ahdistuksen ajat. Kaikenlainen Kristillinen toiminta kiellettäisiin ja kaikki Kristillinen kirjallisuus pyrittäisiin tuhomaan koko maailmasta. Raamatut tulevat olemaan nimenomaan lopunajan ihmisille tärkein asia tässä maailmassa ja Kiitos ja ylistys Jumalalle, että hän suuressa viisaudessaan kaiken on ennalta ohjannut ja siksi Raamattuja on joka kodissa ja hyllyssä ainakin yksi kappale.

Anonyymi kirjoitti...

Jorma:
"Tiedemiehet pääsivät silloin laajemmin yhteyteen toistensa kanssa ja ajatukset alkoivat virrata ristiin rastiin ruokkien aina vain uusia aivoja uusiin ajatuksiin."

Juuri tuosta lankeemuksesta johtuneesta tutkimus- ja keksimispakkomielteestä Raamattukin kertoo. Oletko kiinnostunut pyramideista? Maanpäällisistä ja vedenpaisumuksen hautaamista valtavan suurista kivilohkareista rakennetuista rakennelmista?

http://www.s8int.com/water2.html

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä uutinen kantasolurintamalta.

SIKIÖN KANTASOLUISTA VOIDAAN LUOPUA
http://www.discovery.org/a/20161

Using knowledge derived from animal cloning, Yamanaka decided to see if he could "reprogram" normal skin cells and change them into pluripotent stem cells. He succeeded, inventing what are now known as "induced pluripotent stem cells." It was biological alchemy, like turning lead into gold. The news gets even better. Induced pluripotent stem cells are now being tailor made from specific patients, changed into other kinds of cells, and then used to study disease models and perform drug testing—precisely what scientists said they hoped to do with human therapeutic cloning. Think about it: No creating human embryos. No destroying human embryos. No cloning. And since cloning requires a human egg for each attempt, no putting women at potentially serious health risks in the process required to harvest them. Perhaps even better: Scientists are now trying to reprogram skin cells directly into other types, skipping the stem cell stage altogether.

Anonyymi kirjoitti...

Haluan vain esiintuoda toivon näkökulmaa.

http://www.mp.org/fi/node/276
http://www.evankeliointijavankilalahetys.net/
http://www.miksiuskon.net/
http://www.rukous.net/
http://www.discovery.org/articleFiles/PDFs/100ScientistsAd.pdf

JUMALA VALTUUTTAA
http://www.evankelioi.net/materiaalipankki/toimijat/evankelista/yhteinen_vastuu/

Tapani Suonto: "Kun Jumala puhui minulle parikymmentä vuotta sitten ensimmäisen kerran Perjantai Kristukselle-kampanjasta, joka on edelleen yksi One Wayn työmuodoista Helsingissä, hän antoi Raamatusta jakeen: ”He kääntyvät sinun tykösi, mutta sinä et käänny heidän tykönsä”. Noina päivinä Pyhä Henki sanoi, että Hän haluaa 200 kristittyä evankelioimaan Helsingin kaduille ja minun tulisi toteuttaa se lähtemällä liikkeelle Hänen ohjeittensa mukaisesti. Olin mitätön helsinkiläinen nuori aikuinen ilman mitään merkittävää vaikutusvaltaa. Kun työ käynnistyi muutaman kuukauden kuluttua perjantaina 23.9.1983, Helsingin Vanhaan kirkkoon oli kokoontunut 200 kristittyä lähteäkseen ensimmäisen kerran liikkeelle Helsingin kaduille. Työ on jatkunut siitä lähtien perjantaista toiseen."

TAPANI SUONTO, ÄÄNITE
http://www.saarna.net/saarna.php?id=77

Esittely:
On kaksi tapaa, joilla ihminen on etsinyt Jumalaa ja on etsinyt totuutta. Ensimmäinen on filosofia. Monet filosofiset virtaukset olivat kehittyneet täydellisyyteensä juuri ennen Jeesuksen tuloa. Intialaisessa Vedanta filosofiassa korkein löytö mitä oli saavutettu oli sana "neti", joka tarkoittaa "ei se". Laotse julisti, että viimeinen sana Jumalasta on hiljaisuus eli ei mitään, ei vastausta, ei elämää. Joku onkin sanonut filosofisasta, että se on vähän sama kuin yrittäisi ottaa kiinni mustaa kissaa pimeästä huoneesta, jossa sitä ei ole. Toinen yritys etsiä Jumalaa ja etsiä totuutta oli moralismi ja laki. Korkein ponnistus ehkä koko ihmiskunnan keskellä oli hebrealaisilla juuri ennen Jeesuksen tuloa. Sen lopputuloksena oli fariseus, joka sanoi: "Minä kiitän sinua Jumala, etten ole kuin nuo muut ihmiset." Jeesus sanoi: "Ellei teidän vanhurskautenne ole paljoa suurempaa kuin kirjanoppineiden ja fariseusten, te ette pääse taivasten valtakuntaan." Näin ihminen yritti löytää Jumalaa, löytää totuutta ja epäonnistui siinä täydellisesti. Mutta kun ihminen oli epäonnistunut, niin Jumala tuli etsimään ihmistä.

Anonyymi kirjoitti...

Jumala puhuu jokaiselle luodulleen.

Luuk. 15:7 Minä sanon teille: samoin on ilo taivaassa suurempi yhdestä syntisestä, joka tekee parannuksen, kuin yhdeksästäkymmenestä yhdeksästä vanhurskaasta, jotka eivät parannusta tarvitse.

VIATON TULI KÄRSIMÄÄN
http://www.kolumbus.fi/rov.o.peltola/usko/usko1e.html

"Jotteivät ihmiset ikuisesti eksyisi taivaasta, rakkaus niin sanoaksemme veti Jumalan itsensä alas taivaasta, puki hänet lihaan ja vereen, yhdisti Luojan luomakuntaan, sulki hänet neitsyen kohtuun, puki hänet ryysyihin ja laski hänet seimeen. Eikä tässä vielä kyllin: köyhyydessä ja taisteluissa eletyn elämän jälkeen rakkaus löi Kristuksen maahan Getsemanessa, kahlehti hänet, sitoi ja sylki häntä, kruunasi hänet orjantappuralla, iski naulat hänen käsiinsä, ripusti hänet ristille, antoi hänelle katkeran kalkin juotavaksi ja vei hänet viimein kuolemaan, ja kaikki tämä hänen vihollistensa puolesta" (Quenstedt).

Pohdittavaksi vain. Jos olisit lusimassa ja presidentti tarjoaisi sinulle armahdusta, mitä tekisit?

Anonyymi kirjoitti...

YKSI UHRI, MONTA PELASTUNUTTA
http://www.youtube.com/watch?v=GhkpxpjHIRg

Anonyymi kirjoitti...

TOTEAMUS

Ilman maailmanlaajuista vedenpaisumusta ei voi selittää ihmispopulaation pullonkaulaa.

Jorma Myyryläinen kirjoitti...

Anonyymi kirjoitti: "Mielestäni ei ole röyhkeää paljastaa tuhoisa evoluutiovalhe. Elämän spontaania alkua ei ole tähän päivään mennessä voitu todistaa"

On varsin ylimielistä, röyhkeää ja törkeää kirjoittaa uskonnottomista ja tietoa evoluutiota pätevänä pitävistä kuten Anonyymi kirjoitti: ""Voisimme potkia toisiamme ja sanoa: "Älä valita. Olet vain esine.""". On aivan eri asia yrittää perustella evoluutiota olemattomaksi. Mutta ilmeisesti kun siinä ei kreationisti tai ID-ihminen onnistu niin hän helposti sortuu asiattomaan.

Kukaan ei nykypäivänä yritä todistaa elämän syntyä spontaaniksi tai sttumaksi. Ne ovat vain kreationistien ja ID-ihmisten typeriä yrityksiä rakentaa itselleen olkiukkoa. Oikeasti elämän synty on edellyttänyt sopivat olosuhteet sopiville kemiallisille reaktioille. Tiedemiehet tietävät nuo olosuhteet ja ovat pystyneet jo valtaosan reaktioista toistamaan. Eivät kuitenkaan, vielä, koko pitkää prosessia.

Tämä asia on käyty tässäkin kommenttiketjussa jo aiemmin läpi joten toistaminen lienee Anonyymillekin turhaa.

Anonyymi kirjoitti: "... ja GUTENBERGIN. Hän oli uskova mies. Luoja antoi hänelle unessa painokoneen rakennusohjeet. Mitään ei tapahdu sattumalta. Painokone tuli tehostamaan evankeliointia ja Lutherin toimittamaa paavin antikristillisen vallan kutistamista."

Gutenberg eli aikana jolloin oli vallalla pakkouskonto eikä hänellä ollut vaihtoehtoja, ei yhteiskunnan sääntöjen puolesta eikä vallitsevan hegemonian.

Gutenberg ei tietääkseni keksinyt konettaan kerralla vaan sai ensin idean ja sitten kehitti koneen. Idean saamisen prosessikin tunnetaan nykyisin mutta tuolloin, tuolloisella tietämyksellä ei sitä osattu selittää muuten kuin olemattomien henkiolentojen kautta.

Luther ei halunnut kumota Katolista kirkkoa eikä Paavia vaan vain puhdistaa joitakin pahoina pitämiään piirteitä. Jälkipolvet ovat rakentamalla rakentaneet itselleen vallankäytön välineeksi luterilaisuuden jonka kaltaisia Luther itse kammosi.

Anonyymi kirjoitti: " Onko Raamattu ollut ihmiskunnan väestön kasvun kanssa jossain määrin tekemisissä?"

Ei ole. Kyse on lääketieteen ja hygienian tason noususta. Ne ovat tapahtuneet nimen omaan kristinuskosta huolimatta. Oma apunsa on ollut myös tiedonvälityksen, siis myös terveystiedon, tehostumisella eikä silläkään ole mitään tekemistä Raamatun kanssa, päin vastoin.

Anonyymi viittaa kantasoluja korvaavien tutkimusmenetelmien kehittymiseen. SiinäKIN suhteessa kristinusko on ollut jarruttamassa. Kun kristityt ovat vaikeuttaneet kantasolujen käyttöä tutkimuksessa, he ovat vaikeuttaneet koko tutkimusmenetelmistön kehittymistä tuolta osin. Silloin myös tietämys muista välineistä ja materiaaleista ei ole voinut kehittyä. Kristityt siis vastustamalla kantasolujen käyttöä ovat samalla tulleet vastustaneeksi muiden vaihtoehtoisten ratkaisujen keksimistä.

Anonyymi kirjoitti: "Ilman maailmanlaajuista vedenpaisumusta ei voi selittää ihmispopulaation pullonkaulaa."

Voi, esimerkiksi epi- ja pandemioilla, suurilla tulivuorenpurkauksilla, meteorien törmäyksillä j.n.e. Sitä paitsi Raamatusta lasketuille ajankohdille ei ole sijoitettu minkäänlaisia pullonkauloja. Esimerkiksi egyptiläiset eivät kirjoitetussa historiassaan tunnista sitä. Sen sijaan joissakin kansataruissa tunnistetaan aikaisempia suuria paikallisia tulvia. Sellaisia lienee tapahtunut esimerkiksi Bosborin ja Ormuzin salmien avautuessa. Mutta ne ovat paikallisia ilmiöitä eivätkä ole vaikuttaneet koko maailman väestöön.

Anonyymi kirjoitti...

Ottaen huomioon väestön pullonkaulan, on kielen mutaatiovauhti ollut yliluonnollisen nopeaa. Ainoa luonnollinen selitys näyttää olevan Herran toimittama "bablaus". Tapahtuma muistuttaa meitä nyt käynnissä olevasta vaarallisesta maailmankyläkehityksestä. Pian maailmassa on käytännöllisesti katsoen yksi kieli ja yksi sananparsi.

http://www.koivuniemi.com/raamattu/?tila=pikahaku&kokoluku=1&hakuehto=1mo+11%3A1

Anonyymi kirjoitti...

Jorma:
"Kristityt siis vastustamalla kantasolujen käyttöä ovat samalla tulleet vastustaneeksi muiden vaihtoehtoisten ratkaisujen keksimistä."

Jumala antaa arvon elämälle. Myös puolustuskyvyttömälle syntymättömälle ihmisyksilölle. Kristitty luottaa koululääketieteeseen, mutta pyrkii pitämään yllä tiettyä eettistä standardia. Koska kannatat vastuullista elämää, oletko yrittänyt opettaa ateisteille, etteivät tulisi huolimattomasti raskaiksi. Tuntuvat olevan vastuuntunnottomia. Sitäpaitsi annat syyn uskoa, että kannatat tietynasteista rodunjalostusta. Monethan haluavat abortin, koska haluavat vain helppohoitoisia lapsia. Toisaalta ateistinen maailmanhallitus suorastaan painostaa karsimaan ei-toivotut tapaukset. Et näytä yhtään näkevän mitä ympärilläsi tapahtuu.

https://www.google.fi/search?q=nwo+kills&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:fi:official&client=firefox-a

https://www.google.fi/search?q=planned+parenthood&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:fi:official&client=firefox-a

https://www.google.fi/search?q=unborn+baby+cries&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:fi:official&client=firefox-a

MAAILMAN LUONNONSÄÄTIÖN TAVOITE
http://thegeorgiaguidestones.com/WWF.htm

TAVOITE: 500 MILJOONAA IHMISTÄ
http://thegeorgiaguidestones.com/Depopulation_Cover.htm

Jos et välitä itsestäsi, välitä jälkeläisistäsi. Valista heitä. Avaa silmäsi ja sano heille, että Raamattu paljastaa maailman tuhon ja sielujen pelastusmahdollisuuden. Kaikki samassa paketissa. Jos Jumala erehtyy yhdessä asiassa, erehtyy Hän kaikessa. Jos ennenkokematon katastrofi ei tule, ei ole pelastustakaan eikä tuhatvuotista rauhaa.

Mark. 13:19 Sillä niinä päivinä on oleva ahdistus, jonka kaltaista ei ole ollut hamasta luomakunnan alusta, jonka Jumala on luonut, tähän asti, eikä milloinkaan tule.

Ilm. 3:10 Koska sinä olet ottanut minun kärsivällisyyteni sanasta vaarin, niin minä myös otan sinusta vaarin ja pelastan sinut koetuksen hetkestä, joka on tuleva yli koko maanpiirin koettelemaan niitä, jotka maan päällä asuvat.

Abortintekijät tahraavat kätensä vereen, mutta Jumala pelastaa viattoman.

http://www.youtube.com/watch?v=1BIMLfWwSlI

Jorma. Sano jotain, joka auttaisi minua ymmärtämään sinua.

Anonyymi kirjoitti...

Synti rehottaa. Synnin palkka on kuolema. Onko Jumala reilu vai raukka, kun antoi Raamatun, jota uskovat kääntävät ja vievät kaikkeen maailmaan? Hänhän olisi voinut vaieta ja antaa meidän rauhassa niittää satoamme. Sinä kysyt "miksei Jumala heti tappanut langenneita luotujaan?" Neuvoni on: Lue Raamattua. Ajatuksella. Tai käytä hyväksesi runsaita opetuksia, joita saa helposti googlettamalla Luojamme suomasta netistä.

Anonyymi kirjoitti...

JOKO "KEHITYS" SAAVUTTAA HUIPPUNSA?
http://avatkaa.com/AP6.html

Ote:
Näinä päivinä voimme lukea jatkuvasti siitä, kuinka Jeesuksen seuraajia vainotaan kaikkialla maailmassa, varsinkin islamilaisissa ja kommunistisissa maissa. Uskovia vangitaan, pahoinpidellään, kidutetaan ja tapetaan siitä syystä, että he uskovat Jeesukseen ja haluavat jakaa tätä kokemaansa rakkautta siitä vielä osattomille.

Tätä tapahtuu kuitenkin ainoastaan kaukana sivistyneistä ’kristillisistä’ länsimaista. Vai tapahtuuko? Onko mahdollista, että länsimaiden uskovat joutuvat vielä kokemaan vainoa evankeliumin takia? Usko tai älä, mutta se on jo nyt todellisuutta joissakin tapauksissa. Edelläkävijöitä ovat tässä asiassa USA, Kanada, Britannia ja Australia. Usko pois, Eurooppa tulee perässä ja eräänä päivänä myös luterilainen EU-Suomi.

Länsimaiden suvaitsevaisuus on niin pitkällä lainsäädännössä, että on rangaistava teko ilmaista mielipiteensä julki toisten seksuaalisesta suuntautumisesta tai uskonnosta. Se rinnastetaan rasismiin ja sitä kutsutaan viharikokseksi. Tästä saimme Ruotsissa nähdä esimakua joitakin vuosia sitten, kun pastori Åke Green sai vankilatuomion ilmaistuaan Raamatun kannan homoseksuaalisuuteen. Tuomio kuitenkin kumottiin korkeimman oikeuden taholta.

Viimeaikoina (kesä 2008) on tullut uutisia uskovien pidätyksistä ja poliisien pelottelusta katuevankelioinnin yhteydessä (kyseessä oli rauhallinen ja asiallinen evankeliointi). Tätä on tapahtunut USA:ssa [1] [2] [3], Australiassa [4] ja Britanniassa [5]. Myös Kanadalainen apologeettinen järjestö (uskoa puolustava järjestö) on joutunut lopettamaan vuosikymmeniä kestäneen toimintansa lahkojen pauloihin joutuneiden hyväksi, koska ei pidä kaikkia uskontoja tasavertaisina [6]. Eräs pariskunta on menettänyt myös työpaikkansa esillä olevan taideteoksen takia, jonka alla luki Raamatun jae [7].
Kaiken lisäksi Britanniassa rangaistiin kahta yläasteikäistä poikaa koulussa, kun he kieltäytyivät ottamasta osaa esitykseen, jossa tuli palvoa allahia, kun islamia opetettiin uskontotunnilla [8].
---
Jeesus tapettiin, koska Hän tunnusti olevansa Jumala. Hän sanoi: "Minä olen". Hän ei osannut valehdella.

Anonyymi kirjoitti...

Jorma:
"Anonyymi kokee hänellä olevan lähetystehtävä niinkuin hänen pyhinä pitämissään kirjoituksissa käsketään."

JEESUKSEN KÄSKY
Joh:
15:17 Sen käskyn minä teille annan, että rakastatte toisianne.
15:18 Jos maailma teitä vihaa, niin tietäkää, että se on vihannut minua ennen kuin teitä.
15:19 Jos te maailmasta olisitte, niin maailma omaansa rakastaisi; mutta koska te ette ole maailmasta, vaan minä olen teidät maailmasta valinnut, sentähden maailma teitä vihaa.

LÄHETYSTYÖ
2. Kor:
11:23 He ovat Kristuksen palvelijoita - puhun kuin mieltä vailla - minä vielä enemmän. Olen nähnyt vaivaa enemmän, olen ollut useammin vankeudessa, minua on ruoskittu ylen paljon, olen monta kertaa ollut kuoleman vaarassa.
11:24 Juutalaisilta olen viidesti saanut neljäkymmentä lyöntiä, yhtä vaille;
11:25 kolmesti olen saanut raippoja, kerran minua kivitettiin, kolmesti olen joutunut haaksirikkoon, vuorokauden olen meressä ajelehtinut;
11:26 olen usein ollut matkoilla, vaaroissa virtojen vesillä, vaaroissa rosvojen keskellä, vaaroissa heimoni puolelta, vaaroissa pakanain puolelta, vaaroissa kaupungeissa, vaaroissa erämaassa, vaaroissa merellä, vaaroissa valheveljien keskellä;
11:27 ollut työssä ja vaivassa; paljon valvonut, kärsinyt nälkää ja janoa, paljon paastonnut, kärsinyt vilua ja alastomuutta.
11:28 Ja kaiken muun lisäksi jokapäiväistä tunkeilua luonani, huolta kaikista seurakunnista.

KUTSUMUSTYÖ
http://www.sana.fi/arkisto/artikkelit/lahetystyo_on_kirkon_perustehtava_/

https://www.google.fi/search?q=raskas+l%C3%A4hetysty%C3%B6&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:fi:official&client=firefox-a

Anonyymi kirjoitti...

On monta hyvän sanoman tuojaa.

"TYHJÄNÄ TULIT, TYHJÄNÄ LÄHDET"
Jos kaipaamme maailman suosiota, kiellämme Vapahtajamme. Kuitenkin kuolemamme kynnyksellä olemme yksin, paljaina. Keräämämme tavara ja niittämämme maine ja suosio menettävät merkityksensä.

RAKKAUS EI HÄVIÄ
http://ilosanoma.suntuubi.com/?cat=17

Jorma Myyryläinen kirjoitti...

Anonyymi kirjoitti: "Ottaen huomioon väestön pullonkaulan, on kielen mutaatiovauhti ollut yliluonnollisen nopeaa."

Mitähän pullonkaulaa Anonyymi tarkoitti?

Tiede tuntee sellaisen n. 70000 v e.a.a. (syynä Sumatralla tapahtunut supertulivuoren purkautumisen aiheuttama tuho). Sekään ei välttämättä tarkoita kielten vähenemistä vain yhdeksi vaan jäljelle jääneet arvioidut muutama tuhat ihmistä ovat saattaneet ja todennäköisesti olivatkin useammassa populaatiossa joilla on ollut omat kielensä. Sen jälkeen on kielten eriytymisille nykymuotoonsa ihan riittävästi aikaa.

Nykyinen kielten väheneminen ja lingua francojen muodostuminen on mielenkiintoinen mutta ihan luonnollinen ilmiö. Sen selittämiseksi ei tarvita yliluonnollisia henkiolentoja.

Jorma Myyryläinen kirjoitti...

Anonyymi kirjoitti: "Jumala antaa arvon elämälle."

Ottaen huomioon miten paljon Raamatun Jahve käskee tappamaan niin minulla on ihan eri käsitys hänen rakkaudestaan elämää kohtaan.

Anonyymi kirjoitti: " Koska kannatat vastuullista elämää, oletko yrittänyt opettaa ateisteille, etteivät tulisi huolimattomasti raskaiksi."

Kannatan lämpimästi perhesuunnittelua ja seksuaalivalistusta jossa opetetaan nuoresta pitäen suhtautumaan vakavasti ehkäisyyn. Yleensä kahlehtimaton lisääntyminen on ominaista erilaisissa uskonnollisissa piireissä. Esimerkiksi monet kristilliset kuppikunnat suhtautuvat perhesuunnitteluun ja ehkäisyys vihamielisesti ja tekevät Raamattuun vedoten.


Anonyymi kirjoitti: "Sitäpaitsi annat syyn uskoa, että kannatat tietynasteista rodunjalostusta. Monethan haluavat abortin, koska haluavat vain helppohoitoisia lapsia."

Tämä on taas Anonyymin röyhkeää arroganssia. En ole missään enkä milloinkaan kannattanut rodunjalostusta. Herkkänahkaisempi pitäisi Anonyymin syytöstä jopa loukkaavana mutta minä olen tottunut kristittyjen alatyyliin.

Itse asiassa aborttien määrä on laskenut jyrkästi kun siitä on tehty laillinen ja sen yhteyteen on lisätty opastusta perhesuunnittelusta ja ehkäisvalistusta. Sehän oli mahdotonta tiukemman uskonnollisen moraalikoodituksen aikoina ja aiheutti suunnottamasti kärsimystä.

Jospa kristilliset piirit lakkaisivat moralisoimasta seksuaalivalistusta niin päästäisi vielä paremmalle tolalle.

Anonyymi kirjoitti: "Toisaalta ateistinen maailmanhallitus suorastaan painostaa karsimaan ei-toivotut tapaukset. Et näytä yhtään näkevän mitä ympärilläsi tapahtuu."

Olen havainnut kirjoituksia joissa eri tahoja syyllistetään tietoisista pyrkimyksistä esimerkiksi nälänhädillä ja (suur-)sodilla suhteellisen liikaväestön vähentämisestä. Kyse ei ole kuitenkaan mistään maailmanhallitussalaliitosta vaan kylmästä laskelmoinnista jota tekisivät yleensä kristittyinä itseään pitävät ja taloudellista valtaa omaavat tahot, esimerkiksi USAssa.

Jorma Myyryläinen kirjoitti...

Anonyymi kirjoitti: "Näinä päivinä voimme lukea jatkuvasti siitä, kuinka Jeesuksen seuraajia vainotaan kaikkialla maailmassa, varsinkin islamilaisissa ja kommunistisissa maissa."

Itse asiassa kristittyjä ei vainota sen enempää kuin keitä muita tahansa. Tietynlaisssa kärjistyneissä olosuhteissa vallanpitäjät ytai sen tavoittelijat projisoivat ihmisten tyytymättömyyttä ja pelkoja valtaväestöstä poikkeaviin. Samaan syyllistytään yleensä silloin kun vallanpitäjillä on hallussaan jokin kaikille pakollinen maailmankatsomus tai moraalikoodisto. Kristityt tekevät sitä itse ihan samalla tavalla heti kun heillä on siihen mahdollisuus.

Sinällään sorto on pahasta ja väärin. Siitä tässä suhteessa emme kuitenkaan pääse eroon kuin sekularisoitumisen ja arvoliberalismin kautta. Lisäksi vielä tietysti tarvitsemme taloudellista ja yhteiskunnallista tasa-arvoisuutta ja demokratiaa kaikille yhteiskunnan osa-alueille. Vasta sen jälkeen voimme päästä kehitykseen kohti tasapainoisempaa ihmisarvoa.

Anonyymi kirjoitti...

RAUHANTALO
http://www.jihad-is-no-joke.com/childbrides.html
http://www.jihad-is-no-joke.com/bah.html
http://www.jihad-is-no-joke.com/

Ei ole olemassa neutraalia aluetta. Jos viisaus poistuu, tulee tilalle tyhmyys. Jos Rauhan Ruhtinas hylätään, tulee tilalle pelko ja epävarmuus. Jos Vapahtaja hylätään, tulee tilalle vankeus. Kalevi Lehtinen: "Suomessa on neljä miljoonaa kristittyä, joiden uskonto on uuspakanuus."

MINKÄ ARVOINEN SUOMI ON SINULLE?
http://monikulturismi.wordpress.com/taqiyya/

RUOTSI
http://www.youtube.com/watch?v=dlG75wb7lLw

EUROOPPA
http://www.youtube.com/watch?v=zAivyEazJQ0&feature=BFa&list=PL45B1E7930A4E14DD

NOPEA MUUTOS
http://www.youtube.com/watch?v=MoluDq80Uzw

HERRA PELASTAA
1.Tess 4:17 sitten meidät, jotka olemme elossa, jotka olemme jääneet tänne, temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan yläilmoihin; ja niin me saamme aina olla Herran kanssa.

http://www.koivuniemi.com/raamattu/?tila=pikahaku&kokoluku=1&hakuehto=1te+4%3A17

Anonyymi kirjoitti...

Jorma:
" Sinällään sorto on pahasta ja väärin. Siitä tässä suhteessa emme kuitenkaan pääse eroon kuin sekularisoitumisen ja arvoliberalismin kautta. Lisäksi vielä tietysti tarvitsemme taloudellista ja yhteiskunnallista tasa-arvoisuutta ja demokratiaa kaikille yhteiskunnan osa-alueille. Vasta sen jälkeen voimme päästä kehitykseen kohti tasapainoisempaa ihmisarvoa."

Mielestäni olet utopisti, etkä osaa tai tahdo nähdä maailmaa sellaisena kuin se on ja mihin se menee.

Anonyymi kirjoitti...

Jorma: "Ottaen huomioon miten paljon Raamatun Jahve käskee tappamaan niin minulla on ihan eri käsitys hänen rakkaudestaan elämää kohtaan."

Onko liikaa pyydetty, että esität tietolähteesi? Se näyttää omistavan suuremman viisauden kuin Raamattu? Ristiriita: Elämän varjelija on elämän tuhoaja. Ristiriita poistuu vain tutkimalla Raamattua. Itse!

Jorma: "Kannatan lämpimästi perhesuunnittelua ja seksuaalivalistusta jossa opetetaan nuoresta pitäen suhtautumaan vakavasti ehkäisyyn."

Pyydän anteeksi, jos olen erehtynyt luullessani sinun kannattavan abortteja.

Jorma: "Yleensä kahlehtimaton lisääntyminen on ominaista erilaisissa uskonnollisissa piireissä. Esimerkiksi monet kristilliset kuppikunnat suhtautuvat perhesuunnitteluun ja ehkäisyys vihamielisesti ja tekevät Raamattuun vedoten."

Maailmaan mahtuu ihmisiä. Parempi on luottaa Elämän Ylläpitäjään.

Jorma: "Itse asiassa aborttien määrä on laskenut jyrkästi kun siitä on tehty laillinen ja sen yhteyteen on lisätty opastusta perhesuunnittelusta ja ehkäisvalistusta. Sehän oli mahdotonta tiukemman uskonnollisen moraalikoodituksen aikoina ja aiheutti suunnottamasti kärsimystä."

Jään kaipaamaan lähdetietoja. Kuka kärsi ja miksi kärsi? Merkittävä langenneen maailman ongelma on, että mennään siitä missä aita on matalin. Eli ei rakenneta niin turvallista yhteiskuntaa, että se kannustaisi arvostamaan ja ylläpitämään elämää. Uskovat luottavat Luojaansa ja siihen, että jokainen elämä on arvokas lahja. Keskenmeno on monelle odottavalle äidille masentava kokemus. Miehenä et ehkä ymmärrä myöskään abortin tehneiden jälkitraumoja.

Esimerkki tavasta "hoitaa" ongelmia: Liian kiireinen ja vaativa työelämä aiheuttaa päänsäryn. Sairastuneelle tarjotaan pilleri, mutta ei mietitä olisiko yhteisön rakenteissa korjaamisen aihetta. Eli pelkän oireen poisto ei poista ongelman syytä. Vääristynyt ihmiskuva ajaa maailman tuhoon. Tuho on Jumalaa vastaan kapinoivan, valistuksen ajan innoittaman ihmisen valinta. Raamattu tietää. Maailman väkiluku tulee vähenemään miljardeilla ihmisillä. Tulevaisuus ilman Jeesusta pelottaa. Syystä. Lopultakaan ei ole väliä milloin ihminen kuolee ja menee paikkaansa. Osoite on tiedossa. Uskovalle ajallinen elämä on nopea pyrähdys ennen iankaikkista elämää. Ateisti palaa tyhjyyteensä, eikä mikään muuttunut.

Jorma: "Jospa kristilliset piirit lakkaisivat moralisoimasta seksuaalivalistusta niin päästäisi vielä paremmalle tolalle."

Kukaan järkevä ei vastusta valistusta, mutta valistajat saisivat paljastaa motiivinsa. Ne eivät aina kestä päivänvaloa. Osaatko yhdistää asioita, liittyen rakenteilla olevaan uuteen maailmanjärjestykseen? (Olen huomaavinani, ettet avaa antamiani linkkejä.)

Jorma "En ole missään enkä milloinkaan kannattanut rodunjalostusta. Herkkänahkaisempi pitäisi Anonyymin syytöstä jopa loukkaavana .mutta minä olen tottunut kristittyjen alatyyliin."

Pyydän anteeksi. Tarkoitin vain, että jos hyväksyy abortit yleensä, tulee osalliseksi ihmisjalostukseen "hyödyttömien syöjien" poistamisen kautta. Ellet tunnusta henkimaailman todellisuutta, et voi ymmärtää maailmaa. (Vaikka itse kirjoitankin tylsästi, klikkaisit edes linkkejäni.)

Anonyymi kirjoitti...

Jorma: "Kukaan ei nykypäivänä yritä todistaa elämän syntyä spontaaniksi tai sttumaksi. Ne ovat vain kreationistien ja ID-ihmisten typeriä yrityksiä rakentaa itselleen olkiukkoa. Oikeasti elämän synty on edellyttänyt sopivat olosuhteet sopiville kemiallisille reaktioille. Tiedemiehet tietävät nuo olosuhteet ja ovat pystyneet jo valtaosan reaktioista toistamaan. Eivät kuitenkaan, vielä, koko pitkää prosessia."

Kerrassaan fantastista. Älykkäät, luovat ihmiset pakertavat, eivätkä saa aikaan yhtä vaivaista itseään monistavaa elävää solua, vaikka heillä on käytettävissään oletetun aivottoman evoluution tuottamat rakennuspalikat käsissään. Jorma, herää! Et ole lainkaan looginen.

On syytä ymmärtää evöluutio-teollisuuden laajuus. Siinä liikkuu isot rahat. Siihen on sidottu lukuisten ihmisten työpanokset, toimeentulot, maineet ja kunniat. Siihen ovat sekaantuneet kansojen johtajat ja monet muut arvovaltaiset yhteiskunnalliset vaikuttajat ym. ym.

Kuten varmaan ymmärrät, poikkiteloin asettuminen ei ole helppoa. Toisinajattelu johtaisi vähintäänkin työpaikan vaihtoon. Ihmispelko ja huoli toimeentulosta todennäköisesti edesauttavat vaikenemista.

Jorma Myyryläinen kirjoitti...

Anonyymi kysyi: "Onko liikaa pyydetty, että esität tietolähteesi?" koskien Jahven murhanhimoa.

Se on Raamattu: Pariksi esimerkiksi käynee Egyptistä paluun jälkeinen Cis-Jordanian valloitus tai vaikkapa Joulu-evankeliumi. Lisää tarkoin viittauksin vaikkapa tästä: http://www.vapaa-ajattelijat.fi/kritiikki/raamattu/raam1.html. Alussa on Jahven raakuuksista ja myöhemmin muita päättömyyksiä.

Anonyymi kirjoitti: "Pyydän anteeksi, jos olen erehtynyt luullessani sinun kannattavan abortteja."

Minä kannatan naisen oikeutta päättää omasta kehostaan. Siihen kuuluu myös oikeus viimeisenä keinona aborttiin. Valistuksella voidaan aborttien tarvetta vähentää ja niin onkin tapahtunut, kiitos yhteiskuntamme sekularisoitumisen.

Anonyymi kysyi aborttitilastoista: "Jään kaipaamaan lähdetietoja."

Nykyisenkaltainen aborttilaki tuli voimaan 1970. Silloin sallittiin myös sosiaaliset syyt abortin perusteluksi. Sitä ennen, vuonna 1969 tehtiin n. 8000 laillista aborttia. Sen lisäksi tehtiin erilaisten arvioiden mukaan 10000 - 30000 laitonta aborttia. Niistä luvuista on nykyisin päädytty n. 10400 aborttiin vuodessa. Lähteinä on tiedot Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta (THL) ja Väestöliitolta.

Anonyymi kysyi aborttitilastoista: "Kuka kärsi ja miksi kärsi? "

Uskontoperäisten moraalinormien takia abortin ollessa eritavoin kiellettynä, äidit kärsivät sekä sosiaalisesti että terveydellisesti. Heitä jopa kuoli puoskareiden käsiin. Syynä oli, että eitoivotusti raskaanaolevat suljettiin terveydenhoidon ulkopuolle epäpätevien puoskareiden käsiin. Samaan aikaan asiallinen perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvonta pidettiin poissa sitä tarvitsevien saatavilta.

Anonyymi kirjoitti: " Liian kiireinen ja vaativa työelämä aiheuttaa päänsäryn. Sairastuneelle tarjotaan pilleri, mutta ei mietitä olisiko yhteisön rakenteissa korjaamisen aihetta. Eli pelkän oireen poisto ei poista ongelman syytä. "

Tämä on todellinen ongelma ja olen samaa mieltä, että perimmäisiin ongelmiin ei tartuta kun silloin jouduttaisi puuttumaan talouden rakenteisiin ja antamaan työntekijöille enemmän vaikutusvaltaa.

Uskonnollisetkaan keinot eivät puutu kuin oireisiin. Eikä uskovaiset esimiehet käyttäydy keskimäärin yhtään paremmin kuin uskontoon välinpitämättömämmin suhtautuvat. Varsinaisesti uskonnottomia esimiehiä sitäpaitsi lienee vähän koska esimiehet ovat useimmiten provarillisen ajatusmaailman läpitunkemia ja siihen kuuluu aina jonkinasteinen uskonnollisuus vaikkakin usein pintasilauksena ja fasadina.

Anonyymi kirjoitti: "Olen huomaavinani, ettet avaa antamiani linkkejä."

Availen niitä joitakin ja joihinkin olen tutustunut jo aiemmin. Kaikkia en todellakaan avaa. Pyrin vastaamaan kirjoittajan omiin käsityksiin.

Anonyymi kirjoitti: "...jos hyväksyy abortit yleensä, tulee osalliseksi ihmisjalostukseen "hyödyttömien syöjien" poistamisen kautta."

Tämä törkeää vääristelyä enkä toivoisi Anonyyminkään sellaiseen sortuvan. Aborteissa ei ole kyse eitoivottujen yksilöiden karsimisesta vaan äidin asemasta ja terveydestä. Rodunjalostajilla on eitoivottujen ihmisten vähentämiseen ihan toiset ja raaemmat keinot. Siinä tarkoituksessa on suoraan tapettu ja näännynetty nälkään sekä strerilisoitu. Esimerkiksi Suomessa on rodunjalostuksen nimissä nimen omaan kristillissiveelliset tahot sellaista harjoittaneet.

Jorma Myyryläinen kirjoitti...

Anonyymi kirjoitti: "Kerrassaan fantastista. Älykkäät, luovat ihmiset pakertavat, eivätkä saa aikaan yhtä vaivaista itseään monistavaa elävää solua, vaikka heillä on käytettävissään oletetun aivottoman evoluution tuottamat rakennuspalikat käsissään. Jorma, herää! Et ole lainkaan looginen."

Itse asiassa elollisen elämän syntymiseen liittyvät kemialliset prosessit ovat monivaiheisia ja ovat vieneet luonnossa pitkiä aikoja. Niiden toistaminen yhtenä jatkuvana prosessina laboratorio-olosuhteissa veisi myös pitkiä aikoja. Samaten olosuhteiden muutokset tulivuorenpurkauksineen ja myrskyineen sekä ilmastonmuutoksineen ovat ehkä mahdollisesti hieman hankalia toistaa sellaisinaan laboratoriossa. Ehkäpä vaatimuksen esittäjän logiikka hieman loikkii syrjäpoluilla ja sitten oikoo väärissä paikoissa?

Anonyymi kirjoitti: "On syytä ymmärtää evöluutio-teollisuuden laajuus. Siinä liikkuu isot rahat. Siihen on sidottu lukuisten ihmisten työpanokset, toimeentulot, maineet ja kunniat. "

Anonyymi on sikäli oikeassa, että evoluutioteoriaan perustuu hyvin moni meidän elämänpiiriimme kuuluva innovaatio. Evoluution kieltäminen todella aiheuttaisi hirvittämän taantumisen. Meidän pitäisi esimerkiksi lopettaa monien nykyisten elintarvikkeidemme käyttö koska ne perustuvat evoluutioon. Esimerkiksi likipitäen kaikki nykyiset vilja- ja monet liha- ja meijerituotteet perustuvat evoluutiosta saadun tiedon hyödyntämiseen.

Jos kreationistit ja ID-ihmiset haluavat luopua evoluutiosta niin he/te varmaan mielihyvin luovutte nykyisenkaltaisista maidoista, sian- ja naudanlihasta, leivästä j.n.e. jos evoluutio on mielestänne valhetta. Palaatte jalostamattomista eläimistä ja kasveista saataviin tuotteisiin, sellaisiin joiksi tarinoidenne mukaan Jahve ne loi.

Toisaalta tietääkö Anonyymi miten suurta businessta liittyy kreationismiin ja ID:iin? Kai erilaisten kirjojen ja tallenteiden kauppaan liittyy rahaliikennettä ostajilta myyjille kun kreationistiset teokset, videot j.n.e. vaihtavat omistajaa?

Anonyymi kirjoitti...

ANALYYSI

Maailma on rupinen. Luit Raamattua. Et uskonut. Olet pattitilanteessa. MItä teet?

Anonyymi kirjoitti...

Mielestäni äärettömyys on mahdoton. Mielestäni myös olemattomuus olisi mahdoton. Kaikki olevainen on minulle MYSTEERI. Kuitenkin kaikki toimii säännönmukaisesti. Miksi?

Jorma Myyryläinen kirjoitti...

Anonyymi kirjoitti: "Maailma on rupinen. Luit Raamattua. Et uskonut. Olet pattitilanteessa. MItä teet?"


Miten niin pattitilanteessa? Törmäsin Raamattua lukiessani muinaisten seemiläisten paimentolaisten kansanperinneantologiaan joka on rakennettu yhden uskonnon harjoittajien pyhänä pitämäksi kirjaksi. Olen lukenut myös muita ihan vastaavia enkä ole silloinkaan törmännyt mihinkään umpikujaan. Mikään elämäni asia ei ole pysähtynyt tai estynyt niiden lukemisen takia eikä vastaavasti mahdillistunut niiden lukemisen takia (ellei sellaiseksi laske sitä, että voin osallistua tämänkaltaisiin keskusteluihin hieman laajemmalla taustamateriaalipohjalla). Elämäni siis jatkuu ihan samalla tavalla riippumatta siitä olenko lukenut Raamattua j.n.e. vai en.

Maailma olisi ihan yhtä rupinen vaikka en olisi niitä lukenutkaan tai luin niitä. Ihan samalla maailmaa on pyrittävä tekemään paremmaksi paikaksi ihmisten yhteisin ponnistuksin lukee Raamatussa tai muissa vastaavissa ihan mitä tahansa ja riippumatta lukeeko joku niitä tai ei. Maailma ja sen ongelmat ovat toisaalla, p.l. ne ongelmat jotka aiheutuvat siitä, että jotkut yrittävät Raamatun ja sen kaltaisten teosten perusteella päättää mitä maailmassa on tapahtunut ja tapahtuu.

Anonyymi kirjoitti: "Mielestäni äärettömyys on mahdoton. Mielestäni myös olemattomuus olisi mahdoton."

Miten niin? Äärettömyys tarkoittaa vain sitä, että kussakin kontekstissa reunat ovat niin kaukana, että niiden sijainnilla ei ole merkitystä, ne eivät vaikuta mitenkään kohdealueen olemiseen. Rajallisuus taas sitä, että reunat vaikuttavat niiden sisällä olevaan.

Anonyymi kirjoitti: "Kaikki olevainen on minulle MYSTEERI. Kuitenkin kaikki toimii säännönmukaisesti. Miksi?"

Voisiko Anonyymi hyväksyä sen, että ei tiedä kaikkea ja kaikelle tietämättömyydelle ei tarvitse keksiä jotakin yliluonnollista selitystä. Tietämättömyys ei nimittäin ole peruste selitykselle yliluonnollisesta vaan se on vain tietämättömyyttä ja kaikilla meillä on tietämättömyydelleme on rajat. Tietämyksemme ei siis ole ääretöntä vaan sillä ääret ja niiden tuolla puolella on paljon tietoa jonka joku muu tietää ja paljon tietämättömyyttä mitä kukaan ei tiedä, vielä.

Sitäpaitsi kaikki ei toimi säännönmukaisesti vaan sattumillekin on sijansa eli samojen luonnonlakien vallitessa samoissa olosuhteissa voi tapahtua erilaisia ja vaihtoehtoisia asioita. Tosin nekin noudattavat luonnonlakeja mutta tulokset eivät ole aina samankaltaisissa tilanteissa samat. Toisaalta toisinpäin kaikille tapahtumille voidaan lopulta löytää selittävä luonnollinen syynsä. Mihinkään ei ole tarvittu vielä selittäjäksi yliluonnollisia henkiolentoja.

Anonyymi kirjoitti...

Jorma: "Availen niitä joitakin ja joihinkin olen tutustunut jo aiemmin. Kaikkia en todellakaan avaa. Pyrin vastaamaan kirjoittajan omiin käsityksiin."

Vahinko. Pyrin löytämään maailman tilannetta kuvaavia linkkejä. Siksi toivon sinun ensisijaisesti avaavan ne. Sitäpaitsi olisi kohtuutonta vaatia, että kirjoittaisin kaikki käsitykseni, jotka ovat linjassa linkkieni kanssa. Pyrin etsimään realistisia kuvauksia maailmastamme. Monilla uskovilla onkin Raamattu toisessa kädessä ja päivän lehti toisessa kädessä. He paljastavat aikain merkit. Lähi-Itä, Israel ja Jerusalem on tärkeimmät ajanmerkkkien julistajat. PYHÄ MAA (pyhä = Jumalalle erotettu) EI OLE SATTUMALTA MAAILMAN NAVASSA. MANNERTEN RISTEYKSESSÄ. ÖLJYN, MAMMONAN JA VIHAN YMPÄRÖIMÄNÄ.

Kysyn paljon, koska maailmassa tapahtuu paljon. Siksi et ehkä huomaa kaikkia. Toistan tärkeän kysymyksen. Miksi osattiin odottaa Israelin valtion perustamista, "Euroopan yhdysvaltoja" ja rautaesiripun poistumista?

Anonyymi kirjoitti...

Jorma: "Toisaalta toisinpäin kaikille tapahtumille voidaan lopulta löytää selittävä luonnollinen syynsä. Mihinkään ei ole tarvittu vielä selittäjäksi yliluonnollisia henkiolentoja."

Selitä voodoo. Tieteellisesti. Lähdetietoineen.

Anonyymi kirjoitti...

Millaista maailmaa ja yhteiskuntaa shamanismi rakensi vai rakensiko mitään? Mikä poisti shamanismin Suomesta? Kaipaisin lähdetietojasi.

Anonyymi kirjoitti...

Jorma: "Jorma: "Anonyymi on sikäli oikeassa, että evoluutioteoriaan perustuu hyvin moni meidän elämänpiiriimme kuuluva innovaatio. Evoluution kieltäminen todella aiheuttaisi hirvittämän taantumisen. Meidän pitäisi esimerkiksi lopettaa monien nykyisten elintarvikkeidemme käyttö koska ne perustuvat evoluutioon. Esimerkiksi likipitäen kaikki nykyiset vilja- ja monet liha- ja meijerituotteet perustuvat evoluutiosta saadun tiedon hyödyntämiseen."

Milloin saisin lähdetietosi???

Peität silmäsi kieltämällä uskovien ja varsinkin juutalaisten tiedehenkilöiden merkittävät keksinnöt. Miksi? Uskonpuhdistus avasi portit luonnontutkijoille. Myös innokkaille Herraan luottaville. Tasapuolista kriittisyyttä, kiitos.

En väheksy kenenkään tutkijan tekemiä löytöjä. Loppujen lopuksi ihmiset eivät keksi uutta. He katsovat valmista luomakuntaa, tekevät löytöjä ja pyrkivät matkimaan jo olemassa olevaa. Toki kopiot ovat kömpelömpiä kuin Luojan tekemät alkuperäiset. Luojamme innovaatiot innoittavat.

Monet kehuvat maisemamaalaria, mutta eivät maalarin ja maiseman luojaa. Sellainen on sokeutta. Ihminen onkin henkiolento, jonka sydämen paatumus pimentää.

Anonyymi kirjoitti...

LOIKO AINE ITSENSÄ JA HENKIMAAILMAN? Jos edelleen tunnet tarvetta väistellä kipeitä asioita, pyydä Jeesusta antamaan rohkeutta itsellesi. Hän on lyhyen lauseen päässä.

Luuk. 18:13 Mutta publikaani seisoi taampana eikä edes tahtonut nostaa silmiään taivasta kohti, vaan löi rintaansa ja sanoi: 'Jumala, ole minulle syntiselle armollinen.'

http://www.jihad-is-no-joke.com/childbrides.html
http://www.jihad-is-no-joke.com/bah.html
http://www.jihad-is-no-joke.com/
http://monikulturismi.wordpress.com/taqiyya/

http://www.youtube.com/watch?v=dlG75wb7lLw
http://www.youtube.com/watch?v=zAivyEazJQ0&feature=BFa&list=PL45B1E7930A4E14DD
http://www.youtube.com/watch?v=MoluDq80Uzw

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Jorma. Olet rehti isäntä. Et sensuroi. Otat huomioon vieraasi ja vastaat heille. Kiitos.

Matt. 28:18 Ja Jeesus tuli heidän tykönsä ja puhui heille ja sanoi: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä."

Raamatun mukaan valta on Isän Pojalla. Hän säätää elämän pysymisen ja lähtemisen.
Ap.t. 5:5 Kun Ananias kuuli nämä sanat, kaatui hän maahan ja heitti henkensä. Ja suuri pelko valtasi kaikki, jotka sen kuulivat.
Ilm. 9:6 Ja niinä päivinä ihmiset etsivät kuolemaa, eivätkä sitä löydä; he haluavat kuolla, mutta kuolema pakenee heitä.

Hän odottaa ihmisten kääntyvän puoleensa ja kunnioittavan Häntä. Hän antaa hädän. Hän antaa suuren hädän.
Ps. 50:15 Ja avuksesi huuda minua hädän päivänä, niin minä tahdon auttaa sinua, ja sinun pitää kunnioittaman minua."

Rakastava Isä antoi puolestamme kalleimman mahdollisen uhrin.
Joh. 3:16 Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.

Jeesus tulee säästämään omansa pian alkavasta suuresta hädästä.
Room. 5:9 Paljoa ennemmin me siis nyt, kun olemme vanhurskautetut hänen veressään, pelastumme hänen kauttansa vihasta.

Ota käyttöösi:
http://www.koivuniemi.com/raamattu?tila=pikahaku&hakuehto=1mo+&kirjat=kr

Rauhaisaa Joulun odotusta. Herra siunatkoon sinua ja perhettäsi.

Ap.t. 16:31
Niin he sanoivat: "Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi."
Room. 10:17
Usko tulee siis kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta.

Anonyymi kirjoitti...

Unohdin. Mies huusi hädässään Jeesusta.

http://www.youtube.com/watch?v=1Y5bUX82I60

Jorma Myyryläinen kirjoitti...

Anonyymi kirjoitti: "Pyrin löytämään maailman tilannetta kuvaavia linkkejä. Siksi toivon sinun ensisijaisesti avaavan ne. Sitäpaitsi olisi kohtuutonta vaatia, että kirjoittaisin kaikki käsitykseni, jotka ovat linjassa linkkieni kanssa. Pyrin etsimään realistisia kuvauksia maailmastamme."

Kuten kerroin, olen joihinkin niistä tutustunut enkä ole niistä mistään erityisen realistisia kuvauksia maailman tilanteesta löytänyt. Erilaiset yksipuoliset salaliittoteoriat sekä kreationistiset sepitelmät eivät ole kovinkaan luottamusta herättäviä vaikka ne jollekin internet-sivustolle olisikin kirjailtukin.

Anonyymi kirjoitti: "Toistan tärkeän kysymyksen. Miksi osattiin odottaa Israelin valtion perustamista, "Euroopan yhdysvaltoja" ja rautaesiripun poistumista? "

Toistan aiemman: Kun paljon ennustaa ja sopivasti tulkitsee niin joskus osuukin.

Anonyymi kirjoitti: "Selitä voodoo. Tieteellisesti. Lähdetietoineen. "

Miksi? Miten Voodoo poikkeaa periaatteellisella tasolla muista muinaisuskontojen ja myöhempien kirjauskontojen sekoituksista jotta se pitäisi erikseen selittää?

Anonyymi kirjoitti: "Millaista maailmaa ja yhteiskuntaa shamanismi rakensi vai rakensiko mitään? Mikä poisti shamanismin Suomesta? "

Shamanismi on yksi muinaisuskontojen piirre joka korvautui uudempien uskontojen pappisvallalla. Siinä missä shamaani keskusteli henkimaailman kanssa, kristinuskossa tuota välitystehtävää hoitavat kaikenlaiset papit, saarnaajat ja näkyjennäkijät sekä viestienkuulijat. Shamaanien vallan poisti voimakkaammalla väkivallalla ihmisille pakotetut uudemmat uskonnot. (lähteet yleinen historia, kirkkohistoria, folkloristiikka)

Jorma Myyryläinen kirjoitti...

Anonyymi kirjoitti "Milloin saisin lähdetietosi???" koskien viittaustani elintarvikkeiden raaka-aineiden jalostukseen.

Millaisia lähdeviittauksia Anonyymi kaipaa kuvaamaan kasvin- ja eläinjalostusta? Kuvaamaan kuinka villeistä ruohokasveista on jalostettu nykyiset viljalajikkeet, miten villieläimistä on jalostettu nykyiset ruuaksi käytettävät eläimet?

Anonyymi kirjoitti: "Peität silmäsi kieltämällä uskovien ja varsinkin juutalaisten tiedehenkilöiden merkittävät keksinnöt."

Miten olen ottanut kantaa tiedemiesten ja -naisten etniseen tai uskonnolliseen taustaan?

Anonyymi kirjoitti: "Uskonpuhdistus avasi portit luonnontutkijoille. Myös innokkaille Herraan luottaville. Tasapuolista kriittisyyttä, kiitos."

Uskonpuhdistus ei avannut mitään portteja. Ne pystyttivät uusia uskonnollisia valtakeskittymiä jonka jälkeen keskenään vallasta taistelevat uskonnolliset organisaatiot aiheuttivat valtataistelullaan verisiä sotia. Tiede kehittyi kun tiedemiehet pääsivät laajemmin yhteyteen toistensa kanssa ja huomasivat kukin, että eivät yksin pohtineet asioita jotka olivat vastoin aiemmin dogmeina opetettuja vastaan. Siinä suhteessa erilaiset uskonpuhdistukset, jota esimerkiksi Luther ei edes tunnistanut eikä tunnustanut tekevänsä, eivät tuota avautumista estäneet mutta eivät edesauttaneetkaan. Jos joillekin on kunniaa tuosta kehityksen nopeutumisesta annettava niin ehkä valistusfilosofeille joita sekä katoliset että refermoidut pitivät pääsääntöisesti kerettiläisinä elleivät jopa uskonnottomina.

Tiedemiesten uskonnollisuus on historiassa pikemminkin heillä ollut kulttuurinen rajoite. He kasvoivat ja kouluttautuivat uskonnollisessa ympäristössä. Muunlainen koulutus ei ollut edes ennenvanhaan mahdollista. Monet heistä oman tieteellisen työnsä kautta sekularisoituivat, kuka enemmän kuka vähemmän. Esimerkejä ovat m.m. Darwin ja viimeisimpänä Hawkings joka viime talvena päätyi tulokseen, että jumalaa ei todellakaan maailmanselityksessä tarvita. Vakavasti ja teoreettisesti työhönsä suhtautuvilla tieteilijöillä pitää olla vähintään 110%:n varmuus asiastaan ennenkuin he antavat noin vahvoja lausuntoja julkisuuteen.

Anonyymi kirjoitti: "He katsovat valmista luomakuntaa, tekevät löytöjä ja pyrkivät matkimaan jo olemassa olevaa. "

Väärin. Luonto ympärillämme emmekä me ole mitenkään valmiita. Maailmassa ei ole mitään valmista tilaa johon kehitys pysähtyisi. Maailmankaikkeus jatkaa laajenistaan, evoluutio jatkaa lajien kehittymistä ja tiede jatkaa asioiden selvittämistä sekä uusien innovaatioiden tekemistä.

Anonyymi voi esimerkiksi tarkastella edessään olevaa tietokonetta ja miettiä mahtaako se olla löytynyt luonnosta valmiina vai ovatko tieteilijät sen kehittäneet.

Anonyymi kirjoitti: "Jos edelleen tunnet tarvetta väistellä kipeitä asioita,"

Niinkuin esimerkiksi mitä?

Anonyymi kirjoitti: "Raamatun mukaan valta on Isän Pojalla."

Entäs pojan isä? Onko hän joku alemman arvoasteen henkiolento? ja kuinka P.Hengen kanssa?

P.s. Kiitos kiitoksista.